Jam Tangan

View previous topic View next topic Go down

Jam Tangan

Post by meowlin on Wed Feb 13, 2008 11:48 pm

Ada orang suka wat koleksi jam tangan memasing.. aku tak adale sampai cenggitu.. sebelum ni aku ada 3 jam tangan tapi yg satu tu ntah missplace masa pindah umah kot. / so sekarang ada dua..

jam casio ni hadiah masa besday aku dah 6 tawun dah..


yg paling terbaru jam guess, ini adalah limited edition.. aku suka bangat sama ini jam..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by krepek_pisang on Thu Feb 14, 2008 6:30 pm

ee jam dia pon ade kucing arrr.. hahahahahah tomei gilee..pe lagi nyahh anta ke umah aku laa.... hadih beday aku taun lepas..huhuhuhu





akukalau beli jam mahal cepat narr rosak.... kalau beli ygmurah nye setaun tahan hahahah pelik2... skang ni dah x pakai jam..gune hp jeee

krepek_pisang
Moderator
Moderator

Posts : 239
Join date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Thu Feb 14, 2008 10:23 pm

meowlin,

jam tangan yang ada gambar kucing tu pernah paste kat forum cari kan?

thread nash ada gambar jam ni..hehehehe

memang comel..

cakap pasal jam nash tak mo beli banyak2..

so far baru ada tiga..tapi tu pun tak tau dah nak simpan mana..

first masa belum nikah tu dapat jam jbovier..

second tag heuer, jenis link..

third tag heuer juga, jenis alter ego..yang ni dah discontinue..susah nak cari..

bebaru ni ada juga tengok tag kat harrods..ala..ampun tak mo dah..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 10:41 am

krepek_pisang wrote:ee jam dia pon ade kucing arrr.. hahahahahah tomei gilee..pe lagi nyahh anta ke umah aku laa.... hadih beday aku taun lepas..huhuhuhu





akukalau beli jam mahal cepat narr rosak.... kalau beli ygmurah nye setaun tahan hahahah pelik2... skang ni dah x pakai jam..gune hp jeee

haaa aku ni memang pecinta kucing sejati taw.. so asbenku taw.. tu limited edition taw.. tapi nakpakai kenala pakai ngan baju yg kasual kalu pakai baju kurung ke memang tak kena laa..

uwekkk tak payahle aku takkanle nak ngantorkan hadiah teistimewa lakiku utkku ni kat ko nyah.. tapi kalu ko bekenan gak nantile aku postkan kotak dia ok.. itupun kalu posmen tak ambik hauauauauuaua..

hmm tule pasal nyah.. aku walau pakai jam tangan. tapi nak gak tengok time kat hp.. tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 10:48 am

nashra wrote:meowlin,

jam tangan yang ada gambar kucing tu pernah paste kat forum cari kan?

thread nash ada gambar jam ni..hehehehe

memang comel..

cakap pasal jam nash tak mo beli banyak2..

so far baru ada tiga..tapi tu pun tak tau dah nak simpan mana..

first masa belum nikah tu dapat jam jbovier..

second tag heuer, jenis link..

third tag heuer juga, jenis alter ego..yang ni dah discontinue..susah nak cari..

bebaru ni ada juga tengok tag kat harrods..ala..ampun tak mo dah..

hai nash.. wuwuwuw bestnya nash tempekle kat sini nak tengok juga jam nash tu.. Very Happy .. waaa kat harrods lagi.. weeeee mesti mahal gila tu.. Cool hmm a ah ada aku tempek kat cari kan.. tapi itu yg gambar lain punya.. tali kaler itam kan.. itu yg aku amik kat internet tu..
yg aku punya memang yg aku tepek kat atas tu.. tali putih tu.. bagi aku tali putih lagi tampak anggun.. kot mata akulaa... sebab yg aku punya tu (tali putih) tu agak blurr.. nah aku tempek lagi yg aku tempek kat cari nun.. kasi nampak jelas lagi.. hope everyone's hepi.. (alamak tak ada niat nak riak..) wat rugi pahala aje riak2 nih.. pale

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by krepek_pisang on Fri Feb 15, 2008 5:01 pm

kowang hambe cari gak kee?? nick ape/??

krepek_pisang
Moderator
Moderator

Posts : 239
Join date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 8:18 pm

weh aku tetap aku daa..meowlin juga

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Fri Feb 15, 2008 8:31 pm

meowlin..

bukannnn..nash tak beli kat harrods..

tengok2 je masa tu..nak beli ya ampun tak mo dah..!

semua jam nash beli kat malaysia..

sebab jam tangan kat malaysia paling murah, no tax..

kat harrods nash survey sungguhpun bagi discount 33% lepas tu ada VAT still mahal kalau nak banding dgn malaysia..

so sesapa kalau teringin nak beli jam beli aje kat malaysia..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 8:45 pm

waaa nash.. thanks for da info yaa.. hmm tapi ialah penah dengar opismet asben meow dia penah pi belajar kat US dulu beli jam timex pun bapa ribu tah.. kat msia punya murah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Fri Feb 15, 2008 9:05 pm



no problem dear meowlin..

kalau kita ada apa2 tips lagi boleh kongsi kat forum ni..

nash tak bawa jam tu ke sini, tapi nash jumpa gambar dlm internet, boleh ke?

memang sama je, blue dial, stainless steel sume features kat gambar tu..cuma bezanya ni gambar dari web..

kat atas ni jam tag kedua nash merasa pakai..kalau amik gambar kat tangan kecil je, so gambar dari web lagi senang nampak..

simple je jam ni tapi dah discontinue..kalau nak beli online banyak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 11:50 pm

hmmm cantik nash.. slim melim aje jam ni kan.. mesti water resistant juga kan nash?

ooo samala jam guess ni pun asbenku beli OL juga.. rabbit

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by medangtamang on Sat Feb 16, 2008 11:49 am

Wife medang belikan hadiah jam tangan casio classic.... untuk valentine day...



_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Mon Feb 18, 2008 12:09 am

meowlin wrote:hmmm cantik nash.. slim melim aje jam ni kan.. mesti water resistant juga kan nash?

ooo samala jam guess ni pun asbenku beli OL juga.. rabbit

slim je..

lebih sesuai utk formal function..

kalau utk casual nash pakai tag lagi satu..

masa nash beli kat berjaya times square..lepas tu alter ego dah tak de kat malaysia..

selalu nampak pun kat internet je..

yang tinggal cuma jenis aquaracer and lelain..

kata tuan kedai jam tu kalau beli jam tag cari model yang lama, sebab model lama lebih tahan lama dari model baru..

tak tau la yang tu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Mon Feb 18, 2008 12:10 am

medangtamang wrote:Wife medang belikan hadiah jam tangan casio classic.... untuk valentine day...



you kasi apa plak kat wife on valentine's day?

belikan casio lagi satu sepasang gitu dgn you..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by medangtamang on Mon Feb 18, 2008 1:25 am

nashra wrote:
medangtamang wrote:Wife medang belikan hadiah jam tangan casio classic.... untuk valentine day...



you kasi apa plak kat wife on valentine's day?

belikan casio lagi satu sepasang gitu dgn you..hehehe

bini i mmg nk beli jam time tu... so dia tanya kot2 ada jam yg laki punyer... eh? sekali ada... so dia belikan laa sekali... i lak bg dia make-up set mkaybelline lg... i belikan dia liquid eye liner, lipstick, gel foundation ngan silky girl punyer compaq press powder....

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Mon Feb 18, 2008 9:10 am

medangtamang wrote:
nashra wrote:
medangtamang wrote:Wife medang belikan hadiah jam tangan casio classic.... untuk valentine day...



you kasi apa plak kat wife on valentine's day?

belikan casio lagi satu sepasang gitu dgn you..hehehe

bini i mmg nk beli jam time tu... so dia tanya kot2 ada jam yg laki punyer... eh? sekali ada... so dia belikan laa sekali... i lak bg dia make-up set mkaybelline lg... i belikan dia liquid eye liner, lipstick, gel foundation ngan silky girl punyer compaq press powder....

betuah betui cik mazz kita dapat berlakikan medang.... Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by afizaz93 on Mon Feb 18, 2008 10:21 am

kak ni kalau ikut2kan....mmg berpuluh2 jam tangan dah beli tapiiii...abih diangkut oleh anak2 dara kak...tp kalau ada kat tangan depa tu...cuma tahan le 2,3 mggu...uhuuuuu....sedihnyaaaa...
utk diri sendiri mmg malas nak beli pasai kak jrg pki jam..asik refer jam kat fon ja..hehehe...ada 1 jam asben belikan time besday..polo..kita ni punya le jaga elok2..sekali dpt kak anak dara besaq kak...dia kasi jatuh..retakkkk cermin..adusssss.....
Ini yg kak malas nak beli jam.... Crying or Very sad
lagipun...tgn kak x brp sesuai pki jam...suka gatal2 le..hehe..tp kalau pakai gelang omass ko...ok saje!!!! Twisted Evil

afizaz93

Posts : 21
Join date : 2008-02-17
Location : jauh tp dekatttt...

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by pakupayung on Mon Feb 18, 2008 10:26 am

krepek_pisang wrote:kowang hambe cari gak kee?? nick ape/??

wess...ni mod melaka ka kat CARI?

pakupayung

Posts : 5
Join date : 2008-02-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Mon Feb 18, 2008 11:20 am

afizaz93 wrote:kak ni kalau ikut2kan....mmg berpuluh2 jam tangan dah beli tapiiii...abih diangkut oleh anak2 dara kak...tp kalau ada kat tangan depa tu...cuma tahan le 2,3 mggu...uhuuuuu....sedihnyaaaa...
utk diri sendiri mmg malas nak beli pasai kak jrg pki jam..asik refer jam kat fon ja..hehehe...ada 1 jam asben belikan time besday..polo..kita ni punya le jaga elok2..sekali dpt kak anak dara besaq kak...dia kasi jatuh..retakkkk cermin..adusssss.....
Ini yg kak malas nak beli jam.... Crying or Very sad
lagipun...tgn kak x brp sesuai pki jam...suka gatal2 le..hehe..tp kalau pakai gelang omass ko...ok saje!!!! Twisted Evil

syiannnya kak fiza... Sad tapi cayalah tangan ko kak.. kalu emas mudah aje dia tima.. demanding tul tangan kak fiza.. mauahahahaha...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by meowlin on Mon Feb 18, 2008 11:22 am

pakupayung wrote:
krepek_pisang wrote:kowang hambe cari gak kee?? nick ape/??

wess...ni mod melaka ka kat CARI?

ekekekekke rasa2nya ia kot.. ekekekkekeke.. kepek ooo kepek.. mesti si kepek tesedak lagi tu ada yg nyebut nama kepek..ekekekeke Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Mon Feb 18, 2008 7:29 pm

afizaz93 wrote:kak ni kalau ikut2kan....mmg berpuluh2 jam tangan dah beli tapiiii...abih diangkut oleh anak2 dara kak...tp kalau ada kat tangan depa tu...cuma tahan le 2,3 mggu...uhuuuuu....sedihnyaaaa...
utk diri sendiri mmg malas nak beli pasai kak jrg pki jam..asik refer jam kat fon ja..hehehe...ada 1 jam asben belikan time besday..polo..kita ni punya le jaga elok2..sekali dpt kak anak dara besaq kak...dia kasi jatuh..retakkkk cermin..adusssss.....
Ini yg kak malas nak beli jam.... Crying or Very sad
lagipun...tgn kak x brp sesuai pki jam...suka gatal2 le..hehe..tp kalau pakai gelang omass ko...ok saje!!!! Twisted Evil

kalau gitu tangan akak tak leh pakai jam murah2 ler..

memang ada org allergy tak boleh sembarangan pakai..

macam sorang kawan nash pun bukan takat jam je, kalau belt tu kan buckle jenis murah memang ler gatal2 and merah2 area kulit..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by nashra on Mon Feb 18, 2008 7:31 pm

medangtamang wrote:
nashra wrote:
medangtamang wrote:Wife medang belikan hadiah jam tangan casio classic.... untuk valentine day...



you kasi apa plak kat wife on valentine's day?

belikan casio lagi satu sepasang gitu dgn you..hehehe

bini i mmg nk beli jam time tu... so dia tanya kot2 ada jam yg laki punyer... eh? sekali ada... so dia belikan laa sekali... i lak bg dia make-up set mkaybelline lg... i belikan dia liquid eye liner, lipstick, gel foundation ngan silky girl punyer compaq press powder....

romantic sungguh you dgn wife... Very Happy

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Jam Tangan

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum