Menu Makan Hari Ni

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Sat Apr 05, 2008 5:48 pm

wawa bestnya sambal petai.. kita kan kalu ada suka sangat suruh omak yg buat.. air tangan ibu lain rasanya.. dia plak memang masak tak guna ajinomoto.. cam kita ni nak tak nak ada jenis2 lauk yg kita isi...

ikan selar kuning tu kan mama.. kalu asben kita memang dia suka sangat.. garing2 gak pehtu dia suka tul makan ngan kicap.. 2 pinggan abih tu.. pelik kan.. cam budak2.. mee goreng pun kami suka.. kenalaa pedas2 baru kick.. tapi asbenku kena kurangkan pedas dia tak leh pedas sangat..

amboi mama sempat lagi dia paw koko krunch amir tu.. tak jerit2 ke amir mama dia curi koko krunch dia..oklaa tu.. kita plak sebab 1st day period.. memang tak larat sangat.. sakit perut alas perut ngan air suam dan biskut tawo telan ponstan baru ok sket.. mana nak settle anak2 kucing haku tu.. tadi lepas lelap bangun masak air wat milo panas makan ngan biskut tawo 5 keping.. asben on da way balik dari kl(dia kena amik exam) dia ckp nak tapau kfc n cheezy wedges tu..

dedulu ada gak tesco dibuka kat kontan ni.. tapi dah tutup mebi tak laku kot.. pehtu dibuka ngan cold storage plak.. tapi barang byk mahal2 laa.. ni kat kontan carrefour baru bukak.. lom pegi lagi.. ingat next week nak mengusha kot..

hmm si nash lama dah tak masuk sini.. nash oo nash.. si fir plak kejap aje masuk.. uwaaaaaaaaaa

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 3:38 pm

asbenku belikan aje bekpes ari ni.. laksam, karipap kentang, mee dan mee hoon goreng dan kuih ketayap.. pehtu dia buatkan ku milo panas..

ni petang nanti nak pi pasor malam aje.. so ari ni tak payah masakla.. yahooo..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by afizaz93 on Sun Apr 06, 2008 4:20 pm

meowlin wrote:asbenku belikan aje bekpes ari ni.. laksam, karipap kentang, mee dan mee hoon goreng dan kuih ketayap.. pehtu dia buatkan ku milo panas..

ni petang nanti nak pi pasor malam aje.. so ari ni tak payah masakla.. yahooo..

Amboiiii....byknya mkn pagi......tp kak tgk x besaq2 jugak!!! Razz

Kak pg td...wat ns grg kpg...tgk asben belikan siput retak 1000 tu..terus kak cuci & campr lam ns grg tu...sedappp gak tuuu!!hehe...

Lunch td...beli laksa ja!!

afizaz93

Posts : 21
Join date : 2008-02-17
Location : jauh tp dekatttt...

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by mama_anggun on Sun Apr 06, 2008 5:59 pm

salam kak fiza..

haah lar..meow ni bf ke mentedaghah nih? ihikihikihik...

kalu kt cni, TESCO yg plg murah, laku & ramai owg shopping..tmsuk la kite..

cold storage pun ade tp mmg mahal sket..sbb dia byk jual brgn import dr luar negara..tp best nye kalu kite nk masak western food, mmg kite carik brg kt cold storage sbb sumenye complete & halal..mcm 1 stop gak arr..

kalu carrefour tu standard nye lbh kurg cam giant jer la kt cni..stgh brg murah, stgh brg mahal dr tmpt len..tgk brg gak..

ruginye org kontan x dpt shopping brg kt tesco..skg ade tesco clubcard..free je sign up..tiap bln dpt statement pbelian, dpt lg voucher duit & voucher diskaun brg2..

sbb tu kt cni tesco mmg laku sgt..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by mama_anggun on Sun Apr 06, 2008 6:07 pm

meow, amir x ngamuk pun kite amik dia nyer koko krunch..dia senyum jer tgk mama nye pun mkn sama..hehe..

bestnye kfc..lamer gile x mkn kfc..2thn da kot..ni br trasa nk mkn lar..

family kite ni mmg hantu McD..2-3x sbln mesti gi McD. bw amir main playground. sbb abg ngan SIL dlu keje McD..ms dorg jd restoren manager dlu, kitorg slalu dtg mkn free..kupon free pun slalu dpt smpai xpired dah..

kalu nk kenal, muke abg kite ade kt salah satu poster McD tuh..yg gamba mamat dok atas motor utk iklan jawatan delivery tuh..

skg die ngan SIL da benti dah.. Neutral

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 8:57 pm

cayunk amirr.. meh sini auntie meow cium kangggg..

2 tahun tak makan kfc lama tuuuu.. mcd pun kami suka suka ngan prosperity beger tuh.. nyamnyam sedapkan.. tapi part raya cina aje adalaa.. sekarang ni ada yg properity pocket tu.. tapi tak sesedap beger dia laa..

hmm poster yg mana satu yaa.. bestnyaa selalu dpt makan free laa korang.. tapi ko mama.. badan meten aje..

kita sekarang tengah kekenyangan tadi pi pasor malam.. beli karipap panas, mee hoon sup, mee goreng, jagung rebus.. pehtu singgah supermarket beli macam2 lagi.. beli aiskerem viennetta tu.. aduhai sakit dah perut makan macam2

mana derang ni tak moh dah masuk sini.. tinggai kita berdua aje mama oiii ashik meroyan sini.. uwaaaa

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by mama_anggun on Mon Apr 07, 2008 6:19 pm




amir pon cam mama dier gak..cyg kt aunty meow..mkn byk pun body slim + menten..ihikihik..

dorg ni xnk msk sbb tgh diet kot..x thn godaan dgn topik2 makanan nih..hehe..

wah..jagung rebus ksukean amir ngan ayahnye..wajib beli tiap kali psr mlm gak..

eh, same la..kite pun gile prosp.burger (beef)..tiap2 thn tunggu raya cina nk smbut burger tuh.. lol! ..wajib order plak Big Mac utk kite, n fries utk amir + chicken McNugget with barbeQ sauce..ayahnye x kisah ape pun..

yg pnting, sos cili ditabur black pepper kt atas..br 'leleh'..hehe..

lame x mkn vienetta..last mkn ms skola mnengah dlu..hehe..mak yg beli, fav. dier..

"parap pap pappa..i'm lovin it!.."

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Tue Apr 08, 2008 5:30 pm

ckp kat amir nanti auntie meow cium dia... ekeke.. kim salam kat dia ek mama.. tak adalah selim bagai.. mebi kita ni tinggi.. kalu rendah tu hmm dah lama gak nampak berisi nih.. Razz

gamoknyaa laaa kot tak tahan dugaan tuuuu.. tak apalah mebi memasing bz kan mama.. haa mama pun ko tunggu masa aje nak deliver kan.. harap2 semuanya akan memudahkan ko ye mama.. Insyaallah..

amboiii bestnya gambor beger ni... mama ni wat haku terlior lagi laa.. haa big mac memang best.. pehtu double cheese beger tu pun samalaa.. haa fries mcd paling sodap.. kfc nyer lembik dah tu tawor hebe aje..

ari ni wat sambal sotong..pehtu sesambil OL ni tunggu adunan roti tu kembang.. cadang nak wat roti sosej.. yg lelebih tu mebi nak wat bun kismis kot.. Insyaallah minta menjadi.. huhu..

kalu rajin gak wat le juga pengat jagung nanti.. bolehle balas mangkuk jiran sebelah...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Wed Apr 09, 2008 12:32 pm

oleh kerna asbenku demam dia mc ari ni.. nak wat bubur ayam aje kot.. sambal sotong semalam tak berusik simpan lam fridge jer..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by mama_anggun on Wed Apr 09, 2008 3:46 pm

iye daa..kfc nye fries kalu beli mmg nyesal..

hmm..sdapnye sambal sotong..sotong ape ni? sotong idup ker, sotong kembang ker, sotong kering? ape2 pun kalu kena ngan nasik panas2 mmg btmbh tu..

ckp bubur ayam, tingat plak bubur ayam McD..

jg asbenmu itu spy lekas sembuh ye..tp org laki ni kdg tu time sakit mmg manja sket..ape pndapatan mu meow?

(aisey..mnyimpang topik lg..cabuuttt..!!!)

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Wed Apr 09, 2008 6:14 pm

sotong yg sedang tu mama.. boleh tahan gak laa besornya.. kalu wat ketupat sotong tu best tu.. asbenku ni pelik sket ketupat sotong tu org lain makan gitu aje kan.. tak dia nak makan ngan nasi daa..

bubur ayam ni sepesel sket utk lebey membangkit selera ku taruk daun kesum + santan sket.. asbenku sukalaa.. tapi tak taruk pepper memanyak coz dia demam panas kan.. kang bertambah panas.. eee Nauzubillah..

haa iaa.. tapikan asbenku ada masa dia demam2 pun tak manja mana.. time tak demam tu lagi manjaaaaaa.. ekekek.. cam kita ni tak kira demam ke.. tak demam sentiasa kena dimanjai.. kalu tak haku majok kangggg...

maceh mama.. Insyaallah.. tapi dia ni liat makan ubat.. kalu sakit cam nak mati tu haa baru rajin telan ubat..
aaaalaaa mama laling tak pelaaa.. sekali sekala menyimpang.. baru ceria..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by ceqtom on Thu Apr 10, 2008 11:09 am

Hari ni nak masak ASAM PEDAS IKAN PARI n Ayam Panggang n Air Asam..
Cukup mls nak msk byk2.. Takut nnt membazir je..
Hubby selalu mkn pun ala kadar je.. Tp ayam panggang kena lebih mesti dia org ni meratah ayam tu cat

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:28 am

ceqtommm thanks sudi masuk sini yaa..

wawa bestnya asam pedas pari tu memang peberet asben kita gak taw..

ari ni ntah nak masak apa.. asben pun tak bapa sihat lagi.. hmm malas2 kang kami tapau jer..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by mama_anggun on Thu Apr 10, 2008 1:12 pm

sdapnye ceqtom..mmg lauk fav. kite tu asam pedas..x kisah ikan ape pon..

kt sek.9 shah alam ni, ade 1 restoran tu..kalu kite gi mkn nasi kt situ mmg x sanggup & x kan amik lauk lain..

tgn ni otomatik & ade magnet je nk ceduk asam pedas ikan pari dia..pastu sambal belacan ngan ulam2an..fuhh..!!

ulam pucuk ubi/ulam raja..pinggan asing..psl kite suke mratah ulam2an nih..hubby ku da familiar da dgn laukku itu..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:15 pm

kita ada ni meow, mama..

tapi jarang masuk thread cooking sebab nash makan diet..

karang hari2 dok share rutin makan yang sama jemu plak korang baca..hehehe

tadi dok baca korang sembang pasal cold storage..nash masa dok subang jaya memang cold storage aje tempat nash shopping barang2 dapur..lagi satu, kena baca juga ingredients sebab tak semua halal ok? kadang2 lasagne sheets ada lard, so kena baca betul2..kalau japanese section lagi kena baca betul2 sebab japs food selalu taruk lard..

carrefour pun sebelah cold storage je, tapi nash prefer cold storage (sebabnya sebelum shopping groceries i could go for some wardrobe shopping, hehehe), org pun tak ramai dlm cold storage tu..

menu makan utk dinner daging, tapi tak tau nak masak apa dgn daging tu..Insya-Allah buat kari daging kot..anak2 boleh cecah kari dgn roti..

my menu kat sini as usual, i eat 2 bowls of kellogs diet, kadang2 makan la weight watcher pizza...kekadang lepas 2 weeks of diet rehat kejap, makan la pasta with cheese, vege pastry puff, prawn spring roll...sume pun consists of vege, kan..so tak de la rasa bersalah melampau..hahahaha

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:18 pm

ceqtom wrote:Hari ni nak masak ASAM PEDAS IKAN PARI n Ayam Panggang n Air Asam..
Cukup mls nak msk byk2.. Takut nnt membazir je..
Hubby selalu mkn pun ala kadar je.. Tp ayam panggang kena lebih mesti dia org ni meratah ayam tu cat

kita dulu rajin juga masak asam pedas, tapi sejak datang UK tak buat plak..

kebiasaan nya asam pedas ayam, sebab husband kurang makan ikan..

kalau nak merasa asam pedas sedap, tunggu la nanti bila balik johor rumah mertua, memang mertua rajin masak asma pedas ikan pari..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:21 pm

mama_anggun wrote:sdapnye ceqtom..mmg lauk fav. kite tu asam pedas..x kisah ikan ape pon..

kt sek.9 shah alam ni, ade 1 restoran tu..kalu kite gi mkn nasi kt situ mmg x sanggup & x kan amik lauk lain..

tgn ni otomatik & ade magnet je nk ceduk asam pedas ikan pari dia..pastu sambal belacan ngan ulam2an..fuhh..!!

ulam pucuk ubi/ulam raja..pinggan asing..psl kite suke mratah ulam2an nih..hubby ku da familiar da dgn laukku itu..

mama, apa nama restaurant tu?

nash kalau menghala ke arah shah alam memang suka juga pi restaurant yang ada lauk2 berjenis ni..

ada satu restaurant tu (kita lupa dah apa la namanya) memang penuh la lauk pauk time lunch..

org2 office suka sangat makan kat situ, ramai yang kata sedap..tak tau la sama ke tak dgn restaurant yang mama cakapkan ni..

lepas tu ada satu lagi restaurant, jual roti canai..i dok dengar famous sangat roti canai ni..sekali org order sampai 30 keping...mama pernah dengar tak restaurant roti canai sedap area shah alam tu? i tak sure la beriyani ada ke tidak dlm menu restaurant tu..tapi pengusahanya org johor..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:24 pm

meowlin wrote:sotong yg sedang tu mama.. boleh tahan gak laa besornya.. kalu wat ketupat sotong tu best tu.. asbenku ni pelik sket ketupat sotong tu org lain makan gitu aje kan.. tak dia nak makan ngan nasi daa..

bubur ayam ni sepesel sket utk lebey membangkit selera ku taruk daun kesum + santan sket.. asbenku sukalaa.. tapi tak taruk pepper memanyak coz dia demam panas kan.. kang bertambah panas.. eee Nauzubillah..

haa iaa.. tapikan asbenku ada masa dia demam2 pun tak manja mana.. time tak demam tu lagi manjaaaaaa.. ekekek.. cam kita ni tak kira demam ke.. tak demam sentiasa kena dimanjai.. kalu tak haku majok kangggg...

maceh mama.. Insyaallah.. tapi dia ni liat makan ubat.. kalu sakit cam nak mati tu haa baru rajin telan ubat..
aaaalaaa mama laling tak pelaaa.. sekali sekala menyimpang.. baru ceria..

hehehe..

bila meow cakap pasal ketupat sotong ni teringat nash masa kat rumah mak dia dok ajar buat ketupat sotong..

arwah nenek yang ajar, family belah mak nash pakistan dgn siam so ketupat sotong ni menu dari belah siam sana..

ada rasa manis2 sket kan, dgn kuah santan tu..

pas tu sotong tu cucuk dgn kayu kecil2..

tapi tak leh makan banyak2, nanti gemuk la nash!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:25 pm

kalu nash tulis apa pun kita tak akan jemulaa..

cold storage kat sini memang bebetul mahal laa nash compare ngan tempat lain nih.. padahal jual menda yg sama jer.. mebi derang bayor sewa mahal kot..

haa end of this month carrefour nak bukak kat kontan.. yeeyeye..

oye ari ni ku masak sup ayam dan nasi aje utk dimakan.. coz asben still tak bapa sihat...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:27 pm

nash ni mana ada gemuklaa.. kiut miut jer kita nengohnyaa.. tapi itulaa kalu dok obersi memang kena jaga diet kan..

nash.. kita tak penah pun wat ketupat sotong tu.. tapi SIL rajin wat.. hmm ni agak alegiklaa makan sotong.. ada masa ok kot.. ada resepi tu.. nanti nak cuba coz asben cayang suka.. so nak laa mencuba.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:44 pm

harga barang kat malaysia pun dah makin naik kan meow?

apatah lagi kalau kat cold storage...

tapi kalau ada alternative lain better pi tempat lain je..

tunggu la carrefour tu buka nanti..

penuh aje dgn org tau..hehehe

macam kat tempat my pil, carrefour situ memang penuh org..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:09 am

tu laa nash.. tapi kat cold storage macam2 menda ada.. segala jenis cheese misalannya ada.. rasanya tempat tu tak lama nak kena tutup kot pasal tak ramai org yg pegi..

haa bestlaa nanti memang ramailaa org nak pegi carrefour tu.. omak kita pun dah siap tanya .. jangan lupa ajak dia sekali bila dah dibuka.. aduhai.. hihi..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:15 am

ye la..

rasanya kalau cold storage nak bukak kat luar kl diaorg kena kaji balik org2 kat situ mampu tak nak spend utk barang2 mahal..nanti tak balik modal, rugi je lebih, end up tutup kan..?

kat subang jaya punya cold storage tu chinese selalu pi situ..tapi strategic juga sebab dlm subang parade, parking pun covered, org puas shopping org beli groceries plak..hehehe

carrefour tu meow kena bawak mak pergi, org tua2 suka pi carrefour..macam my pil...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:24 am

nash kat giant pun best juga.. space dia luas kan..

hmm cam kami ni kalu nak beli grocery selalu suka pi supermarket yg bernama Tunas Manja.. hikhik tah apa2laa cina ni. ikut sedap derang aje kasi nama.. adalah lagi kat kuantan ni.. supermarket pantai selamat laa.. apalagi ye.. lupalaa plak..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:32 am

giant memang besar..

kat pj nash suka pi kat rumah mak, giant mall..

pasal boleh shopping benda lain sebelum shopping groceries..hehehehe

lepas tu suka benar nak merayap kat kedai dvd..ni memang wajib tau..

dah penat beli barang boleh la makan2..kahkahkah...

nanti la nash balik kl kita tunggu mama habis pantang boleh jumpa2, makan2, shopping..tak mo beli barang kita window shopping aje..hehehehehe

mesti barang2 sume cukup lengkap kat tunas manja tu kan? kalau nash asal cukup barang yang kita nak peduli ler nama tempat tu..hehehehe...

nasib baik cina tu kasi nama manja2..kalau kasi kedai runcit ah leong ka, supermarket ah seng ka..hehehehe..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Menu Makan Hari Ni

Post by Sponsored content Today at 5:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum