movies, movies, movies

View previous topic View next topic Go down

movies, movies, movies

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 1:51 am

hey friends!

jom kita borak/discuss pasal movies yang korang dah tengok or yang korang minat or yang recommended to watch..atau pun movies yang korang least recommended to watch, boring movies or whatsoever..

nanti nash bagi review about movies yang nash dah tengok..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 9:47 am

yeahhh ada rumah baru... hmm aku tehingin nak tengok meet the spartans lah nash.. nak kena tunggu cd ni.. asbenku tanya tokei kedai tu ckp lom ada lagi yg elok takut nanti gambor blurr..
sonoklaa rasanya sebab kisah dia seakan2 citer the scary movie kot..

bebaru ni kami tengok game plan ke apa tah.. tajuk citer si the rock berlakun tu.. sonok juga..dia kena jaga anakdara sunti dia tu..

lagi.. citer the rambo aku lom tengok..asben dah beli cd.. eee sabor aje.. rambo tu tak silap aku umur dah 60 tawun tapi badan..takut makkkkk..

haa citer bebaru ni pun penah tengok cd wildhogs kalu tak silap tajuk dia.. kelakor siot.. john travolta.. tim allen.. martin lawrence ntah sorang lagi sapa tah pelakun tak bapa ensem dan terkenal tu tapi dia ni adalah laki kepada pelakun desperate housewives tu.. yg jadi lyennette tu..
dari mula sampai abih kami ketawa manjang taw..

Lagi satu sebelum2 ni asbenku ada hadiahkan ku cd citer anjing cerdik.. nash penah tengok tak tajuk citer Beethoven wah sonok sangat... sampai ada 3 episod.. cd pertama tu masa beethoven kecik baru sampai umah family angkat dia.. sampai ke cd ke 3 sampai beethoven dah daapat bini dan anak2 daa.. citer ni pun kelakor siot.. kelakor tengok anjing boleh pekenakan orang2 jahat..

Nanti2 kalu aku ingat aku sambung eh.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 7:38 pm

ahaks!

husband sampai kasi present gitu..kelasss!!

'the wild hogs' nash nonton kat wayang..martin lawrence, john travolta, tim allen and william H macy (suami felicia hoffman). semua para pelakon movie ni kaki lawak..hehehe..nash siap tengok oprah winfrey interview diaorg ni and sume pun kelakar je bila kena interview..

(john travolta ni he is soooo rich depan rumah ada private plane! giler betul..hehehe)

movies lain yang meowlin dah nonton tu nash belum nonton lagi sebab some yang meowlin mentioned tu still baru, kan?

ok, nash kat sini tak tengok wayang, just gi beli dvd je...(i am still waiting for 'the reaping' to get cheaper)..

movie 'sahara' lakonan penelope cruz, steve zahn, matthew mc cnaughey and william H macy..all about a legend of a shipwreck treasure..action, adventurous, funny..(recommended to watch)

next, movie 'harold+kumar get the munchies' lakonan the asian guy form AMERICAN PIE john cho and the indian guy from VAN WILDER kal penn...they went on outrageous road trip just to get the burger they have been craving so much! from the guy who directed DUDE, WHERE'S MY CAR? seronok di tonton time nak hilangkan stress..hehehe

then, movie 'transporter 2' lakonan john statham..again sapa2 dah tengok transporter terdahulu, kali ni still kerja yang sama, a specialist in moving precious cargo from one place to another..entertaining and sapa2 yang minat action pack recommended to watch this movie..

sekian dulu cerita daku..nanti2 daku tambah lagi review..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 9:42 am

nash yg wildhogs tu .. haa kat oprah ada kan.. ada dia jemput 4 orang tu.. haru biru.. ekekekekkee.. tapi memang kelakor siot aa citer tu kan.. lepas aje abih oprah aku suruh asben beli gaks.. dia ok je..

seme scene kelakor.. yg tak tahan masa derang naik motorbike tu sorang2 kena langgar dek burung yg torbang tu.. lepas sorang2 ketawa.. si martin lawrence kena masuk taik burung lam mulut..wakakaka..

ada gak scene polis gay tu.. masa terjumpa 4 gangs ni baring2 kat belukar tu.. pehtu polis gay ni jumpa lak derang kat sungai.. abih nak join sekali.. ingat gang tu wat pojek kot lam sungai tu.. adeiii sakit perutku daa...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 12:44 am

dvd terbaru nash beli tajuk 'blackwater valley exorcism'..

pelakon tak famous..

tapi jalan cerita movie ni boleh tahan...

starting aje dah tunjuk budak perempuan ni kena rasuk..

sinopsis:

isabelle, seorg gadis remaja dirasuk oleh syaitan, dan syaitan ni mampu manipulate minda manusia supaya berbuat jahat..

so hanya priest yang boleh bantu keluarkan syaitan dari badan isabelle..

sesikit macam movie 'the exorcist'..cuma ending je tak berapa nak faham, nampak gayanya nash kena ulang tengok lagi sekali..

teknik mekap agak menakutkan (mata putih, lebam2, kulit pucat, bibir rosak serta bunyi suara bercampur2 yang menyeramkan)

yang ok movie ni tak drag macam kebanyakkan filem hantu lain..

kat malaysia tak sure ada jual ke tak..kalau tidak download aje..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Fri Apr 04, 2008 8:52 pm

ada citer baru kan.. terminator part 3 kalu tak silap Sarah chronicles gitulaa lebey kurang tajuknyaa.. bestnyaa.. nak ajak asben pi tengoklaa nanti.. tak pun kena tunggu dia beli dvd laa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by PeAh on Sat Apr 05, 2008 9:03 pm

ingt nak tgk citer congkak la kat wayang... mcm best jer... Cool

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by skymania on Sun Apr 06, 2008 5:34 am

aku plak.. takut tgk citer horror....
aku nak pi tgk citer three kingdom.. cam best jer...

skymania

Posts : 32
Join date : 2008-04-05
Location : ade la...

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 3:09 pm

haku plak citer seram le paling aku suka.. nak gak tengok congkak.. tapi itule jangan haraple asben aku nak pegi tengok citer melayu kat panggung.. nak tak nak dia ckp nanti belikan aje dvd.. kuang2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by PeAh on Thu Apr 10, 2008 10:43 pm

tgk wayang citer seram la best... lg2 ngan ehem ehem....

x tkt pun buleh buat2 takut.... Embarassed Embarassed affraid

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 3:10 am

nash kena kutuk masa tengok wayang citer pontianak harum sundal mlm tu..udah ler kita pujuk husband temankan..alih2 kena gelak aje..ampun sampai sudah tak mo dah tengok movie melayu kat wayang lagi..hahahaha

tadi kita pi beli dvd baru..tajuk 'the reaping' lakonan hillary swank..korang dah pernah tengok ke?

nash memang suggest korang layan movie ni..memang best..!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 3:19 am


nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 12:25 pm

uiihhh tengok cover pun dah ngeri.. rasanya kat sini tak ada lagilaa nash..

kalu lakonan hillary swank ni memang mabeless.. dia ni dulu2 idup susah kan.. dtg holiwud ngan omak dia.. penah tidor lam keter aje.. sekarang ni jadi aktres tekenal gituw..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 10:46 pm

citer ni dah lama la meow..

sebab dah keluar dlm bentuk dvd pun..

mungkin tak masuk malaysia kot..

biasa la, movie ni ada kaitan dgn bible..

tapi constantine lepas plak..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 10:51 pm

tu le pasai hehe.. ikut2 ostin pawer pun tak tayang kat pawagam pun.. tapi pelik juga camne terlepas siaran kat tv3 last week.. hmm pelik bin ajaib.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: movies, movies, movies

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum