MeKap Berjenama

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 3:51 pm

kita baca info ahkak minahsaudi tu kat forum cari..

macam elok je..

tengok gambar dia pun molek dan sesuai dgn glyco tu..

kalau ada kawan2 lain pakai nak ler juga risik2..hehehehe

sebab meow nyer kulit kan agak sensitif juga..kalau kulit meow serasi dgn glyco tu makanya bagus la brand tu..haku nak tumpang nyelit..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 6:37 pm

hahhaa... ermm psst nash.. tapikan haku penah baca kak min yg dah berumur 50an tu penah wat laser treatment kot.. nak dpt lagi yg memuaskan.. eee tatutnyaa.. mesti pedihkan.. tengok lam tv..makeover tu pun jadilaa.. seriau..

tapi k.min tu tak cam org 50an kan.. nampak cam baru nak masuk 40 gitu..

haa ingat gitulaa kan nash.. kalu dah ketentuan kita pakai glyco ni.. pakai juga..hehe..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 10:38 pm

oo..

dia buat laser treatment juga ye..?

errmmm...kalau gitu kena tengok dulu la cemana..

sebab nash ada brown spot..lepas tu ada juga blackheads..

jerawat cam biasa la, time period tu ada aje..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:13 pm

haa ialah nash.. sebab memang penah terbaca dia ngaku.. thread lama dia.. kan thread dia cam goreng pisang panas.. cepat aje kena bukak rumah baru..

tak ingat plak page bapa thread lama tu.. huhu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:20 pm


few days ago baru beli that gal from benefit kat debenhams..

yang lama tu dah nak habis..

that gal ni memang nash recommend kat sapa2 nak jenis tak suka berlama2 depan cermin..

lepas tu kulit muka kita plak tak la putih bercapuk, lebih kepada merah sket dan natural gitu..sebab texture pun warna pink..and jenis brightening face primer..

terus terang nash cakap, nash memang selesa dgn produk benefit..sejak tengok sarah jessica parker memang tertanya2 makeup apa dia pakai..rupa nya benefit..memang nash suka style dia, cara dia makeup..although kekadang tu cam over sket tapi ada ketikanya menarik sangat2..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:24 pm



ni sebahagian koleksi yang nash ada..benefit bagi natural effect..

nash belum berkesempatan beli their lipstick aje..still setia dgn bobbi brown..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:30 pm




koleksi mascara yang nash ada..tak banyak pun..hehehe..the best are these three so far..memang tidak menghampa kan..lashes memang akan jadi lebih tebal although baru sekali sapuan..kalau nak tebal lagi sapu la dua tiga layer..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:35 pm



sebahagian koleksi lipstick..lain2 tu like loreal, elizabeth arden..

chanel cuma try lip gloss aje..belum try lagi their lipstick..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 11:38 pm

wowowo.. mahal tak brand benefit ni nash.. kat msia ada jual tak yaa.. that gal ni foundation ke moisturiser .. cam best aje.. haku bila mendengor menda2 ginile jadi tak ketahuan nih..

mesti kalo nash pakai lagilaa bertambah cantik, pinky2 dahlaa ada lesung pipit..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:38 pm



nash pernah pakai dior extreme fit..tapi tak luak2..jenuh nak perabis..

sudahnya kasi adik aje..

barang makeup nash banyak kasi adik2..kalau yang betul2 nash suka aje nash maintain..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:40 pm



my first chanel compact..beli kat singapore..haku suka shopping kat singapore pasal murah..hehehhe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 11:40 pm

wow merah menyala lipstick ni..

kita sekarang ni kurang dah pakai lipstick.. pakai lip balm aje.. jenis nivea..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:43 pm

meowlin wrote:wowowo.. mahal tak brand benefit ni nash.. kat msia ada jual tak yaa.. that gal ni foundation ke moisturiser .. cam best aje.. haku bila mendengor menda2 ginile jadi tak ketahuan nih..

mesti kalo nash pakai lagilaa bertambah cantik, pinky2 dahlaa ada lesung pipit..

senang citer rm100 ke atas setiap satu produk..

kat kl dah ada la..nash start pakai masa belum pi uk lagi..

kat klcc, midvalley ada benefit counter ni..

that gal ni rm120 masa nash beli kat midvalley..

dia ala foundation, tapi bila dah pakai tak perlu sapu bedak lain lagi..

memadai dgn satu tu je..

nash tak suka la putih2 sangat..kekadang tu sebab terlebih pakai bedak ke kan..hehehe..

lagi satu, senang nak carry dlm purse..nak pakai pun senang..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:46 pm

meowlin wrote:wow merah menyala lipstick ni..

kita sekarang ni kurang dah pakai lipstick.. pakai lip balm aje.. jenis nivea..

nampak macam merah menyala..

bila pakai tak merah pun..

more twards pink..

afterall, lipstick ni kan ikut darah kita..ada org pakai lain plak warna kat bibir..

SA tu la beriya2 suruh nash try..

pasal nash kalau pakai pink biasa tu pucat jadinya..kena terang sket..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:47 pm



glitter gloss..

lepas sapu lipstick apply je gloss ni..ada kilat2 sket..

tapi yang best nya bibir nash tak rosak lagi..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:50 pm



ni lagi satu nash recommend..

they called it lipscription..

satu tu scrub bibir, lagi satu balm..

adoi meow, kalau dah scrub bibir tu kan, kulit2 kering area bibir sume tanggal..lepas tu sapu lip balm benefit licin je..

pakai aje few days, memang cantik bibir jadinya..harga tak ingat la tapi seratus lebih laa..haku lupa sebab mamat SA benefit tu la promote baik nyer..ish ish ish!

yang best, nak kiss spouse pun best..confident aje..tak la nanti dia seriau je bibir kita ada garis2 and kering2 gitu..hehheheeh

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:09 am



tengah surf lipstick benefit..

tapi bukan kaler ni..kaler coco sket like born ready ke..

harga lipstick benefit tak silap tak sampai rm100..rasanya dlm banyak2 produk benefit ni lipstick la kot paling murah..nash baru hari tu je ke makeup counter..sebelum ni memang tak pi pun..jarang sangat..nanti duit habis ke situ je..

aaaa..lupa nak jawab meow nyer post atas tu, sapa2 pakai makeup memang cun..tu gambar meow kat avatar tu kemain lagi..simple aje makeup tapi berseri gitu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:19 am

aduii mahal gak lipstick ni kan nash.. tapi mesti berbaloi ye dak.. ekceli gambor lam abatar tu bukan lipstick pun.. kalu kat luor tak le merah camtu.. lip balm nivea tu laa..

haa dulu2 suka lipstick longlasting jenis loreal tu.. hehe.. tapi bila nak tanggalkan agak susahlaa..

salutelaa ngan nash.. banyak taw pasal mekap ni.. haku ni bukan pandai mana pun.. setakat tempek mana2 yg patut.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:24 am

belajar banyak dari forum cari tu..

sana lagi ramai tau yang terer makeup..

diaorg test macam2 jenis, macam2 brand..

dulu2 siap ada gambar makeup lagi..

lepas tu ada thread makeup tutorial gitu..

ajar satu persatu nak makeup area tertentu..

kalau pi kelas kena bayar tau..ni free aje..mana nak dapat kan?hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:26 am

lipstick ni pada nash mahal atau murah tak banyak beza lah..

cuma kalau lipstick murah2 tu tengok brand juga la..

takut nanti brand yang tak kenal, bahan ada dlm lipstick tu ntah hapa2 karang..

macam avon lipstick tu contohnya..ramai org cakap tak sesuai, tapi warna2 cantik..ada sampai cakap lepas pakai avon lipstick bibir jadi hitam..tak sure la betul ke tidak sebab avon lipstick..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:35 am

rasanya ada kebenaran ckp nash.. coz avon punya lipstick dulu2 bila lepas pakai cam kesat aje bibir nih..

ada juga jenis revlon rasa gitu.. ada kubeli kat watson kaler peach oren2 sket.. pelik gak..

yg ok selalunya maybelline..pehtu loreal.. EL jangan ckplaa.. memang elok..

haa tul tu nash.. dedulu masa koje ..memang ngan lipstick tak leh tinggai.. abih2 bila tak pakai bibir jadi itam.. ada kazen asbenku tanya.. ahkak pakai lipstick kaler itam ke.. aduhai.. sedeynya.. pehtu haku jarang2 pakai lipstick avon dan tinggalkan terus.. sib baiklaa bibirku lama2 jadi elok semula.. kalu tak pakaipun nampak agak merah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Mon Jun 16, 2008 4:37 pm

sunyi je forum ni ye..

apa jadi dgn you all yang lain..?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum