Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Page 10 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 2:19 am

pulak dah nash ni.. mesti pelakon suam2 kuku tuh.. tongue memang masa tu agak kurus laa nash..

uitt tak adalaa cantik kulit ku ni nash..percayalaa.. tapi masa ni ku guna citra ayu..tau ajelaa kan citra ayu ni memula aje..pehtu abih muka haku ni tipis.. muka kita ni ada gak lobang2 nash.. seme tu hasil sentuhan mak andam jer.. mekap memang tebal gilaa..

haa memang gaun ni kembang.. ada nanti kita tunjuk kat nash.. kita kenalaa cari lagi gambor hehe..

tak adalaa putey mana puns... Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 4:19 am

dah abih dah org tengok.. deletelaa...hehe Razz


Last edited by meowlin on Fri Apr 18, 2008 11:51 pm; edited 1 time in total

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 7:59 pm

meow,

set cadar pengantin warna peach ke?

lepas tu nampak lining tepi cam ada sequin gitu eh?

wah! gaun meow memang labuh laaa..ala2 puteri gitu...

berat tak?

nash dok membayangkan org kalau pakai gaun labuh gini mesti rasa cam berat aje...

meow masa kahwin ada buat beberapa persalinan tak? macam persalinan baju kaum india, kaum cina, kaum korea...nash tak buat..even gambar dalam bilik pun tak ada..hehehe

overall, meow memang cantik sangat masa kahwin..memang betul2 macam ratu sehari..cik abang meow tu pun lain betul rupanya..agaknya masa ni belum pakai cermin mata kan..?

haaaa...nash baru ingat..rupa meow masa muda2 ada rupa mas idayu..dia tu pelakon ke penyanyi ek? rasa cam pernah gak tengok dia berlakon...ingat2 lupa plak..tengok lagi hari ni gambar2 meow baru ingat rupa artis tu..style rambut, rupa meow persis mas idayu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 8:01 pm

oh! ye..

lupa plak nak tanya..

rambut meow memang curly gitu ke atau set oleh mak andam juga?

kalau curl asli memang cantik lah..

nash suka sangat tengok rambut perempuan curl cam ni..kalau panjang lagi la berombak lawa je..

sebab rambut kita lurus cam rambut cina..keras lagi..hahahaha

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by PeAh on Thu Apr 17, 2008 4:09 am

x sempat nak tgk..... Crying or Very sad Crying or Very sad

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by PeAh on Thu Apr 17, 2008 4:16 am

kaka meow skrg da kurus... suami kaka meow dulu2 kurus.... Very Happy

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Thu Apr 17, 2008 11:20 pm

nash.. ha ah.. cadar tu kaler peach..hakmilik mutlak mak andam..seme pakej.. gaun tu tak berat laa nash.. cuma ialah kita tak penah pakai..jadi susahlaa sket nak jalan.hehe..

ekcelikan..ada lagi satu gaun malam kaler merah menyala..kira2 seme 4 persalinan laa.. tapi kita bebetul tak larat sangat.. tak pakai pun.. kalu ikutkan memang 3 persalinan jer..dari akad nikah, sanding dan gaun tu aje..

yg gaun malam kaler merah tu..memang mak andam tu kasi suruh pakai coz b4 kita ada gurau2 ngan mak andam..yg kebetulan memangnya ada beauty saloon.. & kita ni customer tetap dia...jadi dia tak kisah.. tapi itule..tak larat nak pakai.. dah le bila bergambor tu.. photograper(adik ipor mak andam..juga kawan sekolah asbenku) suruh posing pun berjam2.. 1 gambor pun memakan masa..kejap2 begitulaa ginilaa.. Crying or Very sad

wakakka masa dedulu ramai yg ckp ropa kita kawin ada iras mas idayu.. kelakorlee.. mebi teknik mekap yg jadi ropa tu kot.. kita yg sebenornya ginilaa..poyo jer..

nash... asbenku memang dari azali pakai spek... kekadang dia pakai lens.. tapi sekarang dia dah malas nak berlens2 nih..

rambut tu kan pelsu laa nash.. ekceli memang rambutku kalu panjang sket dia akan berombak..tapi tak berapa sukalaa...

ala nash kita sukalaa rambut nash tu.. cantik cam rambut cina..lurus jer..

haa nash.. tu si peah dah merungut tak sempat nak nengok gambor mu yg ayu bak bintang holiwud gitu.. tu le cepat sangat deletenyer..

peah..
ekcelikan ahkak dulu agak kurus berbanding sekarang.. tapi dlam 2 3 tawun lepas kawin..badanku naik mendadak.. pehtu diet sket.. lepas tu barule menten sket.. tak leh laa diet terus..karang tak elok jadi kurus kering.. mebi ahkak ni tinggi jadi tak laa nampak sangat keberisian tu..

haa asben ku memang sejak akhir2 ni naik sket badannya.. tapi dia tarak buncit2.. lagi pun dedulu dia kuat smoking..lepas dah benti tu.. Alhamdullillah tak laa kurus sangat... Smile

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by PeAh on Fri Apr 18, 2008 6:40 am

yg pasti dua2 comel... sesuai sgt.... Very Happy Very Happy

nie yg hamba rs x sabar nak kawen nie...ekekeke..... Rolling Eyes

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by medangtamang on Fri Apr 18, 2008 9:31 am

Fuiiiiyoooo!!! sapa kah iteewwwww.....!!!????

Psstt... meow!! ko berisi gak eh dulu? nasib baik aa aku muda dari ko... kalu tidak.... ngeh....ngeh... ngeh...!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 12:10 pm

peah..
amboii masa muda rumaja laling.. bolehlaa tahan..hehehe..

medang..
amboiii.. tongue haku dulu lagi kurus..mebi kerna haku nyer baju tu kembang dan besor tu yg nampak haku berisi kot..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by medangtamang on Fri Apr 18, 2008 12:18 pm

meowlin wrote:medang..
amboiii.. tongue haku dulu lagi kurus..mebi kerna haku nyer baju tu kembang dan besor tu yg nampak haku berisi kot..

haku rasa ko makan nasik minyak manyak sgt laaa.... tu pasal laaa... hehe!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 12:28 pm

medangtamang wrote:
meowlin wrote:medang..
amboiii.. tongue haku dulu lagi kurus..mebi kerna haku nyer baju tu kembang dan besor tu yg nampak haku berisi kot..

haku rasa ko makan nasik minyak manyak sgt laaa.... tu pasal laaa... hehe!

tongue lol!

medang jomle tempek gambor kawin ko dulu2.. yg ko kasi tengok tu aku tak reti nak tempek daa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 9:43 pm

PeAh wrote:yg pasti dua2 comel... sesuai sgt.... Very Happy Very Happy

nie yg hamba rs x sabar nak kawen nie...ekekeke..... Rolling Eyes

wah!

peah dah ada calon ye?

amboi..sembunyi2 dulu ke?

hehehe..

tak pe la peah, nash doakan semoga jodoh peah dgn pilihan hati peah tu sampai ke jinjang pelamin..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 9:44 pm

kan meow?

cam mas idayu..hehehe

kalau tengok gambar2 meow kahwin tu tak sangka dah hampir 11 tahun meow kahwin..meow menten lah dgn husband..

ada makan ulam2 cam mama gak ke?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 11:49 pm

kuang2.. itule pasal..kekadang bila kami berborak laki bini..selalu ckp kami ni rasa cam baru 3 4 tawun ajer kawin..memang tak terasa pun.. tapi pelbagailaa pahit manis perkahwinan kami tempuhi.. syukur dpt suami yg penyabar..

tak ada apa2 petua pun nash.. ulam2 ni jarang sangat makan.. asben apatah lagi.. tapi kata org kalu kita selalu jaga solat Insyaallah seri tu naik ke muka.. wallahualam..

haa lagi satukan nash.. setiap pagi lepas solat subuh tu.. kita tadah tapak tangan, baca selawat Nabi SAW 3X sambil berdoa agar wajah kita ni sentiasa nampak muda.. dan indahkan wajah kita seperti mana Allah indahkan wajah Nabi yusuf AS lepas tu terus sapu kat muka.. Smile

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 12:20 am

amin!

memang berkesan gitu...

ditambah pulak dgn hati kita ikhlas, kan?

petua yang sangat bagus utk diamalkan..

terima kasih!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 12:28 pm

nash..
lupa plak lagi satu kan kita amalkan bila bangun aje tidor pepagi tu.. lom gosok gigi ke apa kita minum air tawo .. kalu leh selawat 3 kali..
petua ni dah lama kita wat.. ikut dr. fazilah nyer petua..

hehe.. jangan org ckp haku perasan udah.. tapi memang ramai yg teka umur kita ni muda dari usia daa... syukur alhamdullillah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 6:38 pm

air tawo tu minta dgn ustaz ke cemana?

itu amalan org cina juga..

tapi chinese tak la minum air tawo..air masak biasa aje..

depa amalkan bangun pagi tu minum air dulu..

katanya utk menyenangkan proses pembuangan toksin dlm badan..

kalau kita yang Islam ni ada selawat dan niat dlm hati ke gitu kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 6:40 pm

org nak kata meow perasan ke apa ke lantak ler..

yang penting amalan kita utk diri kita sendiri..

berkongsi dgn org lain pun sebab tidak mahu dikatakan kedekut ilmu, betul tak?

yang tak mo buat tu biar la..ni kami kat sini suka nak ikut..heheheh

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 8:10 pm

selalunya elok minum air suam.. dengar doktor fazilah ckp gitu... tapi sementelahan kita ni selalu tak bapa sihat kan.. memang air penawor yg uncle kami jampi tu selalu ada tepi katil tu.. jadi malaslaa nak turun ke bawah.. ku taruk ajer air penawor tu.. kira bolehlaa.. lagi bagus kot sebab mengandungi ayat2 suci gituew..

hehe maceh nash.. betul tu.. kita kalu ada apa2 yg kita leh kongsi baik kita kongsi.. ilmu bermenafaat kan nash.. kalu diperturunkan lepas sorang2 haa mana taw dpt juga keberkatan bersama..

oye ni gambor kita masa tunang ... wat kat umah my kazen.. punyalaa takut haku masa tu.. almaklumle berdepan bebenor ngan bakal MIL.. huhu.. dah jadi MIL puns


Last edited by meowlin on Mon Apr 21, 2008 5:02 pm; edited 1 time in total

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by medangtamang on Sat Apr 19, 2008 9:39 pm

meowlin wrote:
medangtamang wrote:
meowlin wrote:medang..
amboiii.. tongue haku dulu lagi kurus..mebi kerna haku nyer baju tu kembang dan besor tu yg nampak haku berisi kot..

haku rasa ko makan nasik minyak manyak sgt laaa.... tu pasal laaa... hehe!

tongue lol!

medang jomle tempek gambor kawin ko dulu2.. yg ko kasi tengok tu aku tak reti nak tempek daa..

ish... jgn laa cakap kuat2.... kang rosak laa program aku nk tekel peAh ngan ceqtom... kuikuikui!!!!!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Sun Apr 20, 2008 1:59 pm

gatai ko nyah! guana ceqtom dah banak 3 daaa.... Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 2:53 am

amboi medang..

nak tunjuk taring ke?

hehehehe...naughty medang..


meow, zaman dedulu tunang memang meriah kan? rasa keliru plak dgn majlis kahwin..

nash tengok gambar biras nash kahwin pun cam meow gak..meriah betul! errmmm, meow..memang la seram sejuk je rasa kan masa tu nak berdepan dgn semua org, dah tu kita plak jadi perhatian masa tu..

memang rupa meow macam kakak sedara nash yang dok kuantan tu..meow memang kurus dan tinggi lampai orgnya..tengok kaki meow tu pun panjang je..tapi terbentuk, kira cantik la kalau org tua2 tengok..

anak buah husband meow tu cute je..dah besar sekarang ni cute ke dah tukar lawa plak?

nanti la esok kita share gambar tunang kita..simple aje..tapi kita sorang2 masa tu, bakal husband jauh kat seberang laut..tunang sorang2 la kita..hehehehe..(time tengah tunang dia kat office)

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by meowlin on Mon Apr 21, 2008 12:14 pm

haa kan nash.. takutnya jangan ckp le.. malu betullaa.. dahle lipstik tu merah menyala.. ekceli adik angkat kita yg mekapkan.. haku tak moh lipstik kaler tu.. coz kita dah terbiasa kaler peachy2.. pehtu dia ckp kaler tu kaler ari2 pegi koje bolehlaa..bising sekali dlm bilik sebab kami perang mulut coz kita tak moh mekap cenggitu.. tapi bukan gaduh besor pun.. gaduh2 sayang..hehe.... ni sebab hari besor kira2 besor le juga ari tunang tu.. hehe..

nash muka kita cam muka kakak sedara nash ek.. hehe.. kan lam dunia ni org ckp ada 7 muka yg sama.. Wink


sabor aje nash nih taw.. Razz ala kasut tu bentuk runcing jadilaa terbentuk hehe..

sekarang ni badan kita naik sket laa nash.. tapi tak nampak sangat..

haa budak tu memang comei masa kecik lagilaa.. mata kaler hazel ikut omak dia.. dlm family derang hanya nadia dan natasya yg kedua bongsu tu kot mata kaler hazel.. nadia dah form 3 sekarang.. debab sungguh.. sekali ganda badan kita.. hehe..

ok2... nash jangan lupa tempek gambor tunanggg.. nak tengok yeh yeh.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 11:23 pm

gambar masa tunang..abaikan tarikh kat gambar tu ye..hehehe

gambar kedua tu bergambar dgn hantaran dari pihak perempuan..simple aje..family member je datang..kawan2 pun dua tiga org gitu..


Last edited by nashra on Tue Apr 22, 2008 1:11 am; edited 2 times in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jom tepek gambor anda/family ---> ADA BERANI!

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 10 of 12 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum