anak2 buluku..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

anak2 buluku..

Post by meowlin on Sat Feb 16, 2008 10:18 pm

inilah si cici kepunyaanku yg itam coklat.. dan bobo@bobota belang2 kesayangan asbenku..
tapi bagi kami dua2pun kami sayang dan tatang bagai anak sendiri.. cici dan bobo berumur agak2 5 bulan lebeh.. asal dari strays datang dengan omak mereka si onah dan kakak si cumita.. tapi onah peknen semula lom sampai anak2nya umur 3 bulan..dan terpaksa kami let go bebetul kat umah pak sepupu aku..

si cici..
fizikalnya hitam seakan2 coklat.. bulunya agak panjang dan ekornya kembang cam musang..
perangainya.. degil..berani..kuat melawan..paling best manja bebenor..

si bobo@bobota
fizikalnya belang2.. ekornya juga panjang cam cici tapi ekornya ada tulang ditengah2..
perangainya... amat pemalu ngan org yg dia tak kenal.. kekadang berani kekadang penakut...paling best juga kuat sangat manjaaaaaaa...

ni gambar terbaru si cici dan bobo yg kusnap malam tadi.. derang dok bermain atas meja makan.. Laughing


tengah bergumpal..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by ati1402 on Sun Feb 17, 2008 2:20 am

alohhh!! omeyyyyy^_^

ati1402
Moderator
Moderator

Posts : 29
Join date : 2008-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Sun Feb 17, 2008 12:43 pm

Very Happy maceh atiiiiiiiiiiiiiiiii

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Fri Feb 22, 2008 11:57 pm

gambor terbaru cici dan bobo..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Sat Mar 08, 2008 7:40 pm

tengah bersantai..

bobo lam dakapan asbenku..

cici yg eksen

bobo tengah mengulit apa tah..

cici bersama tuan tanah.. ;P

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Sat Mar 08, 2008 7:45 pm

masa bergumpal lagi..

dah nak ngantuk..penat..

akhirnya terlena juga.. tengokle si bobo muka penyek sebab kena cahaya mentari..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by mee_ maggie on Mon Mar 10, 2008 4:30 pm

kat sini pun bukak umah ? Lawa la meow pakai tudung ( sori off topic - hi hi . cAm muka kwan mee )

kiranya skg ni kat umah ada cici ngan bobo je la ye? mee pun tinggal 2
ekor . Abang long rasanya x kan balik lagi dah . dah lebey sebulan
ilang.

mee_ maggie

Posts : 18
Join date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Tue Mar 11, 2008 12:14 am

eekekekek.. haa ah mee.. sesambil masuk porum sinun copy paste kat sini..

haa si cici dan bobo ajela.. biorle mereka berdua aje.. tak larat nak reramai..

Abg long mee tu rasanya cari bini kot.. macam kucing ahkak dedulu dia cari bini lama bertawun ilang .. pehtu tup2 tengok dia balik dlm keadaan yg teruk.. dah tua kurap lepas kasi makan dia hilang sampai sudah.. walau dia jantan tapi nama dia ros.. hmm banyak lagi kucing jantan kami yg kalu nak bebini tu lari jejauh..

off topik.. biasa aje.. pakai tudung pun dah 4 tawun lebey gak.. dedulu cam pelesit gak ahkak nih weiii.. psstt nak tengok lagi gambor ahkak laki bini ada kat bod beauty n fashions tu.. Wink

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Wed Mar 12, 2008 12:05 am

cici n bobo ekceli gambor ni gambor last month, asbenku snap dari hp dia.. baru aje aku uplod daa.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Wed Mar 19, 2008 3:18 pm

ni haa gambor2 terbaru si cici dan bobo dok bermanja ngan papa depa yg tengah syiok tengok F1.. gambor blurr sket..

ni cici yg gelap gelita.. ngan asben.. ;P

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 8:19 pm

bobo ada sikit2 macam bengal cat's feature...

tapi bengal cats lebih berangka besar..ada macam ala anak leopard plak...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 11:45 pm

nash.. bobo ni penakut taw.. dia hanya mawkan mama dan papa dia ajer..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:12 am

bertuah betul kucing2 tu dok dgn meow and husband..

disayangi dan dimanja sehabis2 nya..hehehehe

cici dgn bobo tido suka peluk2 ek?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:26 am

nash..derang tu memang gitu taw.. si bobo ni haa.. kalu si cici tarak memang cepat dia bunyi2 bising bangor..

si uteh yg tua tu sakit teruk baru ni nash.. sian.. dah tu dia degil suka betui kencing lam tempat tidor dia..selsema tak baik2..pehtu kurap makin menjalar taw.. kasi ubat tak sembuh..last2 gi vet lagi amik ubat kurap kasi ngan sryinge tu haa.. syukurlaa sekarang kurap dia dah nak kering..

bukan apa si bobo cam dah jangkit.. beli lagi ubat kurap tu.. tengoklaa sari dua lagi..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:30 am

ye la..

kucing ni very fragile..

cepat kena sakit..

bahaya kalau tak dirawat cepat2..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 2:11 am

nash apalagi si uteh tu.. dia memang fully persian.. antibodi memanglaa kurang..udahle dah tua..siankan nash.. bila tua..tuannya tak moh..melarat laa dia.. kami buat setakat termampu nash.. sian kat dia..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 3:00 am

kebetulan masa godek2 gambor lama tu.. ku scan kan sekali gambor buah hati pujaanku.. arwah maggie@miss uji.. sayang sungguh kat dia.. May 11 nanti genaplaa 3 tawun pemegian dia..uwaa..

ni gambor2 lama..



meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 8:24 pm

cantik betul bulu maggie..

mati sebab apa?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 12:22 am

sakit tua nash.. sayang laa kat dia.. dia ni mix persian asben nyer uncle yg kasi.. sejak umur dia 3 bulan..sampai 7 tawun dia idup..tapi itulaa kita kena redha kan..seme lam dunia pun pinjaman even diri kita pun dipinjamkan oleh yg maha Kuasa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 12:43 pm

ni adalah gambor masa arwah bebaru dok ngan kami..masa ni umur dia baru aje 3 bulan...



yang ni plak gambor masa dia sedang membesor.. kat umah lama kamilaa..


meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 1:46 am



khas utk meow yang sangat sayangkan dolphins..

macam ni la pemandangan dlm port..kita tengok through aquarium, macam masuk waterworld gitu..ni salah seekor yang manja giler2 ok nak posing...

maaf meow, selit kejap nak tunjuk kat meow..ada lagi gambar haiwan nash snap...tak pe..nanti nash delete ye..takut ganggu thread meow..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 1:48 am



penguins...

tak tau la meow suka ke tak dgn penguins ni..jinak2 haiwan ni..

tapi kami dapat tengok dari luar je..sebab habitat dia tu special..

ni dlm nagoya port juga..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 1:51 am



dlm kenangan, rommel si kucing jantan pertama kami beli..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 1:54 am



rommel masa umur 6 bulan..dia jenis baka besar...tak matang lagi tapi badan macam kucing dewasa..

gambar ni masa bawa dia balik kampung rumah pil..masa kecik bulu dia grey aje..bila dah besar baru nampak he is actually a tabby..

ada la few people hulur kucing betina diaorg sebab nakkan baka rommel ni..tapi tak ada seekor pun anak2 rommel ada tabby..nasib la kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 1:57 am



ni kucing kedua kami..yumi, kucing betina..

masa snap gambar tu anak mata jadi warna merah sebab flash, lagi pun warna mata yumi biru..kadang2 nampak cam brown..

ni bukan jenis tabby tapi campur, persian dgn siamese..so both features ada kat yumi..

kami bagi kat org sebab nak pindah..manja sangat..

haku ni suka kucing baka besar gamaknya..asal nampak kucing berangka besar mesti teruja suruh husband beli..

rasa cam tak mo la bela kucing lagi..sebab kami jenis pindah randah..tapi dlm hati tu nak juga..hu hu hu...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: anak2 buluku..

Post by Sponsored content Today at 11:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum