Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:26 pm

masa ni nash lupa sapa makeup kan..

tapi yang pasti masa ni kening nash masa ni tak diusik..

facial pun buat sendiri..

org lain bergambar gak dgn tunang lepas sarung cincin..daku sorang2 aje sampai habis majlis sebab tunang kat luar malaysia..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:29 pm

dgn arwah nenek and adik..dia pun masa ni dah kurang sihat jadi lepak la dgn nash and adik dlm bilik tunggu org kat luar habis bincang..


Last edited by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:41 pm; edited 1 time in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 11:31 pm

anggun aje masa nash bertunang ni.. mekap pun tak over.. natural beauty kata orang..

memang muka nash ada iras si onde2 member kita yg dok chicago laa.. Smile

psst kita pun kening tak di usik pun... masa kawin aje kening dicukur2.. aduh.. sib baik kening tumbuh kembali..

hehe tak apalaa janji seme dah termakbul gitu.. nash memang ayu dan menawanlaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:31 pm

lupa nak cakap, muka meow memang macam kakak sedara nash tu..

masa nash nak datang uk dia mai visit nash..

masa kami belum kahwin memang rapat sangat..

dia kahwin dulu so biasa la nak rapat2 sangat pun susah sebab dia dah ada suami..

now sesekali jumpa masih mesra..tu la bila tengok gambar meow tu teringat kat dia..kebetulan plak tu sama2 dok kuantan..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 11:32 pm

bestnya nash sempat lagi ngan arwah nenek yaa.. macam kita masa form 3 arwah tok wan dah pergi.. memang manja sangat ngan dia.. kita ni anak sulung selalu rasa diri dipencilkan.. so ngan arwah aje yg memahami.. tapi dah ketentuannya ku redha..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:33 pm

sume perempuan yang lalui zaman tunang ni anggun2 belaka..

dah pesan kat tuan yang makeup muka kita, tak mo tebal2..

even makeup pun pakai nash punya aje..

risau gak takut nanti ter tebal ke kan..nanti org kata over plak padahal baru tunang..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 11:35 pm

kot2 lam gambor aje kot nash keserupaan kami ni.. hehehe.. Razz

samalaa nash masa tunang pun adik angkat mekap pun kebanyakkan cam eyeliner.. compact powder kita punya.. hanya lipstick dan eye shadow aje dia punya..hehe..

rimaslaa pakai menda banyak2 kat muka.. macam kawin tu rasanya heeeiii ntah2 begini ke artis mekap.. sabor ajelee.. tebal nak pengsan.. What a Face

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:37 pm

meowlin wrote:bestnya nash sempat lagi ngan arwah nenek yaa.. macam kita masa form 3 arwah tok wan dah pergi.. memang manja sangat ngan dia.. kita ni anak sulung selalu rasa diri dipencilkan.. so ngan arwah aje yg memahami.. tapi dah ketentuannya ku redha..

arwah nenek nash sempat makan kenduri nash lagi..

dari kl sampai ke batu pahat dia pi..duduk sekali dgn pengantin..hehehe

dia meninggal masa nash 3 bulan preggy..

tu pun nash dapat tau dia sakit tenat masa nash kat jepun, so nash balik then ikut parents nash balik teluk intan (rumah makcik) sebab dia sakit kat hospital situ..meninggal pun kat situ..nash ikut sampai nak tanam jenazah arwah nenek kat kelantan..

mujur la Tuhan kasi kuat masa tu..nash masa preggy asyik muntah2 aje..alhamdulillah, dlm penat dgn upacara pemgkebumian arwah nenek ni nash boleh gagah lagi..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:40 pm

meowlin wrote:kot2 lam gambor aje kot nash keserupaan kami ni.. hehehe.. Razz

samalaa nash masa tunang pun adik angkat mekap pun kebanyakkan cam eyeliner.. compact powder kita punya.. hanya lipstick dan eye shadow aje dia punya..hehe..

rimaslaa pakai menda banyak2 kat muka.. macam kawin tu rasanya heeeiii ntah2 begini ke artis mekap.. sabor ajelee.. tebal nak pengsan.. What a Face

actually makeup penuh kat muka tak pe..

cuma time nak cuci tu malas giler tau..

dah la kita kalau nak solat tu especially kena betul2 bersih..

karang ada lagi terselit eyeliner celah mata ke, bekas lipstick kat celah2 bibir..

jenuh nak cuci..

nash tengok kat youtube siti nurhaliza masa anugerah berita harian yang dia nyanyi pakai serba merah tu ya rabbi! makeup dia tebal sungguh...! nurul tu lagi ke makeup kan dia?

jenuh dia nak cuci balik rumah..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 11:41 pm

itulaa kan.. seme yg hidup mesti tiba nya akan pergi jua.. tak akan lambat sesaat pun atau awal sesaat pun ajal kita tu..

Ya Rabbi.. dah penuh ke amalan kita seme.. bila ingatkan mati.. rasanya satu apa pun kita tak mau lam dunia nih... coz seme pun hanya pinjaman...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 11:43 pm

tul tu nash.. memanglaa masa nak cuci tu.. tak cukup sekali dua aje sental ngan baby oil pun tak jalan.. sampai 4 5 kali pun masih ada sket2 kesannya.. aiii lantakle.. haku masa tu ngantuk yg amat..

tapi cam kita ni sekarang ni memang rimaslaa ngan mekap yg tebal2 kat muka.. memula tu tak apalaa.. kalu dah dok berjam2 tu.. campur ngan peluh maw tak rimas.. uhuk..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:48 pm

meow pakai baby oil ke?

kalau boleh jgn amalkan sebab nanti lama2 naik biji2 kecil kat muka, and sekitar mata..ni bukan nash yang alami, tapi ada someone from forum cari bagitau..

ala, toner pembersih makeup ni kat supermarket tu banyak..kalau ada duit lebih then pi la kat makeup counter yang branded..

nash sebab malas nak pakai cleansing lotion tu la makeup simple aje..balik rumah cuci muka macam biasa, just lepas tu guna cotton pad taruk milk cleansing tu then apply kat muka, jadi saki baki yang kotor2 tak keluar masa cuci muka tu leh keluar masa ni..muka pun tak la kering sangat..

kalau naik flight ensure ada facial pad aje..takkan nak naik flight with bare face kan..hehehe..so after few hours tu refresh aje la muka ni..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 12:04 am

haa aaa la nash.. dedulu dan sekarang pun kalu nak tanggalkan mekap..mesti ngan baby oil.. cuma sekarang sejak ada eye makeup remover yg EL tu..kita gilir2 laa..

isk gitu ke nash.. padanle kat mata kita ni cam aje bijik kecik.. maceh nash kasi info.. tak mohlaa masa akan datang ni guna baby oil..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 12:34 am

sama2..

biji2 tu susah nak hilang meow..

baby oil tu pakai kat kulit badan ok..no problem..

kat muka je jgn..pasal kulit muka kita kan lebih sensitif berbanding kulit badan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 12:39 am

ialah nash.. memang susah.. lebey kurang cam ketuat tapi taklaa seteruk ketuat.. tapi kalu dipandang betul2 memang nampaklaa.. huhu..

maceh banyak laa nash.. rasanya tak bani dah nak guna..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 10:43 pm

-deleted-


Last edited by nashra on Tue Apr 22, 2008 11:42 pm; edited 1 time in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 10:48 pm

gambar lama..buah hati ku dua org ni..

masa ni si adik tengah demam, so si abang nya tukang jaga la tu..

bila tengok gambar ni rasa nak ada baby lagi, tapi bila tengok diaorg sekarang..errrr...nanti2 la..hehehe


Last edited by nashra on Fri Apr 25, 2008 8:01 pm; edited 1 time in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 1:31 am

nash ni teruklaa..gambor mana plak dia delete tu. org tak tengok lagi laa uwaa..

waaaaaa comeinyaaaa... anak2 nash pun cam mix gitu..ikut mama dia kan.. nampak bernas aje.. mesti bila besor nanti jadi genius.. insyaallah..


meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 5:29 am

Insya-Allah..

masin mulut meow..hehehe

family kat malaysia pun dah rindu sakan kat budak2 ni..belah nash dua2 ni yang paling kecik, belah husband pun sama..

aaaa...gambo tu..alah..malu la plak nak taruk..kikiki..

ingat meow tak sihat hari ni..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:46 am

Insyaallah nash..

haa agak2 bila korang balik msia dua2 belah pihak kerumun seme nak peluk2 ngan anak2 nash jer..hehe..

tak aci taw tempek gambaw kita tak sempat nengoknyer..

ermm memang tak bapa sihat.. tapi still leh manage..huhu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 3:49 pm

meow selalu demam2 ke?

sungguh pun meow jarang keluar still mudah lemah semangat ke?

meow bela kucing tu elok, kucing kan boleh nampak kalau ada benda mengganggu..

ke antibodi meow memang lemah?

meow, kalau tak ok juga cuba la pi jumpa ustaz harun din..dia kan famous bab2 jin ni sume..cam selalu sangat meow sakit2..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 6:43 pm

ekceli dah terbiasa gini.. selalu gak kuor malam sebab kepingin kan..

tul ckp nash tu.. kucing leh nampak.. masa berubat dedulu.. arwah miss uji selalu cam takut2..

mebi antibodi pun lemah kot.. coz masa kecik kita umur 2 bulan dah tak moh minum susu omak kita..bayangkanlaa.. pehtu omakku sumbat aje ngan susu manis jap junjung tu.. omak plak muda jetik... dia tengok haku suka minum.. dia suapkan jer..

kan org ckp susu ibu ni beri baby antibodi kan..malaslaa nak amik antibiotik ngan doktor.. coz dadah kan.. dah macam2 supplement dah..

dah selalu org suruh berubat ngan harun din.. malaslaa.. teruk kena q.. asbenku plak mana leh cuti lelama.. lagipula kalu kita pegi masa q tu ada ramai org yg sakit2.. terus kita pun leh rasa sakit derang.. isk.. tak sangguplaa.. dah terbiasa ngan keadaan begitu masa berubat lama2 dulu.. tak pasai2 penyakit org tumpang kat kita taw.. lagilaa lambat nak berubat..

ekceli dulu cam bangkai bernyawa dah.. tapi sejak berubat ngan uncle dan ustaz .. bolehlaa.. alhamdulillah.. boleh jejalan dan wat koje..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 10:31 pm

meow boleh buat temujanji dulu..

jgn terus pergi je..memang la kalau tak de temujanji kena menunggu..harun din tu bukan hari2 ada..tak silap hari selasa ke rabu gitu la..ingat2 lupa plak..

meow kasitau dgn org tu meow nyer condition senang berjangkit kalau org lain sakit..Insya-Allah ada la kelapangan utk meow..

ye la org dulu2 mana ada baca buku, internet sume kan..diaorg ikut mana logik aje..memang betul susu ibu beri antibodi, tapi macam nash pun masa baby tak lama menyusu badan sebab mak tak kuat, nipple pun cracked and berdarah..

nash pun sama, anak2 nash menyusu badan 4 bulan aje..tak tahan la meow, sakit sangat nipple ni..puas guna cocoa butter cream kasi soothed area luka tu..takut nanti lama2 teruk, baby plak tengah menyusu kan..so nash terpaksa ganti susu tepung baby biasa..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:20 pm

camni nash.. takut masa asbenku amik cuti... dia ada appointment lain.. coz datuk harun ni memang laku sangat..

asbenku koje bank ni memang susah sangat.. lagipun rasa ok juga ngan uncle nih.. malaslaa nash.. coz bila jumpa ngan ramai org.. banyak lagi problem nih.... wat apptment satu.. bukan leh sekali jumpa.. bergantung atas sakit plak.. abih camno tu..

Insyaallah setakat ari ni org yg wat kat kita tu dah tak ada dah.. coz ustaz pun dah tawarkan.. so dun wori..

cuma biasalaa badan lemah coz
once dah penah tekena.. senang kalu masa tengah lemah atau period.. biasala.. kalu terkena pun yg tompang2 aje.. apapun thanks 4 ur concern..

sian nash.. nak wat lagu mana kan.. harap2 anak nash nanti ok dan jadi kuat.. insyaallah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 11:35 pm

no problem..

sebab selalu dengar org berubat dgn harun din molek jadinya..ye la kuasa Allah juga kan..yang merawat tu cuma membantu aje..

macam sorang aunty ni, anak dia umur baru 5 tahun tapi suka maki ibu sendiri..ntah mana la belajar pun tak tau..kalau dia marah kat ibu dia mesti cakap, 'ibu alamak!..ibu bodoh' gitu la..tak larat nak marah masih kuat maki ibunya..

bawak jumpa ustaz harun din tu elok2 je dah tak de maki2 lagi..anak pompuan plak tu..adoi! kesian plak kat aunty tu kekadang kena depan org..malu la dia kan..nanti org cakap dia tak ajar anak..

mencabar betul..hehehe

meow, agak2 kalau meow pi oversea keluar mlm pun leh kena gak ke? susah juga cam gitu kan..kalau ziarah org meninggal ke, pi ziarah kubur ke meow boleh jatuh sakit juga ke?

memang la buatan org ni saki baki tu ada..macam kawan nash sorang tu, ada lelaki ni suka kat dia, tapi dia tak suka..just nak kawan je, tak mo lebih dari tu..so sakit hati punya pasal, satu hari tu dia bagi kawan nash gula2..kawan nash cuma pegang je, tak sempat makan..

lepas tu kedua2 pergelangan tangan dia sakit2 aje..ada waktu2 cam sejuk sangat area situ..dah tak tahan sangat sakit sampai nak menulis, buat kerja pun tak boleh dia jumpa ustaz..ustaz tu ubatkan dia..guna telur ke apa..tak ingat dah..yang keluar tak silap nash paku ke rambut..gitu la..seram lah!

mujur la kawan nash tu tak makan gula2 tu..kata ustaz tu lagi niat si pemberi gula2 tu nak suruh kawan nash ni suka kat dia..ish! pegang pun boleh terkena kan..apatah lagi kalau makan..jahat sungguh ajaran syaitan ni..! sampai skang kawan nash tu masih terasa sengal nya..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by Sponsored content Today at 5:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 11 of 12 Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum