MeKap Berjenama

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Wed Mar 26, 2008 3:40 pm

skg da quit dr agency tu..da 2 thn kot..

experience xde sgt, sbb xde job sgt. maklumla, agency tu tokey nye cina..

jarang nk bg job kt org btudung ni..tu psl sy quit..

asyik cari job utk model seksi jer mana tahan..

model F1 lar..model merry x'mas lar..model utk iklan rokok lar..rasa cam ditindas jer..hehe..

tp ms klas dlu mmg diajar mekap studio, basic modelling practice tmasukla catwalk, photoshot, self-presenting & grooming.

bagusla kalu rajin btanya. leh share ilmu yg ada. sy kdg2 pun excited nk bgtau ilmu yg ada, tp x tau aper yg org nk tau.

bkn la pandai sgt, ilmu sejengkal pun sy rasa sonok kalu dpt share dgn org. mudah2an sy pun senang dpt ilmu drp org len gak.

sblm ni ader gak dpt offer dr Amway utk ajar klas mekap utk member dorg. tp syarat nye kena guna brg Artistry, so sy tolak offer tu..x leh la paksa org beli brg dia, tul tk? lain la kalu dia sediakn..sy ready nk ajar..yg offer tu pun cina gak..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Mar 26, 2008 9:47 pm

mama, you are welcome to share anything regarding beauty..

kadang2 tu nak tanya tapi tak tahu kan..

so kalau mama bercerita at least yang tak tau jadi tahu..cam nash laaa...hehehe

hmmm..kalau tokey cina memang cam tu la kan..susah juga kalau limited jobs..sedangkan kalau kat malaysia tu banyak la cabang wanita bertudung ni boleh ceburi..

cam iklan kalau yang nak tayang rambut pun pasal iklan shampoo..lain2 iklan tak de kena mengena dgn rambut patutnya boleh la kan..? nash rasa org sekarang lagi suka tengok iklan wanita sopan bertudung gitu..cuma mungkin belum rezeki mama agaknya..

mama tak minat masuk contest macam majalah nur tu ke? kat magazine banyak kan contest cam gitu..mana tau, dari situ org nampak mama punya imej...cewah! pandai plak daku nak promote..hehehe

barang artistry nash tak pernah guna..tapi biasa dengar ada yang pakai the serum (skincare) kata nya bagus..cuma a bit expensive..maybe tengok kulit juga kot..

mama ada pakai specific skincare ke?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Fri Mar 28, 2008 2:05 am

nash, contest dlm magazine tu penah try enter ms muda2 dlu..tp pyh nk lepas sbb qualification nya nk wanita yg bkerjaya professional..perasan tk? tu psl dah malas nk join.

tp kalu nk tau apa2 psl beauty leh la tny..kalu tlebih citer kang cam nk tunjuk pndai plak..x sopan..hehe..

sblm ni sy pakai skincare CLINIQUE..tp da stop sejak akhir thn lps..skg ni pakai set skincare SHISHEN..mmg baguih sgt2..produk ni guna teknologi yg sama ngan produk SKII.

hasil SHISHEN ni much much better dr SKII. in fact, harga dia cuma murah sket dr SKII. formulation dr ekstrak tumbuh2an s/jadi..xde bhn tlarang spt hidrokuinon & mercury. SKII pun ada sket kandungan mercury kalu nk tau.

kalu nk dptkn brg SHISHEN ni leh order dgn sy..nk murah leh jd member, of course discounted forever, hehe..sy wat facial dgn bisnes salun kt customer sy guna produk ni la..ni bkn nk promot, tp nk share pgalaman sonoknye guna SHISHEN.

produk ni brg kawalan yg ade qualified ISO,SIRIM & HALAL JAKIM. so, ia x dijual di open market spt shadira, de'wajah, sendayu tinggi dll yg seangkatan tu. sorry to say, but produk open market mcm ni terdedah kpd risiko brg tiruan. most of all mmg ada kandungan hidrokuinon walaupun sikit. sbb hidrokuinon adalh sumber yg plg murah & cpt utk putihkn kulit. see ur long term skin, not in short term.

tau tk nk kenal produk tu ade hidrokuinon ke tk? bile kita dah guna sesuatu produk tu & kerap buka/tutup penutup botolnye, bleh tgk pd leher botol tu ade mcm kerak warna kecoklatan/kkuningn..tu buktinya..cuma kita x tau kndungan nye sikit/byk je.

lg 1 tips utk pcuci muka. pcuci muka yg baik adalh yg plg sikit buihnye. malangnye org kite suke yg byk buih. buih yg byk thasil dr tindak balas bhn kimia yg byk. katakn produk tu kata dihasilkn dr pati buah2an. pati buah2an cuma 20%, bhn kimia 60%, air 10%, mentol 10%..so kite kena tipu dgn buih2 tu sbenarnya..

logiknya, kalu kita kisar timun/tomato 100% & pupur kt muka kita, ade tk kluar buih byk? mestila tak kn? sbb xde chemical..so, tepuk dada tny akal la.. mulai skg kita kena jd pengguna bijak..!Smile

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Mar 28, 2008 10:21 pm

wah!

banyak ilmu kecantikan mama anggun..

nash suka betul baca..thank you mama!

cakap pasal SKII ni nash dulu pernah pakai..

after 2 weeks area dagu habis tumbuh biji2 kecil..macam jerawat gitu..

so nash stop pakai, then nash switch pada dior skin care..so far itu aje yang tak merosakkan kulit..so nash tak berani nak tukar sembarangan skin care..jenuh nak pulihkan kulit masa terkena dgn SKII dulu...

now nash switch to garnier pure sebab ikut keadaan cuaca..dior tu certain product like milk cleansing je sesuai pakai kat sini..kulit nash plak jenis oily/combination..payah sket sebab ada certain part blemish, and certain part dry..paling tak tahan, sejak datang sini my blackheads and pores getting worse..so bila dah jumpa cleanser yang pulihkan semula pores and anti blackheads ni senang sket..harga pun tak semahal dior..

shishen tu product from japan juga ke? hmmm..cakap pasal facial, mama ada kedai buat facial ye? kat bengkel yang mama ajar cara2 bertudung tu ke? nanti balik malaysia boleh nash singgah kalau tak ada aral..

tapi memang betul apa yang mama cakapkan tu, kebanyakkan product kata dari sumber tumbuh2an pun kena tengok juga berapa banyak intipati buah2an tu kan..? nash honestly tak berapa suka cleanser berbuih..pasal tu agaknya nash serasi dgn dior and garnier ni sebab buih kurang..tak tau la kalau garnier kat malaysia tu berbuih banyak ke tak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Sat Mar 29, 2008 2:22 am

shishen tu product from m'sia..tp guna pakai teknologi dr jepun. sbb tu proses qualified dia ikut standard m'sia..cam SIRIM, & HALAL JAKIM. tp apapun, kalu nash da sesuai dgn brand skg x yh tuka brand2 lain..tmbh lg kalu kulit cepat sensitif & mudah problem..

tp kalu just nk test guna leh try wat facial treatmen kt luar. biasanye customer sy da ada pakai produk sdiri kt umah..tp bile start wat facial dgn sy guna shishen, dorg rasa ngam & happy dgn hasilnya.., then terus nk try shishen..

sy xde kedai, tp bisnes sy ni secara bgerak..kita panggil "mobile salun"..sy dtg wat service treatmen kt umah customer by apoinmen..so, customer skg x yh kuar ke salun..service come to ur home..lbh privacy..

sy blaja plbagai kursus kcantikn ni termasuk facial kt pusat latihan tu la di shah alam..sy attach dgn one-stop centre tu sbg 'beauty crew'..

insyaAllah.., x lm lg, sy akn bgelar 'beauty consultant'..sy mmg welcome sgt pd sape2 yg minat nk join bisnes ni tmsuk la nash..

bile da start bisnes, kite punye improvement dlm bisnes dipantau oleh mentor. even, kursus keusahawann pun kita ajar free..komunikasi bisnes pun diajar..dr a-z dibimbing. insyaAllah kite x kn lost dlm bisnes kite..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Mar 29, 2008 2:27 am

ada org yg menyewa ngan omak kita tu pakai SKII juga.. abih kulit dia gelupas.. isk2 memang teruklaa.. last2 dia tinggai gitu aje..
skin care ni bukan boleh sembarang kan.. kulit setiap org tak sama.. kekadang tu ada jenama murah pun leh elok ngan kulit..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Mar 29, 2008 2:33 am

wow mamaanggun ni memang kena ngan nick dia.. pandai betul dia dlm bab2 mekap nih.. cam kita ni lebey menjaga dari skin care aje.. bab mekap jarang sekali dah nak guna.. masa koje dulu2 biasalaa.. kalu pi opis je.. eyeliner & mascara tak boleh tidak mesti pakai.. pehtu compact powder ngan 2 way cake lagi.. masa dulu kita suka pakai kanebo.. OCC2F tu.. pehtu lipstick memacam kaler gak tapi lebey prefer peachy gitu..

sekarang ni.. tak penah pakai powder dah.. hanya pakai sunblock dan pakai lipbalm nivea yg ada kaler sket udah.. kekadang kalu nak lebey galak pakai laa juga mascara tu(mascara jenih maybeline) lipstick pun jejarang dah guna.. kita ni tak leh pakai sembarang.. apalagi bibir kita ni jenih muncung.. (tapi kerna bibir inile ramai yg jatuh centa kuang2.. pahsan haku deh)

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Sat Mar 29, 2008 2:54 am

x le pndai maner pun meow..stakat tau basic jer..

bg kite kn, x kisah la mekap ker tk mekap ker..kalu pndai jg kulit muka, pemakanan & kesihatan.., everytime we will look presentable tanpa mekap yg bagai nk rak tuh..

even my hubby pun x minat kalu wife nye ini mekap cam artis pun..x nmpk natural beauty katanya..unless kena pd tmpt & masa..

cthnya kalu ade kduri, dinner, function dll..of course dia pun nk bgaya sama & look presentable..br la spadan bile bganding dgn wifenya ini..hehe..

mata ni kalu slalu sgt pakai eyeshadow pun cpt nmpk lebam gak..tp kena rajin sapu eye gel la pulak..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Sat Mar 29, 2008 7:22 pm

mama bila dah bergelar beauty consultant nanti promote ler bisnes kat sini..

mana tau nanti bila nash dah ada kat malaysia mau juga nak join..

kalau sendiri2 memang tak tau mana nak tuju..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Mon Mar 31, 2008 7:00 pm

tula psl nash..nk tunggu nash pulang ke pgkuan msia ni ntah bile ntah..huhu..

nash kt mane skg ni sbenarnye..(sket nye lamer br nk tny..hehe..)

nnti kalu ade masa, kite promote bisnes kite dr masa ke smasa, k...

sbb skg ni tgh tunggu ms nk bsalin jer.. Smile

nk prepare dr segi emosi nih nk nyambut org baru..hehe..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Mon Mar 31, 2008 10:28 pm

currently kat UK..

mama nyer due date bila?

dlm masa preggy ni masih suka melaram/berhias tak?

nash time preggy la time paling selekeh!

rimas hatta nak pakai barang kemas pun rasa berat je..lemas!

ada org time preggy lagi suka nak melawa, kan?

pembawakan budak org tua2 bilang..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Tue Apr 01, 2008 2:13 am

Kekawan.. kita dpt tips ni dari email yg member forward..

TIPS KESIHATAN & KECANTIKKAN UTK WANITA 30-an
Dalam kesibukkan menyeimbangkan antara tugas pejabat dan tugasan tetap dirumah, wanita selalunya kesuntukkan masa untuk diri sendiri. Penjagaan diri yang ala kadar ataupun ikut sempat je... seringkali menjadi amalan harian. Dalam kesibukkan kita seharian, perlulah kita mencuri sedikit masa untuk "merawat, menjaga dan memanjakan" diri sendiri.

Semoga sedikit tips dibawah dapat membantu kita wanita terutamanya yang berusia 30-an "memaintainkan" kesihatan dan keterampilan diri.

a) Kawal pemakanan Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. Banyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan. Kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafien, minuman ringan dan makanan ringan.

b) Guna Pelembap yang sesuai Apabila umur kita menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembab sangat diperlukan. Carilah pelembab yang sesuai dengan kulit muka masing-masing. Haruslah diingatkan yang krim muka jenama popular dan mahal tidak semestinya sesuai dengan jenis kulit kita.

c) Cuba elakkan dari pancaran cahaya matahari Jangan biarkan muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari didalam jangkamasa yang panjang. Pendedahan yang lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangkan kelempapan kulit yang membawa kepada kekeringan.

d) Sentiasa bersenam Bersenam mampu meningkat keupayaan dan kesihatan. Pastikan kita melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur. Dan kalau ada masa, lakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

e) Minum banyak air. Kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dgn meminum banyak air. Ini kerana air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamannya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan kita mudah diserang pelbagai penyakit.. Selain itu, air penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam tubuh badan.

f) Makanan tambahan Pengambilan vitamin adalah amat digalakkan untuk wanita 30-an. Kesibukkan dengan tugasan dipejabat dan dirumah menyebabkan kebanyakkan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang.. Jadi pengambilan vitamin dapat membantu menyelesaikannya.

g) Elakkan bermekap tebal Wanita 30-an seelok-eloknya menggunakan mekap yang nipis dan bersederhana. Cuba elakkan dari menggunakan foundation yang tebal serta lipstik yang merah menyala. Ianya akan membuatkan wanita ini nampak lebih tua dan garang.

h) Positif, ceria dan selalu bersama yang tersayang Wanita 30-an mestilah mengamalkan sikap positif, sentiasa ceria dan selalu bersama yang tersayang. Kehadiran orang-orang tersayang di sekeliling dapat membantu wanita membina keyakinan diri dan menghilangkan stress.


meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Tue Apr 01, 2008 5:29 pm

nashra wrote:currently kat UK..

mama nyer due date bila?

dlm masa preggy ni masih suka melaram/berhias tak?

nash time preggy la time paling selekeh!

rimas hatta nak pakai barang kemas pun rasa berat je..lemas!

ada org time preggy lagi suka nak melawa, kan?

pembawakan budak org tua2 bilang..hehehehe

due 19/20 apr..tp maybe lg awl doc kata..1st wk/2nd wk of apr dah leh deliver kot..(xcited sgt!)
bkn suke je.., tp bhias & presentable ni dah jd rutin harian la rasanye..kalu selekeh tu time demam jer kot..lain2 time kt dapur & time mmg tgh malas..tp tu pun jarang gak..

sbb masuk dapur pun still x lupe my perfume..brg kemas tu kureng sket..dr kecik dlu x minat sgt brg kemas..skg ni bole la minat sket2..lbh suke rantai/gelang phiasan yg moden..

lgpun anak lasak sket, pantang tgk benda2 cantik yg kite pakai, kang dia mesti nk usik ker, tarik ker..huhu..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 02, 2008 2:49 am

hehehe..

excited nak dapat org baru ye..

macam nash dulu pergi hospital selamba je cam org tak sakit nak beranak pun..jiran tanya cakap nak pi bersalin dia punya la tenung kat perut nash (perut nash preggy kedua2 anak kecik, org tak tau pun nash preggy..uwaaa!)

pi hospital nak booking bilik pun clerk tu tanya mana yang nak bersalin? hu hu hu..nash memang lebih nampak gemuk compared to preggy..

anyway, semoga selamat mama and bakal baby yang akan dilahirkan tu..mama booking any specific dr ke? hospital mana?

lepas melahirkan nanti boleh la mama kaw2 berpantang kasik solid molid balik body ok..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Wed Apr 02, 2008 2:13 pm

yarghh..!! tq 4 ur moral support..mmg sy ni kuat jg pantang..org len pantang 44 hari je..sy pantang 3bln..ade plak sesetgh makanan tu mmg setahun x sentuh..cam my favourite la laksa penang, & benda2 sejuk yg len tuh..

so far mmg check up kt poliklinik bsalin kt shah alam nih..mmg doc. yg sama akan follo up sy deliver nnti..kalu ade problem br refer DEMC, shah alam..

tula nk imagine nash ni x dpt picture la..bile nk tepek gamba nih? Smile

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 03, 2008 10:39 pm

gambar dah pernah paste dulu kat thread meowlin tu..

tapi kejap2 aje..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 12:14 am

bebaru ni asbenku pi amik kursus ngan exam sekali.. dia balik bawa presen perfume estee lauder pehtu dptlaa free gift eye makeup remover ngan lip gloss..

gambor tu ada amik tapi blurr laa.. malasle pulak nak loadnyer..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 3:28 am

meow,

ada gambar meow mekap tak?

biasa tengok gambar meow plain face..

teringin nak tengok meow in makeup macam mana rupanya..

mana tau warna yang meow guna tu menarik boleh gak nash cuba..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:26 am

hehe..

ada tu ada.. masa kawin dulu haa tu le mekap paling terbesor lam hidupku.. nantilaa ingatkan rasa nak bawa aje pi kedai cyber tu nak scan gambor kawin.. tapi free hair.. tak pelaa kot tengok le nanti..

hmm ada masa lom kawin masa koje tu.. memang muka kena mekap.. eyeliner kena wajib pakai.. lipstick lagik..

err.. nanti2laa yaa nash.. rasa nak juga cuba bermekap pehtu tempek gambor.. ala nash.. kita tak pandai mekap.. lainlaa cam mama anggun kita.. dia tu dah pakar.. hehe..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by mama_anggun on Thu Apr 10, 2008 12:33 pm

alaa..jan arr ckp camtu meow..everyone of us wat pe pun start from zero..kan?kan?

yg sbenarnye nk sapot nash nih spy push meow letak gambo dia kt cni..hehe..

nash pun same..mane gambo mu?

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 12:39 pm

ala mewendah diri la plak mama kita nih..
ada org tu kekadang dia memang dah ada bakat semulajadi.. tak payah bajor pun pandai mekap kan mama.. tapi cam haku ni tangan keras daa.. sukaa laa nak cuba ngan segala eye shadow tu.. tapi tak reti nak blend kan.. kalu gatai sangat nak pakai cuma 1 kaler aje.. hikhik..

haa mama.. kita dah nengok gambor nash.. dia tu memang cantik mix blood tu.. cam pelakun boliwud gitu..

sebelum nash marah baik haku yg cabuttttttttt

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:31 pm

hep hep!

geget nanti..mana mau lari? hehehehe

nash sampai sekarang menggigil tangan kalau nak pakai liquid eyeliner...sampai meleleh airmata..

tapi sebab nash ni pemalas nak cuci muka time nak solat, so nash tak pakai makeup time nash boleh solat, bila nash cuti solat baru ler ko melaram..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:43 pm

nash
samalaa.. kalu liquid eyeliner tu kita pun fail.. dedulu masa koje kita selalu asahkan pencil eyeliner tu.. then kita amik mascara bentukkan kat bawah mata.. bukan nak cakap apa.. tapi ramai yg suka ngan mata kita.. pehtu pakailaa mascara.. tapi sekarang ni dah malaslaa nash.. susah kan nak solat.. kalu pakai pun pakai mascara aje nak kasi galak mata nih..

ckp pasai meleleh ayor mata kan.. ahad bebaru ni gatai nak pakai lens.. dah lama tak melaram.. pakailaa yg kaler brown tu.. aduhai abih meleleh ngan ayor mata ngan hingus2 abih kuor.. lelama baru ok.. hikhik..

psstt.. nash.. lama ek si momod kak lala tarak masuk sini.. bz megandam laa tuh.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:56 pm

mod lala sibuk jaga board kat forum lagi satu..

sana sentiasa busy kan..hehehe

meow, cemana rasa pakai lens?

seumur hidup nash tak pernah pakai lens, takut nak sentuh dlm mata lebih2..

tapi tengok org nowadays pakai lens cantik2, macam2 colour..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:07 am

biorlee dia bz tu. huhu..

pakai lens kan ekceli kena gak sesuai ngan kulit kita.. ada org kalu kulit golap.. dia pakai kaler birulaa.. grey laa.. terus nampak tak kena.. (tu pendapat kitalaa)

dulu2 kita ada 2 kaler hazel & grey.. tapi dah di dispose kan..
yg ada sekarang ni kat setahun lebey dah kaler brown aje.. tapi memang agak sulitlaa bagi yg tak penah pakai.. juga kalu dah lama tak pakai memang berlinang ayor mata dibuatnya.. tak selesa sungguh.. tapi lama2 ok dah.. kalu kita dok tempat yg ber ekon lagilaa.. coz mata cam tak bapa leh nafas taw..

cuma yg kita rasa bila pakai tu.. attention org memang lebey tengok kita..(ceettt pahsanle haku nih) ntah2 org tengok haku cam jakun kot.. gasakle.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum