MeKap Berjenama

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by wulan_cinta on Tue Apr 15, 2008 6:24 pm

kaklala,


kaklala beli MAC kat kaunter ke...banyak stok wulan tengok kt forum satu tu.

wulan baru berjinak-jinak pakai tp nak gi kaunter susah,kita outsider KL so klu nak pilih kaler,xpandai la.kak lala dh pandai kan,leh bgtau tak kaler eyeshadow apa yang glemer.wulan kenan kaler eyeshadow yg nmpk glitter n nampak basah tp bila beli,frust sgt...kaler tu jenis matte plak

wulan_cinta

Posts : 26
Join date : 2008-04-15
Location : Utara

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:08 am

meowlin wrote:happy morningg...

uhuk malam tadi ku tidor mati daa.. pehtu bangun kul 5 am lebey.. ngantuknyaa la plak..

aisey nash ni cepat tul dia delete gambor dia.. tak aci taw.. tongue

taruk lama2 karang bosan pulak org lain tengok..

balik2 gambar dia ni je..ehehehehe

gambo ceqtom kita nampak sipi2 aje..

kalau dia ada nak la juga request gambo dia..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:22 am

ala nash kena think +ve juga.. hehhee.. tongue

ceqtom tu tengah tak sihat kot.. tadi dia pi klinik katanya.. hmm

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:23 am

musim demam ke kat malaysia sekarang ni?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:37 am

gamoknya la nash.. cuaca plak panas manjang.. kalu ujan pun kejap sangat panas taw.. nak minum ayor memanyak.. terkucil pun manyak daa... Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:44 am

aduhai!

patut la..

kalau panas sangat ni boleh pening kepala..

memang kena minum air berbotol2 la jawabnya..

kalau yang kat ofis tu tak renti2 la ke tandas..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:51 am

sib baik dok kat umah nash.. lol!

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 8:30 pm

cakap pasal makeup, kat uk dah keluar produk maybelline baru..

the first mineral makeup..

tapi nash tak try lagi..

kat malaysia dah ada ke mineral makeup by maybelline?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 17, 2008 11:25 pm

haa iyake mineral makeup camne tu nash.. foundation + ngan bedak ke merangkumi seme makeup tu..

kat msia ni.. sekarang kalu kat iklan sibuk ngan foundation baru angelfit kalu tak silapnyaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 9:46 pm

haah...

mineral makeup ni lebih natural berbanding makeup lain..

tapi powder base..

kalau pakai guna brush lebih sekata gitu..tak bercapuk..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 11:41 pm

mahal tak nash.. mestilaa kan.. nash kalu kemana2 mesti pakai powder ke.. cam kita dedulu memang satu kemestian.. masa koje dulu2 waktu ke pejabat mesti apply sun block dulu pehtu baru loose powder.. then utk ta cap mesti laa guna compact powder..

sekarang ni tak pakai dah pun..coz kira dalam sun block tu dah ada foundation..kang kalu pakai nampak cam tepung gomak pulaks..hehe..

tapi kekadang tu nak cepat guna 2 way cake jer.. tapi agak lecehlaa coz rasa cam berat sangat ngan 2 way cake nih..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 12:23 am

tak mahal mana pun maybelline tu..

nash pi mana2 memang pakai powder..tak mo kasi muka ni nampak cam berkilat..

sebab kita tak la pakai produk tia cam meow..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 12:22 pm

kira2 muka nash ni jenis berminyak ke jenis t zone ke.. tapi kan nash.. menurut mak andam yg ngandam kat kita dulu org yg kulit berminyak ni lebih beruntung dari org kulit kering taw.. selalunya org kulit kering masa zaman rumaja derang cantiklaa elok aje nak apply apa pun.. tapi bila usia meningkat cepat berkedut.. gitue lee cakap dia..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 6:42 pm

jenis combination..

ada oily juga, sebab tu ada jerawat..hehehe

pasal muka berminyak dan kering tu nash tau dari mak..

kulit mak jenis kering..

bila dah berumur memang susah sangat nak apply apa2..kena pilih2, kalau tidak nanti bukan saja kering, malah nanti semacam allergy plak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 8:05 pm

cam kita ni dedulu combination gak ada t zone.. kat dahi dan idung ni bila waktu panas tu mulalaa kilat dia leh terpancar sampai 1 batu jauhnyaa.. Razz

hmm samalaa ngan omak kita pun muka kering taw.. dia suka pakai produk safi jer.. dedulu kita kasi yg loreal coz kita nak pakai brand lain.. dia tak moh pakai..coz dia takut tarak logo halal daa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 2:57 am

masa sekolah sampai masuk U nash pakai safi tau..

yang tutup warna hijau tu..

muka dan tengkuk nash memang gelap dari bahagian badan lain..kira cam hangus gitu sebab selalu kena cahaya matahari..

bila lama pakai tu kawan2 la tegur kata warna kulit kat muka dah berubah, tak hangus cam dulu lagi...

sekarang ni sebab dah tak amalkan safi tu, kulit muka nash memang gelap sket berbanding dgn tangan dan bahagian badan lain..haii..nasib ler..hehehehe..

tapi nash tak kisah..janji tak ada allergy ok dah..jenuh nak rawat kulit kalau terkena allergy..adoi!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 12:08 pm

nash pakai safi kaler ijau tu 1 set ke nash.. kita penah cuba beauty cream dia.. tapi tak leh pegilaa coz agak berminyak dan melekit.... tengok org lain pakai cam ayu jer..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:43 pm

pakai cream safi yang warnanya cam kuning peach gitu kan..

tu cream terawal sebelum masuk yang tutup kaler biru, putih tu..

nash pakai cream aje..pencuci muka tak pernah try..

memang berminyak sket, so tak boleh pakai banyak2..

cukup sikit aje sebab sungguh pun calit sedikit tapi boleh serata satu muka..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 12:02 am

hmm kot ngan muka nash sesuai kan..

cam ngan kita memang tak sesuai.. taruk sket pun rasa cam tak leh pegi.. tapi ramai kawan2 kita yg guna.. muka depa amboiii gebu.. jeles tul laa..


meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 12:35 am

haah..

pasal tengok ada sorang kawan tu pakai muka dia bebas dari jerawat..

memang kita teruja..

masa pakai tu memang jerawat malu nak tumbuh..elok betul..

ye la lidah buaya kan..memang bagus utk rawat jerawat ni..

meow dah sesuai dgn produk tia tu teruskan aje..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 12:38 am

rasanya nak cubalaa tia sampai bebila.. tapi itule still ada problem ngan whitehead laa nash.. biasanya 1 minggu sekali kena pakai besi bulat yg buang2 pimple tu laa.. gerammnyaa..

teruja gak dengar citer pasai glyco yg minah saudi tu kan.. tapi tengokle dulu..

apa pun sunblock tia memang best... Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 12:41 am

haah..

glyco tu jual ikut gram kan..

biasa gak baca..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 12:51 am

tu laa nash.. nanti kan kalu2 krim malam ni dekat2 nak abih.. nak cuba tanya2 gak nih. hehe..

biasala org pompan kan.. kalu tak dapat yg dihajat selagi itule.. ngigau.. huhu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 5:38 am

nanti meow dah risik2 bagitau la info kat nash sama ye..

macam best je nak cuba..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:32 am

mana aci tanyole sendiri.. hahahahhaha... What a Face tongue

ok2 insyaallah kalu krim nanti kat nak abih kita cuba tanya ek..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum