topic santai kaum ibu dan bapa

View previous topic View next topic Go down

topic santai kaum ibu dan bapa

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 8:55 pm

share la apa2 tentang pengalaman korang jaga anak2..

pengalaman melahirkan, pengalaman hantar anak ke sekolah and so on..

apa2 pun boleh...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 9:27 am

sorii nash haku ni anak kucing adalah.. ekekekekek.. anak sendiri lom menghasa.. Sad tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 11:37 pm

alahai..

tak pe meow..

kalau2 ada pengalaman jaga anak2 buah ke gitu tak kisah..

boleh share..

afterall pengalaman menjaga anak2 ni bukan terhad pada ibu bapa je..penjaga pun dikira juga..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 12:24 am

hmm anak2 buah.. aku pun anak sulung.. tapi belah asben tak penah gak menjaga budak..

cuma masa aku budak2 dan kira anakdara dulu.. omak penahlaa amik upah jaga anak orang.. 2 badik.. sorang abang sorang adik pompan..
biasalah budak2 nakal derang ni kekadang memang menyakitkan hati aje.. tapi nak wat guana.. nama pun budak2..

anak2 buah asben pun gitu.. ada yg nakal melampaui batas.. ekcelikan aku tak bapa suka ngan budak2 yg buas2 nih.. tapi kalo kucing buas tak pe la pulak.. ekekekek..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by afizaz93 on Mon Feb 25, 2008 2:19 pm

Pengalaman kak plak menjaga anak2 ni...byk sgtttt la nash...dh 15thn niiii....x larat nak mengarang...kekeke.....
Anak2 kak semuanya 5org, no 1 (15thn),2(13thn),3(10thn) semua pompuan..no 4 lelaki (6thn) & last pompuan gak...umur 3thn 2bln...

Poning palo gak ngan budak2 ni.....semua sihat cergas belakaaa!!!hehe
Anak2 kak...dr lam perut lg mmg dah stat xtiviti lasak....gamaknya ikut darah seni abah depa....pemain bola...kekeke... Smile
Sampai ke sekolah pun..semuanya masuk sukan2...lumba lari ke, netball ke..apa2 jelah!!! Yg no 2 tu..last year dpt jd olahragawati sekolah...x sangka lak!!kekeke...
Skrg ni...anak kak yg no 3 tu plak...siap masuk lumba lari 100m, 200m...lumba ngan kwn2 yg djh 5,6...hmmm..x taula...ni hr rabu nak sukan dah...hari2 berlatih!!! Yg boy tu pun...kalau hr jumaat sabtu cuti sekolah ja...sehari suntuk men basikal ngan kwn2..abih kelabu asap!!! Very Happy Yg kecik pun boleh tahan gak....tp yg ni susah ckitt nak berenggang dgn kak...org lain abis pi main..dia asik nak berkepit ngan kak jaaaa!!! Gamaknya coz nyusu badan lama kot!!! sunny

afizaz93

Posts : 21
Join date : 2008-02-17
Location : jauh tp dekatttt...

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by nashra on Tue Feb 26, 2008 12:08 am

wah!

anak2 akak dah masuk alam remaja..

nak tanya akak, bila anak2 akak dah start masuk alam remaja ni kan, diaorg tends to be rebellious tak?

macam mana akak manage nak jaga anak2 yang dah masuk remaja ni..kalau akak tegur time diaorg buat salah ke, or nak bagi nasihat ke..ada ke akak like being garang terlampau or akak pakai psychology ke..

yesterday dok borak2 dgn two of my best friend..we all dok imagine cemana la agaknya kitaorg ni bila 10 tahun akan datang..tetiba nash terfikir, wah! anak2 nash masa tu dah masuk alam remaja, org kata time2 cam ni anak2 macam 'tercari' arah gitu..betul ke?

tapi kan kak, elok kalau anak2 berminat ke arah sukan ni..tubuh badan sihat, minda cergas, happy sentiasa..nak belajar pun tak de la stress sangat, kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by afizaz93 on Sun Apr 06, 2008 3:00 pm

Lamanya x masuk siniiiii......sori na!!! Hr khamis tu, anak2 yg tinggal kat hostel blk...ada mesy. PIBG kat kolah diaorang tp depa dh siap call kak cakap..mama tggu kat luar pagar kolah...nti kami jln tgu kat luar..x yah le masuk dlm..nti silap2 hr bln..pak guard x bagi mama keluar..kena tggu mesy. sampai kul 4 ptg....hmmm..mcm² le peel anak² niii...almaklum..nak blk relax kt umah je...kalau kak attend pibg tu..sure blk lmbt!!! Wink
Anak² dh besar² ni...kdg2 pening gak kepala otak niii....kekadang tu kena psikologi gak tp kekdg tu...maunya jln dgn rotan ja!!!kekeke.... Twisted Evil
Akak niiii..jenis mulut bising le...hehehe...time 2 heroin tu blk dr hostel..laaaagi mulut jd becok coz...bilik diaorang dh tunggang tebalik ja jadinya!!! Semlm..si abah pun cakap...apa le bilik dh mcm kandang kambing je niii????terkejutt betui dia tgk situasi...kak selamba je...dah mangli!!! Surprised

afizaz93

Posts : 21
Join date : 2008-02-17
Location : jauh tp dekatttt...

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 3:14 pm

wendu ngan kak fiza.. meh peluk cium jap.. cayang lama tak masuk ropanya bz ngan anak2.. biasalaa kak.. kita pun kekadang mulut bising ngalahkan murai cabut ekor daa..

oppss sorilaa momod nash... kita teroff topic.. teruja ngan ahkak fiza nih.. wendu kat dia... Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by afizaz93 on Sun Apr 06, 2008 3:37 pm

meowlin wrote:wendu ngan kak fiza.. meh peluk cium jap.. cayang lama tak masuk ropanya bz ngan anak2.. biasalaa kak.. kita pun kekadang mulut bising ngalahkan murai cabut ekor daa..

oppss sorilaa momod nash... kita teroff topic.. teruja ngan ahkak fiza nih.. wendu kat dia... Very Happy

mmmmuahhhhh!!! tenggelam timbui tenggelam timbui...teruih tenggelam..sib bek le leh timbui balikkk!!!! geek
I'backkkk.... lol!

afizaz93

Posts : 21
Join date : 2008-02-17
Location : jauh tp dekatttt...

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 8:23 pm

afizaz93 wrote:
meowlin wrote:wendu ngan kak fiza.. meh peluk cium jap.. cayang lama tak masuk ropanya bz ngan anak2.. biasalaa kak.. kita pun kekadang mulut bising ngalahkan murai cabut ekor daa..

oppss sorilaa momod nash... kita teroff topic.. teruja ngan ahkak fiza nih.. wendu kat dia... Very Happy

mmmmuahhhhh!!! tenggelam timbui tenggelam timbui...teruih tenggelam..sib bek le leh timbui balikkk!!!! geek
I'backkkk.... lol!

sib baik leh timbuii kalu idak tenggelam lelama kang lemeh.. ekekeke... What a Face

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: topic santai kaum ibu dan bapa

Post by Sponsored content Today at 11:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum