Ingin cuba vakum

View previous topic View next topic Go down

Ingin cuba vakum

Post by medangtamang on Sat Feb 16, 2008 12:32 pm






Soalan

SAYA berusia 23 tahun dan bercadang melangsungkanperkahwinan setahun lagi. Saya pernah melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya dengan kekasih tetapi tidak sehingga melakukan hubungan seks, cuma sentuhan pada organ seksual masing-masing.

Masalah yang saya hadapi ialah, kekasih merungut kemaluan saya kecil. Justeru, saya berhasrat mencuba krim dan juga pam vakum. Namun, selepas membaca pelbagai isu mengenai pil dan alat tiruan, saya menjadi takut.

ZIE
Tampoi, Johor

Jawapan


Memang isu saiz dan bentuk anggota sulit lelaki adalah topik yang hangat dan kerap dipertikaikan. Walaupun banyak kali diperjelaskan, masih ramai bertanyakan soalan sama kerana jahil.

Yang pertama, saiz dan bentuk anggota sulit lelaki tertakluk kepada baka, keturunan dan ketumbesaran yang sempurna. Jadi jika lelaki Asia hendak dibandingkan dengan lelaki Eropah, India atau Pakistan, memang tidak sama.

Jika baka zakar kecil, maka zakar akan jadi kecil dan ini bukan masalah kesihatan kerana zakar normal boleh mengeras.

Namun, ukuran kecil, iaitu jika kurang daripada enam sentimeter (sm), zakar itu digelar zakar ‘micropenis’. Faraj wanita pula pembukaannya lebih kurang satu sm dan ukuran panjang antara enam hingga sembilan sm, tetapi boleh meluas dan memanjang mengikut acuan zakar.

Oleh kerana bahagian anggota sulit wanita yang merangsangkan wanita letak di luar (klitoris) dan berdekatan G-spot, iaitu langit faraj dan tiga sentimeter dari pembukaan faraj, zakar yang berukuran enam hingga sembilan sm masih mampu memberi kepuasan syahwat kepada wanita berkenaan.

Bagaimanapun, tidak dinafikan sebilangan wanita berasa lebih teruja dengan saiz zakar yang luar biasa.

Pada masa ini, semua pil, krim dan alat pam didapati tidak berkesan serta membazirkan wang. Kaedah ‘somatoterapi’ atau suntikan minyak cendana kepada anggota sulit hanya mengakibatkan keradangan isi dan mengakibatkan bahagian itu membesar, tetapi tidak panjang, malah zakar akan kelihatan kontot.

Sehubungan itu, jangan cuba kaedah mengarut itu yang dipasarkan oleh beberapa pengamal bukan doktor, tabib atau pembantu hospital. Jika sudah besar, zakar kelihatan macam kena sakit untut. Pemulihan ialah melalui pembedahan, lagi mahal dan tidak pulih dengan sempurna! Ramai artis terperangkap dengan kaedah ini.

Kaedah yang diuji kaji ialah kaedah penarik otot zakar atau ‘Penile Extension’ dengan menggunakan alat penarik zakar. Kini, ada beberapa model yang murah dan tidak pernah dikaji, kecuali alat penarik zakar yang dikenali sebagai ‘Andropenis’.

Maklumat mengenai alat ini ada dalam laman www.andromedical.com. Saya syorkan anda berjumpa doktor terlebih dulu untuk menjalani pemeriksaan sama ada zakar anda kecil atau biasa. Kadangkala dalam keadaan tertentu kedudukan ereksi tidak mantap dan ereksi kecil.

Dalam keadaan yang ghairah dan teruja, ereksi boleh menyemarak dan membesar secara luar biasa.

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by medangtamang on Sat Feb 16, 2008 5:59 pm

Errm... teringin gak nk try... tp cam takut lak kot2 kalu timbul masalah lain! takyah laaa... lg pun biniku dah selesa dengan apa yg ada.... hhehehehe!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by honeynuyun on Tue Feb 19, 2008 2:27 pm

mcm pernah baca gak iklan dia..vakum..erm confused

honeynuyun
Moderator
Moderator

Posts : 102
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Tue Feb 19, 2008 9:52 pm

vakum ni cemana?

cam pam austin powers tu ke?

'penis enlarger pump'..

heheheheheheheheheheheheheheheh

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Tue Feb 19, 2008 9:57 pm

nashra wrote:vakum ni cemana?

cam pam austin powers tu ke?

'penis enlarger pump'..

heheheheheheheheheheheheheheheh

wakakakakkakakakakkak tehingat kekata ostin pawer tu.. do i make u horny... lol!

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Tue Feb 19, 2008 10:06 pm

heheheheeh...

ingat ek..?

dlm movie tu awek2 tak leh resist dgn austin powers sebab dia ada 'mojo'...

cun2 plak tu awek2 yang berdampingan dgn austin ni..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Tue Feb 19, 2008 10:37 pm

wahkakakakkaka...ingat2... konon2nya dialah hero paling diminati ramai dan ensem.. geliiii ingat gigi jonggang dia akakakakak..
haaa kan si beyonce pun penah berlakun yg latest kan.. jadi foxy cleopatra tu.. kekekekeke sampai nicole richie pun amik nama foxy utk anjing dia daaa... lol!

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Tue Feb 19, 2008 10:54 pm

gigi jongang tu acceptable lagi..

ni kuning daaaa...hehehehe

banyak lawak 'kotor' dlm movie ni..

nash kalau tengok movie lawak cam gini kena ensure anak2 dah tido..

nanti diaorg mengikut plak bahasa dlm movie tu..naya!

even masa kat malaysia tu cartoon sebut perkataan 'stupid' pun diaorg ni dah mengikut..cepat betul!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Tue Feb 19, 2008 11:03 pm

ekekekekek.. bahaya tul sekarang ni lagila kan nash..
lagi satu aku tak ley tahan tengok spek besor dan rambut pelsu dia..
pehtu tengok badan dia cam miang aje..akakakaka

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Tue Feb 19, 2008 11:34 pm

hehehehe..

nash tak tahan tengok bulu dada dia laaa time dia bukak baju..

ya ampon! bentuk love dan lebat plak tu..

kutu tak bermaharajalela ke area situ? kikiki

marah tak cik abang medang ni kita dok tukar topic dgn austin powers.... rabbit

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Tue Feb 19, 2008 11:41 pm

wkakakakakaka... sian tuan rumah daaa..abih rumah medang jadi medan..medan perlekehkan ostin pawer..

ingat lagi ko nash ngan bulu dada dia tu.. haa ah.. kan geli bila time dia ckp ngan muka2 nampak horny jer..ekekekkeek...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Tue Feb 19, 2008 11:50 pm

ingat pasal kat sini baru beberapa hari lepas dok ulang tayang austin powers yang 1st tu..

seram lah dgn bulu dada dia..perasan handsome pun iye..hehehe

tapi lawak lah..

citer tu tak logic bebenarnya tapi boleh la nak buat bahan ketawa..santai time bosan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 12:10 am

hmm ingat2 nak tengok cd semula laa.. nash aku ni cd banyak ada tapi tarak masa nak tengok..

nanti ingat2 nak tengok meet the spartan ke apa tah tajuknya...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 1:47 am

meow sibuk keje kan?

biasa la tu..

eh..nanti kita bincang2 pasal movies kat thread movies ler..

sian abang medang kita punya thread ni dah jadi belacan..heeheh

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by medangtamang on Wed Feb 20, 2008 7:54 am

nashra wrote:hehehehe..

nash tak tahan tengok bulu dada dia laaa time dia bukak baju..

ya ampon! bentuk love dan lebat plak tu..

kutu tak bermaharajalela ke area situ? kikiki

marah tak cik abang medang ni kita dok tukar topic dgn austin powers.... rabbit

tak kesah pun.... I LIKE!!! Laughing

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 9:57 am

nashra wrote:meow sibuk keje kan?

biasa la tu..

eh..nanti kita bincang2 pasal movies kat thread movies ler..

sian abang medang kita punya thread ni dah jadi belacan..heeheh


taklah nash.. kita dok rumah dah sekarang ni sebab kesihatan selalu off n on kan.. org pun nyampah nak amik kita koje dah.. Razz

wakakakak ok2 nanti kita sambung kat rumah baru nash tu.. bounce dah masuk dah tadi... rabbit

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by firdaruddin on Thu Mar 27, 2008 12:16 pm

hahaha,,,..teringat swedish-made penis-enlarger..signed by austin "danger" power..hahaha

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Ingin cuba vakum

Post by Sponsored content Today at 11:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum