MeKap Berjenama

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Thu Feb 21, 2008 10:29 pm

Jom Kita kOngsi Jenama Mekap yg anda gunakan....
Dan mengenali Ori Atau Tiruan .....

Lala mulakan yer...lala lebih suka guna mekap MAC...
mekap org pun lala gunakan MAC...MAC nie memang bagus sgt.
Walau pun sedikit mahal lah..yg penting puas hati dengan produk nie...
MAC online pun banyak...tapi HATI-HATI dengan peniaga yg cuba kabur kan mata kita dengan mengatakan ORIGINAL sedangkan MAC yg dia jual adalah TIRUAN.... Evil or Very Mad

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 10:40 pm

Lala.. mekap brand MAC ni artis2 selalu gunakan..
aku ni dah lama tak pakai mekap memahal daa.. sekarang ni la plak.. pakai sunblock je. pehtu pakai lip balm..
kalu rasa nak melawo pakaile mascara.. siap ngan contact lens lagi..

mekap yg ada sekarang revlon, loreal, in 2 it.. silky girl.. ntah apa lagi yee.. banyak dah tak pakainyaa..

psttt lala ko pakai foundation, compact poder tu seme mac punya ke.. padanle berseri2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Thu Feb 21, 2008 10:44 pm

meowlin wrote:Lala.. mekap brand MAC ni artis2 selalu gunakan..
aku ni dah lama tak pakai mekap memahal daa.. sekarang ni la plak.. pakai sunblock je. pehtu pakai lip balm..
kalu rasa nak melawo pakaile mascara.. siap ngan contact lens lagi..

mekap yg ada sekarang revlon, loreal, in 2 it.. silky girl.. ntah apa lagi yee.. banyak dah tak pakainyaa..

psttt lala ko pakai foundation, compact poder tu seme mac punya ke.. padanle berseri2..

tak kisah lah jenama apa janji sesuai ngan kita...alah ko mcm aku jugak..haku nie jaga cc nie mana ada pakai bedak..haku pakai temulawak..celak kening ngan lipstick jer,..kadang2 jer aku meroyan kuar ngan laki haku...haku mekap lah sket hahaha...haku memang guna MAC..avatar tuh haku guna nie

prep+prime face MAC
Studiotech MAC
Loose powder MAC
Pigment(esedo)MAC
eyeliner kryolan..
maskara KATE
lipstick revlon

lala mekap org pun guna MAC ngan Kryolan

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 10:48 pm

haa kryolan pun penah dengor artis suka pakai weh.. pehtu lagi bobby brown kalu tak silap kan..
mahal nyah..

temulawak.. ooo..dedulu mak penah cuba.. tapi tak leh le ngan kulit mak..
sekarang pakai tia amelia ok kot.. alhamdullillah syukur..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Thu Feb 21, 2008 10:55 pm

meowlin wrote:haa kryolan pun penah dengor artis suka pakai weh.. pehtu lagi bobby brown kalu tak silap kan..
mahal nyah..

temulawak.. ooo..dedulu mak penah cuba.. tapi tak leh le ngan kulit mak..
sekarang pakai tia amelia ok kot.. alhamdullillah syukur..

kryolan nie molek nyah tau...cover molek jer...lening mahal giler..stick kryolan sebatang dah rm96..dulu mak beli rm76 jer...bobbi brown ka mac ka..semua mahal wooo...mak pakai temulawak setakat nie ok lagi lah..nantia da duit nak beli glyco lak...

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 10:59 pm

kaklala_lost_id wrote:
meowlin wrote:haa kryolan pun penah dengor artis suka pakai weh.. pehtu lagi bobby brown kalu tak silap kan..
mahal nyah..

temulawak.. ooo..dedulu mak penah cuba.. tapi tak leh le ngan kulit mak..
sekarang pakai tia amelia ok kot.. alhamdullillah syukur..

kryolan nie molek nyah tau...cover molek jer...lening mahal giler..stick kryolan sebatang dah rm96..dulu mak beli rm76 jer...bobbi brown ka mac ka..semua mahal wooo...mak pakai temulawak setakat nie ok lagi lah..nantia da duit nak beli glyco lak...

uwehhhh mahal bebenor.. takut nyah.. mendo glyco tu natang mendo lala.. tok pahang mak weh..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Thu Feb 21, 2008 11:06 pm

meowlin wrote:
kaklala_lost_id wrote:
meowlin wrote:haa kryolan pun penah dengor artis suka pakai weh.. pehtu lagi bobby brown kalu tak silap kan..
mahal nyah..

temulawak.. ooo..dedulu mak penah cuba.. tapi tak leh le ngan kulit mak..
sekarang pakai tia amelia ok kot.. alhamdullillah syukur..

kryolan nie molek nyah tau...cover molek jer...lening mahal giler..stick kryolan sebatang dah rm96..dulu mak beli rm76 jer...bobbi brown ka mac ka..semua mahal wooo...mak pakai temulawak setakat nie ok lagi lah..nantia da duit nak beli glyco lak...

uwehhhh mahal bebenor.. takut nyah.. mendo glyco tu natang mendo lala.. tok pahang mak weh..


hahhaha mahal giler kan...gylco nie...cream lah...awek muda...licin muka...berseri...shela majid pakai tau...kalau org tuh jerawat teruk pun leh hilang pakai nie...nak sapu celah ketiak ka..celah tutuut kat ..putih tau...yg sakit ezcema pun leh guna wat sapu

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 11:17 pm

nyah.. mesti gylco ni mahai tak.. eee bapa ratus weh.. weh sapu mana2 pun boleh kaa.. itu macam kaa.. dengor dek medang mau dia ngoder satu dozen kang.. pirat

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 11:34 pm

nash makeup ni tak la reti mana..

boleh la sesikit..tu pun lepas belajar dari kawan2 kat forum yang baik hati sudi kongsi ilmu kecantikan..

koleksi nash tak la hebat mana pun..

campur2 dari macam2 brand..

dior, chanel, benefit, bobbi brown, loreal, elizabeth arden, estee lauder..

glyco ni berapa rm lala?

kulit muka nash sekarang ni ada cam tompok2 brown..cam ala freckles plak especially area hidung..lepas tu jerawat pun suka la nak naik..

glyco ni boleh hilang kan ke?

kat mana nak cari ye?

kena order thru online ke? atau kalau ada kat kedai2 lagi bagus..

nashra
Moderator
Moderator

Posts: 555
Join date: 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Fri Feb 22, 2008 11:36 pm

nashra wrote:nash makeup ni tak la reti mana..

boleh la sesikit..tu pun lepas belajar dari kawan2 kat forum yang baik hati sudi kongsi ilmu kecantikan..

koleksi nash tak la hebat mana pun..

campur2 dari macam2 brand..

dior, chanel, benefit, bobbi brown, loreal, elizabeth arden, estee lauder..

glyco ni berapa rm lala?

kulit muka nash sekarang ni ada cam tompok2 brown..cam ala freckles plak especially area hidung..lepas tu jerawat pun suka la nak naik..

glyco ni boleh hilang kan ke?

kat mana nak cari ye?

kena order thru online ke? atau kalau ada kat kedai2 lagi bagus..

uik nash mekap semua mahal tuh......glyco nie org umah sebelah jual..problem nash memang leh hilang...38gms rm120

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Fri Feb 22, 2008 11:37 pm

meowlin wrote:nyah.. mesti gylco ni mahai tak.. eee bapa ratus weh.. weh sapu mana2 pun boleh kaa.. itu macam kaa.. dengor dek medang mau dia ngoder satu dozen kang.. pirat


38gs rm120 jer...hahaha...elok suh medang masuk bft umah saner ader org jual

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 11:44 pm

tapi tak sehebat lala punya makeup tau..

sungguh pun lala nyer koleksi satu jenis yang branded tapi lengkap segala dgn brushes and everything, kan? brushes tu yang bikin mahal dan makeup lagi cantik serta sekata kan? nash beli pick by pick je..

ooo..glyco ni kira kg ye..

lala ada gambar product glyco tak nak kongsi?

nash ingat nanti balik malaysia nak order la..

order dgn lala boleh ke?

kena pakai berapa lama baru nampak kesan ni?

nashra
Moderator
Moderator

Posts: 555
Join date: 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 12:12 am

hmm agak2 kalu aku ada lebih2 nak gak rasa nak ngoder nak mencuba.. tapi ni pitih pun kureng.. almaklumle duit baru abih beli umah pehtu furnish rumah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by nashra on Sat Feb 23, 2008 1:26 am

meowlin wrote:hmm agak2 kalu aku ada lebih2 nak gak rasa nak ngoder nak mencuba.. tapi ni pitih pun kureng.. almaklumle duit baru abih beli umah pehtu furnish rumah..

tak pe meow..

ada duit sok leh ler order..

lagi pun meow dgn lala nyer tempat tak la jauh sangat..

postage pun berapa aje kan..?

mana la tau bila pakai glyco tu nanti masalah whitehead meow berkurang atau terus hilang..

muka tambah seri gitu..awwww!!!

nashra
Moderator
Moderator

Posts: 555
Join date: 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 1:38 am

nash.. insyaallah.. kena gak kumpul duit ekekeke..

amboiii bolehla kot.. tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Sun Feb 24, 2008 10:51 am

nashra wrote:tapi tak sehebat lala punya makeup tau..

sungguh pun lala nyer koleksi satu jenis yang branded tapi lengkap segala dgn brushes and everything, kan? brushes tu yang bikin mahal dan makeup lagi cantik serta sekata kan? nash beli pick by pick je..

ooo..glyco ni kira kg ye..

lala ada gambar product glyco tak nak kongsi?

nash ingat nanti balik malaysia nak order la..

order dgn lala boleh ke?

kena pakai berapa lama baru nampak kesan ni?

lala tak jual nash...nie id minahsaudi yg jual kat BFT saner....rm120 termasuk pos dah...rasanya sekejap jer da leh nampak kesan..missyless pakai kan muka dia jerawat teruk..sekarang dah ok sgt2 muka dia

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by meowlin on Sun Feb 24, 2008 10:42 pm

lala.. weh agok2 lama mana ek tahan pakai menda nih.. ada ka lam sebulan ka dua bulan ka..

ni yg wat mak rambang bijik mata nih.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts: 1329
Join date: 2008-02-10
Location: celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by medangtamang on Mon Feb 25, 2008 7:43 am

ieewww... citer pasal mekap... i like...!!!

medang sejak berkecimpung dalam dunia seni ni... tau laa sket2 pasal mekap.... tu pun akak medang yg ajorkan... pastu kalu ada performance... medang aa yg mekap sendiri...

skang ni dah kawin... bini lak tak pandai mekap2 ni... dah medang lak laa yg jd 'mak andam' tolong mekap kan dia... medang belikan lg mekap tu...

baru2 ni valentine day medang belikan dia mekap Maybelline... beli gel foundation, smooth lipstick, expert eye liner... pastu belikan silky girl compaq press powder.... eye shadow medang dah beli dulu... jenama IN2IT... blusher pakai mak medang punyer... jenama Loreal...

then nnt pepagi seblum wife medang gi keje... medang laa mekap kan... pastu nnt kat tempat keje dia... ramai laa puji... hehehe!! tp kalu wife medang mekap sendiri... tak der pun org nak puji... (pepaham aa tu kan...hehehe!!)

nnt kalu ada rezeki... nk belikan laa jenama high end sket cam MAC ker... Faceshop ker... Bobby Brown ker... tgk laa maner jenama yg best...

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts: 188
Join date: 2008-02-11
Location: Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Wed Feb 27, 2008 11:05 am

meowlin wrote:lala.. weh agok2 lama mana ek tahan pakai menda nih.. ada ka lam sebulan ka dua bulan ka..

ni yg wat mak rambang bijik mata nih.. Razz



kalau 10gms tahan dalam 15..tapia d ajugak yg tahan sebulan...
kalau 38gms tuh ada yg pakai sampai tahan 6 bulan kalau pandai jimat ler

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Re: MeKap Berjenama

Post by kaklala_lost_id on Wed Feb 27, 2008 11:10 am

[quote="medangtamang"]ieewww... citer pasal mekap... i like...!!!

medang sejak berkecimpung dalam dunia seni ni... tau laa sket2 pasal mekap.... tu pun akak medang yg ajorkan... pastu kalu ada performance... medang aa yg quote]

wah bagus nya adik medang nie..siap kan mekap kan bini lagi..syok dapat laki gini..pahtu hadiah kan mekap...isk..isk...laki klala tak pernah nak hadiah kan mekap pasal dia memang tak tau nak beli hahha...elok lah pahni ada duit beli lah jenama kas kat bini yer medang

kaklala_lost_id
Moderator
Moderator

Posts: 59
Join date: 2008-02-20
Age: 32
Location: Panji alam Ganu daaa

View user profile http://makeupbylala.fotopages.com

Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum