Meh share gamba kucen

View previous topic View next topic Go down

Meh share gamba kucen

Post by dee_dee on Tue Feb 12, 2008 4:30 pm








tetibemata nye berkuasa


dee_dee
Moderator
Moderator

Posts : 63
Join date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by medangtamang on Tue Feb 12, 2008 4:31 pm

Gambar aku yg ensem ni tanak ker share? hehehe!!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by krepek_pisang on Tue Feb 12, 2008 5:06 pm


krepek_pisang
Moderator
Moderator

Posts : 239
Join date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by krepek_pisang on Tue Feb 12, 2008 5:08 pm

nanti komp aku dahsihat aku tempek gambo bdak guppy huhuhuh

krepek_pisang
Moderator
Moderator

Posts : 239
Join date : 2008-02-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Tue Feb 12, 2008 10:53 pm

ni haaa anak2 buluku si cici yg itam coklat tu dan bobo yg belang2

cici kepunyaan aku bobo plak kepunyaan asbenku..

cici dan bobo baring dok bersantai..

cici yg ngantuk..

bobo yg layu dah sebelah mata ..

dah tidor kekenyangan..


tengah terlenggak nak bermanja..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Tue Feb 12, 2008 10:54 pm

ni plak gambor yg asbenku snap masa si cici dan bobo tengah syiok tidor..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by medangtamang on Wed Feb 13, 2008 8:42 pm

uik!! gambar aku pun included sekali ker?? hehee!!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by nashra on Thu Feb 14, 2008 10:38 pm



my cat masa kat malaysia..

now i dah kasi org sebab pindah nyer pasal..

tapi akak tu jenis jaga kucing tip top so i memang trust her..

rindu plak bila tengok gambar kucing ni..

my cat ni mix, persian cat and siamese cat..tu ler ada both features kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 11:10 am

nashhh gebu dan gemuknyaaa.. apa nama dia tu..(cop cop tu tangan kecik sapa tu Laughing )
tak apalah nash.. asalkan yg pelihara kucing nash tu bebetul sayangkan haiwan insyaallah derang akan selamat..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by ati1402 on Fri Feb 15, 2008 7:59 pm

comey lah sme kucing korg!!
wey medang nyer awat gelojoh sgt tu tongue

ati1402
Moderator
Moderator

Posts : 29
Join date : 2008-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 8:10 pm

nak tengok anak2 ati pulak..
yg berlima tu wei.. juga nak tengok dumi dumu shiro.. Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by nashra on Fri Feb 15, 2008 9:30 pm

meowlin wrote:nashhh gebu dan gemuknyaaa.. apa nama dia tu..(cop cop tu tangan kecik sapa tu Laughing )
tak apalah nash.. asalkan yg pelihara kucing nash tu bebetul sayangkan haiwan insyaallah derang akan selamat..

nama kucing ni yumi, kucing betina..

tangan kecil tu tangan anak dara kita..hehehe

ni gambar masa mula2 adopt dia..beli kat SPCA je..kebetulan tuan dia baru je letak, kitaorg tengok terus booking, then SPCA neutered, vaccine baru ambil balik..

makan pun berjaga, jenis iams je kalau tidak nanti perut dia sakit, air pun jenis mineral je..leceh memang la leceh tapi sayang punya pasal ok je..masa serah kat tuan baru dia tengah gemuk betul, lagi gemuk dari gambar tu..

kucig lepas neutered mungkin tambah berat badan kot..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

gamba anak2 ati?

Post by ati1402 on Fri Feb 15, 2008 11:14 pm

boleh kak meow...nnt ati paste Laughing

ati1402
Moderator
Moderator

Posts : 29
Join date : 2008-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Fri Feb 15, 2008 11:57 pm

yeahhhhhhhhh best2.. kekekekekek.. sonoknyaa tengok anak2 ati yg debab.. shiro mesti cam selalu...jaga ko shiro mak dapat mak romen puas2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Sat Feb 16, 2008 12:08 am

nashra wrote:
meowlin wrote:nashhh gebu dan gemuknyaaa.. apa nama dia tu..(cop cop tu tangan kecik sapa tu Laughing )
tak apalah nash.. asalkan yg pelihara kucing nash tu bebetul sayangkan haiwan insyaallah derang akan selamat..

nama kucing ni yumi, kucing betina..

tangan kecil tu tangan anak dara kita..hehehe

ni gambar masa mula2 adopt dia..beli kat SPCA je..kebetulan tuan dia baru je letak, kitaorg tengok terus booking, then SPCA neutered, vaccine baru ambil balik..

makan pun berjaga, jenis iams je kalau tidak nanti perut dia sakit, air pun jenis mineral je..leceh memang la leceh tapi sayang punya pasal ok je..masa serah kat tuan baru dia tengah gemuk betul, lagi gemuk dari gambar tu..

kucig lepas neutered mungkin tambah berat badan kot..hehehehe

kucing yg dah spay ni biasalah cepat naik badan.. dan akan jadi housecat gitu.. cam oyet kat umah omak aku tu..dah jadi sembab dah muka dia..pehtu jadi pemalas sejak jadi bapok ni.. What a Face
owh baguslah tu.. ohye.. aku ni bela strays aje.. dedulu ada mix persian arwah miss uji atau maggie.. 7 tawun dok ngan kami.. akhirnya dia pergi.. gila aku masa dia pergi tu.. sampai aku jadi meroyan gila angau.. sampai kena berubat..teruk sangat masa tu ingat nak ikut dia sekali dah.. kalau kucing lain aku sedih pun tak seteruk arwah pergi.. May 11 nanti genaple 3 tawun dia pergi..

hmm tul tu... cam yg ada sekarang si cici dan bobo.. dulu2 mak derang si onah rajin dtg minta makan..sampai bawa anak2 sekali..pehtu masuk lak lam enjin kete.. bahaya.. then nak tak nak belikan cage seme barang keperluan laa.. akhirnya onah dan cumita terpaksa kami bawa kat umah pak sepupu.. coz tak larat onah peknen lagik.. tinggaile bobo dan cici..

derang ni pun dedulu makan whiskas for kitten..pehtu tak bapa elok.. dan derang selalu sakit.. then bawa vet..doctor suggest royal canin..mahaile.. pehtu canned food lagik..mahai juga..tapi biarla asal derang sembuh udah.. ubat cacing.. multivite lagi.. macam2.. pehtu tak larat kami beli iams.. 1kg pun 22.50..then masa nak sambung beli.. doktor suggest agar kami beli acana..lagi baik dari iams dan harga pun 21 rm aje 1kg..

sekarang ni derang memalam tidor lam cage tingkat derang tu.. si uteh.. ntahkan stray ntahkan ada tuan.. uteh ni kucing persian yg dah teruk selalu datang rumah kami.. penah gak bawa vet.. doktor nak put him to sleep coz keadaan dia dah teruk coz usus dia terkeluar dari tempat yg sepatutnya.. doktor ckp kalu uteh tu silap aje makan contoh tulang ikan etc..boleh terus akibat maut kerna takut tercucuk. kat usus yg terkeluar tu.. lagi satu kalu pegang dia pun tak leh kuat bahagian perut takut usus dia bebelit..uwaaaa..sian uteh. kotor sangat.. penah 1 lebih dulu dia dok ngan kami 1 minggu pehtu ilang.. tup2 3 4 hari lepas dtg semula.. tak sampai hatilaa.. dah le dia cuma ada tunggul taring aje.. atas bawah belah kiri tu.. bila makan ..nampak seksa sangat si uteh nih.. pagi tadi b4 asben p koje dia ckp uteh ada lagi.. tapi bila aku turun bawah tengok uteh tarak sampai sudah...hai uteh2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by nashra on Mon Feb 18, 2008 7:48 pm

sedih baca pasal uteh tu meowlin..

kalau dia mati pun tempat dia di syurga..

daripada dia hidup terseksa macam tu..nash pun tak sanggup nak tengok kucing yang tak tau apa2 kesakitan cam gitu sekali..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Mon Feb 18, 2008 10:03 pm

Maceh nash..

memang sedih mengenangkan uteh.. haa dia ada balik nih.. tengok mulut dia cam sakitlaa.. buka juga mulut dia kot2 dia ada terlekat tulang ke apa.. tak de plak.. kot2 taring dia tu sakit kot.. airlior pun ada kat tepi2 bibir dia tu.. baw busuk jangan cakaplaa nash.. Sad tapi ku cuba gak sapu ubat kat tepi bibir dia..

dia ni bebetul kuat semangat.. jarang tak abihkan biskut dia taw..
tadi dia ashik mengiau aje.. mebi nak masuk lam umah.. kami tak benarkan laah.. coz dia selsema dan kotor sangat kat bahagian bawah.. bebaru ni dah lap ngan kain basah.. tapi masih kotor nampak uteh cam sakit aje.. tak beranilah nak kuat2 dan tak berani nak pegang kuat sket terutama tang bawah perut dia tu.. bila terpegang sket mesti rasa cam lembik uwaaaa...sian uteh..
sian uteh mesti dia jeles tengok cici dan bobo leh masuk lam rumah kan.. hai ntahlaa.. tadi aku suapkan antibiotik yg ada lagi separuh tu.. at least dapatlah reda sket sakit2 uteh nih..

bagiku memang sukarlah nak sembuhkan penyakit usus dia tu.. tapi at least biarlah sakit2 lain reda.. sedey sangat.. cuma yg kurang sekarang tengok dah tak ada kutu, coz sebelum ni kami bawa vet spray utk matikan fleas tu.. dan suntik redakan demam dia..juga selsema... tapi doktor tak suntik lagi utk kurap..

itulaa bila kami cadang nak bawa suntik kurap bulan lepas..uteh ilang plak.. tapi uteh sekarang ni masih selsema.. dan tadi kat porch tengok ada hingus dia campur darah.. isk..
minta2lah uteh boleh bertahan.. oye doktor ckp boleh nak operatekan tengok usus uteh dan kembalikan semula kedudukan usus dia.. tapi itulaa doktor ckp mungkin mahal apalagi doktor kena pastikan apalagi yg damage kat dalaman uteh..

ntahle rasa cam uteh ni mungkin tak lama dah hayatnya.. tapi bagiku biarlah sebelum uteh pergi dia rasa selesa dan bahagia..

inilah wajah uteh..


meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by nashra on Wed Feb 20, 2008 12:17 am

alahai meowlin!

comelnya uteh ni!

warna mata uteh ni sama cantik dgn warna bulu dia walaupun nampak comot!

kalau nash bela mesti nash dah pujuk husband bawa uteh berubat..

kesian kat dia sebab dok tanggung sakit lama2 cam ni lagi banyak damages dlm badan dia tu kan?

kalau uteh ni ada tuan dulu2 apa la tuan dia dah buat kat dia sampai cam ni jadinya..

tu la nasib jadi kucing ni, bila comel, sihat org pun suka nak dekat..bila sakit berapa ramai aje nak jaga kan?

nasib baik la kucing nash si yumi tu ada yang sanggup nak bela..nash risau nak hantar balik spca, kenangkan tempat tu tak berapa sesuai utk dia yang dah biasa hidup selesa..lepas tu dengar2 plak kalau tak de yang nak adopt nanti pihak spca suntik ubat kasi 'tidur' selamanya..

semoga Allah selamatkan lah uteh ni seandainya nyawa dia masih panjang..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Wed Feb 20, 2008 12:30 am

thanks nash..

ekceli kami dah bawa pi vet.. itu yg doktor ckp baik put him to sleep coz teruk dah internal dia tu.. tapi kami tengok uteh still kuat makan..kuat semangat.. tak sampai hati..biarlah hidup mati dia Allah yg tentukan tul tak nash.. kita ni sapa nak amik2 nyawa dia.. Sad
cucuk selsema, cucuk demam, antibiotik, matikan kutu seme kami dah wat..kecuali kurap coz taksempat dulu dia lari.. ni tengok kurap dia dah kurang dah.. cuma dia still selsema... petu main problemnya usus dialaa..
nak operate boleh..tapi mungkin sampai beribu.. itu yg tak larat tu..

insyaallah Allah tu maha pengasih.. Dia tak akan sanggup membiarkan mahluk Dia menderita lama2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 11:50 pm

ye la meow..

biar Allah yang tentukan ajal maut ni..

kalau dah tersurat hidup dia setakat itu saja ada hikmah disebaliknya..

semoga rezeki meow sekeluarga bertambah murah dgn keikhlasan meow jaga uteh sedaya yang boleh..amin!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by meowlin on Fri Feb 22, 2008 11:56 pm

maceh nash.. memang betul apa ckp nash tu.. Insyaallah mana yg terdaya dek kami.. kami akan cuba sedaya upayaa...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Meh share gamba kucen

Post by Sponsored content Today at 11:05 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum