Menu Makan Hari Ni

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Feb 21, 2008 9:01 pm

bestnya dia tak masak time sakit..

nash time tak sihat pun masak juga..

nak makan luar kat sini terlalu la mahal..sesekali ok la..

kalau kat malaysia senang, kan?

cam nash masa kat malaysia dulu, kalau rasa tak de idea nak masak nash beli je lauk..afterall makan berdua je..anak2 jenis memilih makan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Feb 21, 2008 9:05 pm

semlm nash masak sup ayam pedas..

reka2 sendiri je..tambah itu ini..hehehe

hari ni no idea nak masak apa..mula la ni ku dah kebuntuan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Thu Feb 21, 2008 9:43 pm

hmm ye lah nash.. tapi ada gak kedai2 yg tak kena ngan selera kita kan.. tapi bolehlaa kat sini..

wawa sup ayam pedas.. bestnya cam best tu.. anak2 nash pun leh makan yg pedas yaa.. wah. cayalah..
nash malam ni plak asben tapaukan kita mee goreng pedas aje..
ari ni langsung tak masak apa2.. rabbit

psst.. mesti masa ni nash dah masak kan.. masak apa laa tu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Feb 22, 2008 1:09 pm

ari ni pun asbenku belikan nasi lomak utk ku wat bekpes..

pehtu ni sesambil OL aku wat lagi puding karamel tu..belen fresh milk ada lagi..so apa lagi.. buat aje..

niat petang nanti sket baru nak masak lemak cili api kot.. tapi tak taw nak guna ayam atau ikan daa... drunken

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 9:50 pm

semlm buat sup ikan..

ada kawan kasi rempah sup ikan tu guna..

tapi nash guna ikan salmon instead of ikan merah..(tak terjumpa plak ikan merah sini..)

anak2 yang nak makan sup ikan tu..sesekali ok la kot..

utk husband nash goreng ayam je..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 9:52 pm

hari ni husband dah muak makan ayam yang berkuah, so dia minta nash gorengkan ayam je utk dinner mlm ni..

tapi terfikir nak buat nasi goreng plak mlm ni..dgn ayam goreng pun ngam kan..

lebihan ikan salmon sup semlm tu boleh nash racik buat lauk utk nasi goreng ek..

eh! memacam aje aku ni..ntah sedap ke tidak pun tatau la..

experiment bermula kejap lagi..hehehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 12:02 am

wa nash asben ko pun diet makan ayam jer.. ekekeke..

hmm oklah tu nash.. lebihan ikan taruk lam nasi goreng ayoyo..leh jadi nasi goreng kampung gak tu.. nyamyam..sedapp..

oh ye ari ni simpel mimpel aje lauk.. ayam lemak cili api dan talapia goreng snap lauk lemak aje..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Tue Feb 26, 2008 12:21 am

meow,

husband nash tak diet, cuma dia tak berapa nak makan lauk ikan..

kalau ada lauk daging ke ayam ke memang dia akan makan dgn nasi..

perut melayu mesti nak kena ada nasi..hehehe

few days ago ada tetamu datang rumah, nash masak simple je..tomyam ayam..sedap je diaorg menjamu, alhamdulillah!

tapi kesian kat husband dok hirup kuah tomyam tu banyak sangat sampai memberut pulak dia..hehehehehehe

tau2 la kan tomyam ni masam2 pedas, kalau perut tak tahan memang la ke toilet je...

tapi lepas tu dia sambung 'mentong' lagi..org jawa bilang 'mentong' tu like makan berkali2 gitu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Tue Feb 26, 2008 12:23 am

today's menu nash plan nak masak green thai chicken curry with stir fry vege..plus of course nasi putih..

hopefully menjadi laaaa..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Tue Feb 26, 2008 9:31 am

tetamu yg datang menjamu selera tu melayu ka mat salleh nash.. mesti nash masak syedap ni sampai derang syiok makan tu...

yelah kan kita ni kekadang walau ckp nak diet tapi tak leh laa nak tinggaikan nasi... nasi tetap dihati.. Razz

asbenku dia tak bapa suka gak ngan pedas2 ni.. tapi kalu tomyam tu dia irup ngan beria2 sekali.. memang tomyam peberet dia taw.. hmmm lama dah tak wat tomyam nih.. Very Happy

waaa cam best menu nash ari nih.. haku ari ni rasanya hangatkan lauk semalam kot.. tapi cam ayam dan ikan mesti ada...harus digoreng aje.. bom

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Feb 28, 2008 11:46 pm

tetamu tu my best friend..

dok europe juga..

datang lepak kat my house for few days, visit nash satu family..

alah, diaorg ni pun pandai masak juga..

dah lama kawan dgn diaorg ni, kiranya sembang apa saja pun tak pernah diaorg nak judge ke apa..masing2 hormat friendship tu..pasal tu la kami tahan lama kawan..sekali jumpa..ambik! hu ha hu ha..hehehe

nash jarang makan nasi..selalu masak utk husband je..kira kalau plan nak diet pun tak de hal utk nash..husband tak believe in diet makan..he believes in exercise aje utk kekalkan badan cantik and sihat..


Last edited by nashra on Thu Feb 28, 2008 11:49 pm; edited 2 times in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Feb 28, 2008 11:47 pm

hari ni nak cuba pasanda chicken plak..

simple je..

(silap sebut nama..hehehe..bukan pasandra but pasanda)


Last edited by nashra on Fri Feb 29, 2008 8:43 pm; edited 1 time in total

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Feb 29, 2008 11:32 am

pasandra chicken tu mendo.. ala2 roasted juga ker.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Feb 29, 2008 8:42 pm

pasanda chicken ni campuran yogurt sauce with almonds, peanuts and coconut..kuah pekat, makan dgn pilau rice gitu..

serasa nash kat malaysia susah nak jumpa, unless kalau cuba ke exotic indian restaurant..mungkin ada..

kadang2 org makan dgn roti naan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Mon Mar 03, 2008 5:26 pm

ooo ic.. hmm bunyi cam besh tu.. Very Happy

ari ni asben amik cuti.. dlam tak sihat kami dari pagi kuor jejalan.. bekpes makan kat food court.. ku makan nasi lemak, asben plak mee sup.. pehtu bila balik kami take away pizza hut.. spagethi carbonara.. soup of da day.. garlic bread..

b4 sampai umah pegi beli waffle plak.. nyamnyam..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Mon Mar 03, 2008 7:19 pm

meowlin wrote:ooo ic.. hmm bunyi cam besh tu.. Very Happy

ari ni asben amik cuti.. dlam tak sihat kami dari pagi kuor jejalan.. bekpes makan kat food court.. ku makan nasi lemak, asben plak mee sup.. pehtu bila balik kami take away pizza hut.. spagethi carbonara.. soup of da day.. garlic bread..

b4 sampai umah pegi beli waffle plak.. nyamnyam..

kalau nash makan camtu badan mesti naik cam tong dram!

mesti meow ni makan memacam pun badan menten je kan?

kitaorg plak kalau makan pizza selalunya order tak banyak..takut tak habis..

jarang take away sebab risau sejuk dah tak sedap..

kalau weekend kami selalu skip lunch..sebab breakfast normally dah makan heavy..

paling2 pun minum air je..makan proper dinner time..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Mar 07, 2008 3:50 pm

tak selalu pun nash.. coz haku pandai wat pizza sendiri.. asbenku pun dah boring makan pizza.. hmm kekadang nak merasa piza beli gak.. ala bila dah sejuk leh reheat laa laling.. senang ajer... Surprised

oye.. ari ni bekpes ku wat sheaperd pie.. aku sorang aje makan.. pehtu utk dinner wat daging goreng kunyit aje.. simple aje..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Sat Mar 08, 2008 7:52 pm

sheaperd pie bekpes semalam nyer

before masuk lam oven


dah masak


ari ni sebab pi ngundi.. pagi makan kat restoran aje.. makan nasi dagang ngan milo tarik suam.. pehtu balik jenjalan pegi bersiar kat pantai teluk cempedak pehtu lunch terus aku makan kueh tiaw goreng pedas asben makan nasi goreng cina dan air apple.. pehtu take away mcd..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Wed Mar 12, 2008 12:12 am

ari ni memang malas sungguh nak masak..
bekpes minum milo cicah ngan bun red beans tu, makan cokolat, makan buah betik, buah oren, makan kacang ngan yin.. pehtu mulalaa angin sebadan..

petang asbenku tapau mee goreng basah best pedasssssss...
pehtu memalam sambil OL ni rasa lapor lagi ku telan aje buah pisang sebutir..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Wed Mar 12, 2008 5:16 pm

ari ni pun tak masak kot.. pepagi wat bekpes sementelahan masih ada inti aku wat sheaperd pie baru2 ni.. aku watle pizza mini ngan roti gardenia tu.. pehtu aku wat roti sapu pisang lenyek dan peanut butter pehtu sapu butter bakar lam kuali.. ni resepi elvis presley suka.. itu aje..
sesambil tu aku makan buah oren, minum milo paneh, makan cekelat lagi, dan macam2 lagi..

asbenku balik lambat ari ni.. rasanya dia ckp nak makan sate.. isk aku dah boring makan sate.. ntahle nak suruh dia tapau apa nih weh... scratch

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 12:59 am

kita baru belajar2 buat shepherd pie ler meow..hehehe

few days ago try..ok la, cuma kurang masin..

hari ni menu tuna and pasta baked with cheese and crisp..

semlm puasa, so hari ni selang2..

esok Insya-Allah puasa kalau tak ada aral..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Thu Mar 13, 2008 2:00 pm

waa syiok kan sheaperd pie ni nash.. tapi ari tu haku sensorang makan coz asben koje balik plak lambat.. haa inti tu kita leh pelbagaikan tul tak.. ikut peberet memasinglaa..

waaa besh nya baked pasta.. dedulu penah wat.. tapi cepat muaklaa.. lasagna pun dah lama tak wat ni.. kalu adik pompan haku ada baru rajin nak wat.. coz dia antu cheese.. Razz

nash posa ganti ke..
haku ni tinggai 6 ari lagi.. ni pun tengah bulan mengambang.. agak2 lepas ni nak ganti terus.. Insyaallah..

ari ni brunch roti gardenia 2keping cecah air milo panas aje.. makan buah oren dan coklat zip cadbury tu..

petang nanti baru nak masak kot.. cadang nak wat sayur sawi campur pucuk & so hoon wat lemak putih .. pehtu utk asben goreng ayam dan utk aku goreng ikan masin.. sambal tempoyak masih ada lam peti ais tu..isk aku ni plak ada penyakit gatai2.. nampak gaya kena makan ubatle lepas makan ikan masin ni.. ada masa ok.. ada masa merenyam....

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 8:30 pm

my baked tuna pasta tak muak, agaknya sebab ada ikan tuna tu kot..lepas tu mungkin ada crisps kat atas nya..ada masin2 sket..

nash ganti puasa..masuk hari ni Insya-Allah 3 hari ganti puasa..

so tinggal lagi 5 hari...

bab ganti puasa ni malas nak delay, takut nanti tak terbuat..sementara rajin baik la kerja kan..lagi pun boleh buat benda lain selain asyik nak makaaaaannn je..hehehehehe

my favourite tu sayur lemak ada so hoon..kalau balik rumah mak dia rajin masak gitu..lagi sedap kalau lawankan dgn sambal lada and ikan selar goreng..kadang2 mak alter instead of ikan dia goreng daging..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Mar 14, 2008 12:47 am

oo nash.. crisps tu kira2 cam potato crisp ke apa ye.. mesti syiok.. Very Happy

hmm lauk2 kampung ni kalu makan memang menambah.. ikan berlada ke memang syiokkkkk..

oye tadi dekat2 garib wat cream puff..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Mar 14, 2008 8:20 pm

crisps tu memang dari potato..

beli yang jenis perisa asli tu je, yang salted tu kan..

lepas tu crushed, tabur atas tuna pasta, then tabur grated cheese atas crisps tadi..

then bakar sampai golden brown..

kalau ada tetamu datang macam makan ptg ke memang sedap, dgn teh o panas tu..boleh buat side dishes like salad juga..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by Sponsored content Today at 5:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum