Permainan masa korang kecik2 dulu..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Sun Feb 17, 2008 1:00 am

korang tentu ingat masa korang kecik2 dulu suka main apa ye..
aku dedulu suka sangat main anak2 patung kertas tu.. yg beli kat kedai runcit tu.. pehtu leh tukor2 baju..
aku pun suka main galah panjang, polis sentri.. konda kondi.. main kawin2 tu biasalaa..selalunya aku akan jadi pengapit penganten aje daa.. coz aku yg kawinkan adik lelaki aku dengan keterpaksaan dia terpaksa kerna aku kakak yg garang..grrrrrrrrrrr...
lagi2 aku suka gak main batu seremban.. main nyorok2...ala macam2 lagi..tak hingat aku..

aku tengok budak2 zaman sekarang ni cam kurang aktiviti permainan yg mengeluarkan peluh macam aku dulu2 daa.. selalunya derang lebeh suka main games kat pc atau ps 2 ke..
ramai gak dak2 zaman sekarang suka melepak pehtu pegi pusat video ke apa ke.. pehtu merempit ngan beskal.. bakal naik motosikal bila besar...isk2.. Shocked

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 12:11 am

main tali skipping tu..

hide and seek..

lepas tu batu seremban..ni time pi ngaji dah pakat dgn kawan2 habih ngaji je main batu seremban...hehehe

lain2 tak ingat sangat dah..

budak2 zaman sekarang ni bukan tak boleh nak main mainan cam org dulu2, tapi penjahat, penculik, penyamun tu ramai sangat! geram kekadang dgn puak2 jahat cam ni yang mengancam budak2 nak kan kebebasan sedikit pun payah!

lepas tu alternative like gameboy advance, wii tu sume lagi la mempengaruhi anak2 zaman sekarang ni tak keluar beriadah mengeluarkan peluh..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 12:26 am

haa ingat2 yelah tali skipping tu. pehtu main getah yg org tolong pegang tu kami panggey main abc.. ekeke

haa tul tu.. sekarng ni bahaya..bukan boleh dibiarkan budak2 terlepas.. kesian sungguh ngan kes nurin dan yg terbaru si sharline ni.. tak dpt kubayangkan perasaan parents dan family derang.. Sad

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 1:55 am

nash dok baca pasal kes2 budak hilang ni thru internet je..

apa perkembangan terbaru budak sharlinie yang hilang tu ye?

macam mana la family dia menghadapi segala dugaan ni..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 9:34 am

ntahle nash.. sampai sudahle.. adik aku yg reporter tu citer memang dah abih setiap satu rumah kat beberapa kawasan polis cari.. tapi tak jumpa2.. Sad

hai ntahle.. kalu ikutkan adat dunia ni.. rasanya budak tu entah2 dah tak ada kot.. sebab dah lama sangat dah.. tapi itulah semua pun atas kuasa Allah.. apa2pun kita harapkan dan doakan agar pengakhiran si sharline tidak seperti arwah nurin..

Ya Allah benci aku timbul membuak2 pasal kes ni.. kenapalah ada manusia yg tiada sifat walau sedikitpun kasih ataupun kasihan kan..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by medangtamang on Wed Feb 20, 2008 11:54 am

main tutop botol/ceper... sampai skang aku main lg... ngan bini aku... hehehe!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 4:09 pm

medangtamang wrote:main tutop botol/ceper... sampai skang aku main lg... ngan bini aku... hehehe!

medang aku pun penah main tutup botoi tu kan.. ala2 seremban gak.. best tau main jentik2 gitu.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by nashra on Fri Feb 29, 2008 10:03 pm

medangtamang wrote:main tutop botol/ceper... sampai skang aku main lg... ngan bini aku... hehehe!

ala medang..

main tutup botol je ke?

nash kalau dgn husband ni rugi ler main tutup botol..

kitaorg selalu wrestling..hehehehehehe

anak2 pun tercengang bagai tengok kami wrestling sikit punya ganassss..

kekadang menjerit2 pun ada anak2 ni..macam penonton plak..hehehehehe

tapi nash selalu ngelat laa..asal rasa nak kalah je ku geget.. Laughing

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Mon Mar 03, 2008 5:38 pm

nashra wrote:
medangtamang wrote:main tutop botol/ceper... sampai skang aku main lg... ngan bini aku... hehehe!

ala medang..

main tutup botol je ke?

nash kalau dgn husband ni rugi ler main tutup botol..

kitaorg selalu wrestling..hehehehehehe

anak2 pun tercengang bagai tengok kami wrestling sikit punya ganassss..

kekadang menjerit2 pun ada anak2 ni..macam penonton plak..hehehehehe

tapi nash selalu ngelat laa..asal rasa nak kalah je ku geget.. Laughing

wehhh lain macam aje tu.. wrestling ala2 nak kena terkam ke .. cabuttttttttttt Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by mee_ maggie on Mon Mar 10, 2008 4:26 pm

main masak2 , hi! hi! Very Happy ( smiley gelak x da ker)

Main lompat getah pun besh gak . Tp klo org yg pegang getah tu tinggi .. Rolling Eyes

mee_ maggie

Posts : 18
Join date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Tue Mar 11, 2008 12:17 am

mee laling ada smiley gelak.. lol! tu haa..

aaa best apa main lompat getah.. main masak2 pun best kan.. ingat plak akak dulu amik bunga raya tu konon2 jadi lada.. pehtu wat tumbuk konon2 nak wat sambal belacan daa... Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Thu Mar 27, 2008 11:20 am

aku main dulu dipanggil tutup oren..pastu konda kondi..galah panjang..rounders..polis sentri..nyorok2..n yg sewaktu dengannyer..hahaha best

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Thu Mar 27, 2008 11:19 pm

waaaaaaa cik din ko masuk sini yaaa... gud2...

haa konda kondi dan rounders tu mainan peberet aku juga tu.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Fri Mar 28, 2008 9:37 am

haaa..ada lg satu...bola chop...guna bola tenis tu.hehehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Fri Mar 28, 2008 11:45 am

bola chop tak hingat plak haku main camne ek..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Fri Mar 28, 2008 4:45 pm

ala..main macam lari sambil mengelak dari terkena bola tenis yg dilemparkan dari team lawan...saper yg pegang bola tu x boleh jalan..kena baling atau pass..saper yg terkena bola tu dikira "mati"

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Tue Apr 01, 2008 2:33 am

haaa fir.. rasa2 penah gak main bola chop ni.. tapi kat tempat kami tak hingat plak dipanggey permainan apa .. lupa dah haku..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Tue Apr 01, 2008 1:40 pm

jadi tu la antara permainan yg kami ada main...n bola chop tu ada juga dipanggil baling tin..susun tin..pastu dibaling dgn bola tenis dari jauh..jadi jika dpt susun semula tin tu dikira menang..kalau kena bola tu sblm tin sempat disusun,pasukan tu dikira mati..

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Wed Apr 02, 2008 1:22 am

budak2 zaman sekarang ni dah susah nak main permainan cam kita dedulu.. derang lebey suka dok dpn tv main ps 2 or 3...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Wed Apr 02, 2008 9:59 am

yup..tu yang gomok godempol tu..hahhaah

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Wed Apr 02, 2008 12:24 pm

firdaruddin wrote:yup..tu yang gomok godempol tu..hahhaah

taw tak apa... What a Face begitule keadaannya anak buah asbenku.. debab Ya Rabbi

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Wed Apr 02, 2008 4:55 pm

jatuh atas kita bleh sesak napas tu.....fuhhh fuhh

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by meowlin on Thu Apr 03, 2008 1:28 am

firdaruddin wrote:jatuh atas kita bleh sesak napas tu.....fuhhh fuhh
lol!

omak budak tu.. my SIL laaa tu suka sangat masak macam2.. pehtu bila anak nak makan dia suruh diet.. tapi dlm suruh diet tu dia masak menda2 yg mengemukkan.. abih guano..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by firdaruddin on Thu Apr 03, 2008 10:27 am

xpe la..jadi la dia bantal peluk x rasmi..hehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by mama_anggun on Fri Apr 04, 2008 4:26 pm

hampir sumer la pmainan tu kite main gak..cam main baling tin tuh, ader lg satu tau fir..tp guna selipar..namanye baling selipar kot..susun selipar jd tiga segi, pastu baling guna selipar gak smpai jatuh..

pas da jatuh lari larr...nnti pihak lwn akn baling selipar kt kite spy 'mati' sblm kite dpt susun blk selipar td tu jd tiga segi..

lg satu, kite suke main chess smpai skg ni pun..err ni bleh kire ker? hehe..

kt skolah pun join kelab catur gak..suke ar bile checkmate tuh..time nk 'mkn' buah org suke 'kick' smpai buah tu jatuh..huh!! time tu yg plg 'feel' skali tuh.. pirat

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Permainan masa korang kecik2 dulu..

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum