MeKap Berjenama

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:11 am

tak de la..

fikir positive aje..

org tengok tu berkenan dgn warna lens, so mungkin diaorg tertanya2 kat mana meow beli..tu yang attention lebih...kalau attention mengarah ke lain kasi cik abg je cepuk k?

kalau kena air con kering mata so mesti tak selesa kan?

warna hazel tu cantik tau..patut meow continue je dgn lens kaler tu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:17 am

hihi.. ialah nash... tapi siapalaa kita kan.. takut gak nak berlebih2 takut jadi riak.. tak moh laa..

hmm gitulaa.. tapi bila dah lama pakai rasa cam biasa aje.. kaler hazel tu memang sesuai rasanya.. tapi tak berjaga laa nash..

haa rasanya kalu nash pakai lagilaa cam boliwud...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:21 am

nash tak berani!

my eyes pun already brown colour, so let it stay as it is..

unless kalau mata ni kena pakai spec ke..

pas tu power dah over sangat ke, boleh la nak timbang2 pakai lens..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:58 am

waw.. memang nash ni tak payah pakai apa2 pun mata dia dah menyinar dan menyerlah gitu..

tapikan nash.. sekarang ni nak ke tidak.. kalu kami kuor umah.. kalu panas ka.. memang i kena pakai sunglass tak boleh tidak.. bukan sebab nak melawo aje.. tapi cam kewajiban jugalaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 9:00 pm

sunglasses tu elok pakai meow..

nak protect mata kita dari terkena cahaya matahari melampau..

macam nash kalau lama2 mata ni terdedah dgn cahaya matahari jadi pedih..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Apr 12, 2008 1:02 am

betui dan setuju sesangat ckp nash tu.. lelebih lagi cuaca kat msia sekarang panas yg amat..

memang kita kemana2 pun bawa lam handbag kita taw.. Smile

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Sat Apr 12, 2008 1:06 am

meow nyer tempat tinggal dekat dgn laut tak?

kalau dekat lagi terasa bahang panas kan?

so sunglasses tu wajib la utk perlindungan mata..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Apr 12, 2008 11:26 am

nak kata dekat sangat ngan laut tu tak adalah nash.. tapi kalu seberang jalanraya kat jalan besar tu memang leh nampak laut laa.. coz perumahan ni dekat ngan kawasan batu hitam..

dah lama tak pi laut.. kalu pegi pun kat area teluk cempedak kat situ ada banyak tempat makan mcd.. kfc.. restoran biasa pun ada.. kalu kat batu hitam tu suka gak dedulu pegi.. tapi ada tempat2 tu cam scary sket.. biasalaa.. nash kan taw kita ni lemah semangat..opss..

haa ari ni insyaallah lepas zohor nak kuor pi bandor.. sunglass wajibb dipakai..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Sun Apr 13, 2008 11:53 pm

wess apa yg korang borak hah kekekke

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts : 59
Join date : 2008-02-20
Age : 35
Location : Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Mon Apr 14, 2008 12:16 am

jejaga kalian.. momod lala udah datang daaa.. Razz cayunk lala.. derang ni seme wendu kat ko nyah.. termasukle ngan mak sekali.. tapi mak simpan aje kewenduan mak pada ko.. tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Mon Apr 14, 2008 11:37 am

nyah ko rindu kat mak ker..adeh ....
maceh lah nyah....ko sehat ker...
kucing nyah pekabo...haku ada angin malas pasal mcm2 hal kalau main forum nie kan...kat sebelah sinung dengan org meroyan....sebelah satu lagi lak org salah paham ngan aku...siap ugut lagi nak sebar ...apa punya manusia pun aku tak tau....

nyah ko dah beli bulu mata ker

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts : 59
Join date : 2008-02-20
Age : 35
Location : Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Mon Apr 14, 2008 12:21 pm

Nyah .. mak suka ngan ko sebab ko happening..
alamak bior betik nyah.. ada org ugut ko.. b affraid heiii susah tul le kalu org ada PHD ni.. itule pasal nyah.. mak tengokkan bod jagaan mu kat sana adalah 3 4 kerat aje yg ok.. yg lain agak mek som..almaksudnya sombong.. ntahle..

Nyah citerlaa kat mak ngapa sampai jadi gitu sekali..

mak ni biasalaa kesehatan off & on.. weh ko nyah, mak baru tanya bab bulu mata pelsu tu malam tadi.. mana mak ada masa nak membelinyer lagi.. nanti2laa kalu mak rasa nak pi bandor mak kenala pujuk asben mak tu..hihik...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Mon Apr 14, 2008 8:00 pm

ye la meow..

kalau rasa tak sesuai nak ke batu hitam tu toksah la pergi..

sekarang ni dah sihat dan gembira pun kira alhamdulillah gitu..

pi tempat ramai org lagi better...


lala, forum satu lagi tu forum wanita melayu ke?

hmmm...lala banyak bersabar la banyak2 ok?

yang penting lala jalankan tugas as moderator kat forum cari dgn sini..forum wanita tu nash tak tau lala ada pegang jawatan mod ke tak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Mon Apr 14, 2008 10:33 pm

maceh nash.. Very Happy

betul ckp nash tu lala.. biasala rambut sama itam hati lenlain.. Insyaallah kat sini kawan2 tak ada camtu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 12:37 am

korang biasa pakai fake lash ke?

cemana ek rasa pakai fake lash ni?

ada cam glue gitu kan?

nak cover the glue baru tambah makeup..

tapi cam susah je kan nak buka..tak sakit ke kelopak mata?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:18 am

kita nak share gambar kita makeup..

betul2 complete dgn mascara, eyeshadow, eyeliner, blusher and lipstick..

eyeliner tu kita tebalkan by few shades, konon nak tiru aiswarya rai..dia kan pakai eyeliner selalu tebal2 gitu..kita pakai kohl pencil je, black colour..

blusher jenis rose gitu, tak terlalu merah, more on pink..lipstick warna nude by bobbi brown..

mascara pun nash tebalkan by few shades so boleh nampak la lash panjang..nak pakai fake lash tak berani ler...

nash rasa ni la time nash betul2 makeup, other times, biasa2 aje..


Last edited by nashra on Tue Apr 15, 2008 8:31 am; edited 1 time in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 1:30 am

nash.. sebenarnya kan kat bod cari sinun ati ada buka citer pasai fake eyelash ni.. ramai sekarang yg teruja nak pakai la plak..

cam kita ni tak berani.. cuma masa kawin dulu2kan..udahle kening haku kena gondol.. pehtu kena pakai bulu mata pelsu.. punyaalaa berat aje rasa masa memula mak andam tu pakaikan.. nak bukak mata nyer susah taw.. then lama2 makin ok.. pehtu apalagi ashik
kelap kelipkan mata.. konon nak eksyen mata hakulaa lawo.. Razz

yg kelakor kan..malam tu nak tanggal mekap.. suruhle asbenku cabutkan.. haku tak reti.. ada ke.. dia sentapnya bulu mata haku..sakit wooo.. pehtu adik ku si cuwa ckp.. "apalaa abglong nih.. org cabut gini.. " dia buka dari tepi bawak ke tepi..laa tak sangka lam tomboy dia pandai gak..

laa rupanya boleh pakai lagi lepas tu.. kita tak taw terus masuk lam tong daa.. sayangnyerrrr...

ingat2 nak cuba jugalaa.. tapi harga tu ada mahal ada tak..

tapi itule.. cam takut aje haku nak guna gam segala.. rabbit

cantiknyaa gambor nashhhhhhhhhhhhhhhhh...

kita rasalah nash ni kalu tak pakai yg fake pun dah nampak ok..coz nash kan ada mix blood jadi bulu mata ko tu pun dah agak lentik puns.. tapi kalu pakai tentu lebey ngancam.. maw cik abe tak kasi kuor bilik nanti.. huahahaha..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:39 am

nash punya kening sekali je kena tarah, masa nak nikah..

ayah bising sebab dia kata nampak garang..

bukan nash minta nak dicabut kening tu, mak andam yang buat..

tau la kan kita ni ikut je..

ada gambar makeup masa nikah tapi segan pulak nak tunjuk sini..

udah la hari ni memang dakut giler nak paste gambo..

haaa..dah mai la tu meroyan tepek gambo..hahahaha

tapi kan meow, kalau bulu mata meow dah panjang, tak yah pakai lagi fake lash tu..

guna aje mascara..paling best kalau nak dapat effect yang tebal pakai jenis diorshow mascara..mak oi..memang resultnya tebal cam pakai fake lash!

nash punya lash tak lentik, cuma panjang aje..kalau pakai pelentik tu pun tak jalan..kena beli pemanas yang kasi lentik bulu mata tu baru jadi kot..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 1:45 am

samalaa kita nash.. adikku si cuwa ckp muka long nampak lain sangat.. benci tengok kening long..kuang2.. kita pun tak taw menda.. cuma ingat nak lawo aje..almaklumle raja sehari kan..

kita ingat nak gak tunjuk gambor kawin.. tapi masa tu free hair lagilaa..pakai rambut pelsu lagi.. tengoklaa kena belek2 album pehtu kena pi scann baru upload.. insyaallah.. kalu jadi .. mesti nash ckp lain sangat muka kita taw..heehe..

hmm oo gitu ya nash.. ialah kita dpt bayangkan..kalu dah bulu mata panjang.. pakai yg fake lagi..tentu nampak kelamkabut sangat kan..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:48 am

kalau nak paste gambar kawen kat mana?

takkan kat thread mekap ni juga?

ke kat thread gambo tu juga ke?

karang org muak lak asyik kita je paste gambo ni meow..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 1:54 am

kekeke.. nash bukalaa rumah baru.. ashik kita aje nak bukak rumah baru.. haa posting kita plak paling banyak.. lagi lee org muak.. kuang2..

ala lantak laa org nak muak.. derang tak muak..derang pun suka tengok.. cayalaa ckp kita.. eh silap insyaallah.. tak muaklaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:56 am

rasanya nash share kat thread meow aje la..

kasik meriah sket...

haku meriah2 ni kejap aje la..

karang nak pulled out..

malu pulak..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 2:01 am

nash..dah tengok.. sukanyaaa..cantiklaaa... memang nash ni ada nature beauty tersendiri taw.. haa haku tak bodek ni taw.. ckp betui2..

tq nash.. u r so sporting..

psst nash.. nak off dulu.. papai muahhh.. esok insyaallah kita sambung tata titi tutu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 2:08 am

ok..

semoga mimpi yang indah2 ye...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 11:33 am

happy morningg...

uhuk malam tadi ku tidor mati daa.. pehtu bangun kul 5 am lebey.. ngantuknyaa la plak..

aisey nash ni cepat tul dia delete gambor dia.. tak aci taw.. tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum