apa yg korang buat ari ni

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Sun Apr 13, 2008 9:13 pm

Ye la PASOLA.. Tp aku nengok scooter tu kelakar la meow..
Tmpt ddk nya satu je lps tu siap ada bakul lg..Kat WANG KELIAN ramai warga thailand pakai ni.. Aku kalau naik mahu "punggung" pi kat lampu brek tu clown clown clown clown clown

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Sun Apr 13, 2008 11:09 pm

haaa nape plak punggung ko kat lampu brek ceq weh.. ko ni ganeh sangat dok..

haku tak kira.. kalu haku tak dapek skuter tu.. nanti aku nak berangan suruh asben haku beli viva kat haku puleks... tongue

lepas solat isyak ni.. aku masuk sini lagi.. pehtu asbenku dok depan tv nengok pasukan kegumaran dia liverpool vs blackburn.. bising bangor mulut dia ni kalu nengok tv.. dah tu dia tehingin nak makan megi kari.. aku masaklaa.. piza siang tadi sempatlaa aku kasi kat omak aku.. pehtu kat auntie aku dan jiran sebelah.. abih licing..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Mon Apr 14, 2008 6:21 pm

14/04/08
Hr ni aku bz sesangat.. Anak2 aku skolah dia org ada program..
Jd terpaksa la aku pi skolah..

Ptg ni td sempat ajak hubby aku pi MYDIN MALL USJ beli beras..
Sekali tgk beras semua dah naik harga..
Hubby aku pangkat gelak bila aku ckp lps ni belajar2 mkn UBI..

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Mon Apr 14, 2008 8:20 pm

meowlin wrote:nash.. lom lagi laa kot.. sekarang ni panas sangatla nash.. tidor lam ekon pun kekadang leh berpeluh taw..

cik abg tu tak reti nak melambai2.. terus terkam ajer.. wakaka..

samalaa kita ni nash.. kami ni ada masa kan.. kalu borak.. amboii sedar tak sedar dari midnite sampai 2 3 pagi.. pehtu mulalaa kelam kelibut.. takut esoknya tak larat nak bangun subuhlaa.. isk.. tapi syoklaa borak2 somi isteri ni..

banyak kami borak perihal silam, masa becinta dululaa.. pehtu borak pasal family, adik badik.. macam2 pun boleh diborakkan..

hmm kita penah dengar doktor fazilah ceramah.. bila suami isteri tu berborak ( utk kebaikan bersama ) rahmat yg Allah turunkan kepada mereka melimpah ruah.. wallahualam.. bestkan..

amboiiiiii nash ni.. nak suruh anak2 tidor cepat tu.. bukan apa.. kot dia ada pojek terbesor nak buat tuh.. Razz

alamak baik aku lariiiiiiiiiiiiiiiii... jangan mare yaa..

kahkahkah..

boleh pulak ke situ ko nyer fikir ye meow..kikiki

tak la..

kat sini movie mlm2 yang ditayangkan tak bagus utk tontonan kanak2..

lagi pun budak2 kat sini pukul 7 mlm tu dah masuk tido..anak2 nash je lewat sket, pukul 8..

tapi kalau ayah diaorg balik kerja lewat, let say pukul 8 ke, nash anjakkan sikit time diaorg tido, kesian diaorg baru nak jumpa ayah diaorg..

afterall, nak biasakan budak2 ni tido awal, nanti masuk sekolah senang nak bangkit, tak de la asyik nak kena bergaduh je pepagi..wakakak

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Mon Apr 14, 2008 8:22 pm

hari ni malas nak buat apa2..

lenguh kaki semlm dok panjat spiral stairs kat bodium castle tu pun belum habis lagi..

lauk tomyam daging pun masih berbaki dlm peti sejuk..

so tanak nasi je la ptg2 sket..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Mon Apr 14, 2008 11:12 pm

nash.. gurau jew.. rabbit

pi jalan mana semalam sampai panjat spiral stairs tu.. sib baik lepas tu nash punya kaki tak jadi spiral gaks.. ehek..

bestnyaa tomyam lama tak makan..

ari ni plak kita cam biasa aje.. cadang lepas wat bekpes tu nak baring jap.. tapi anak2 buluku lam cage kat porch tu dah membuas pehtu tengok ada bahan buangan derang bertepek kat cage tu.. hangin betuilaa.. apa lagi.. siap sembur cage.. kasi makan.. kemas apa umah terus.. then bekpes then mandi.. pehtu OL jap.. mandikan budak2 bulu tu.. masuk cage yg tersedia kat wet kitchen jap.. coz kalu haku wat something atau solat memang kena kurung derang lam cage kat wet kitchen plak.. coz takut derang akan membuas dan cakor sofa daa..

then aku tidor jap.. bangun mandi lagi..solat zuhur , makan ringan2 pehtu lepas budak2 bulu tu.. then OL jap.. pehtu solat asor plak.. b4 garib asben pulang.. kami dinner then mandi lagi.. solat garib then terus turun bawah tengok ANTM sesambil tunggu isyak.. peh solat isyak turun tengok diari AF jap.. asben ku tidor jap.. nanti dia bangun semula.. then aku OL laa sampai la nih..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Tue Apr 15, 2008 12:05 am

td lps hubby isyak( aku cuti)mkn sekali ngan anak2..
Sikecik mcm biasa kalau mkn x tumpah air x kenyang.. Geram ngan dia ni.. Anak2 semua dah tido so apa lg mama dia org pun nak tido jgk.. Hubby aku layan HBO lg... Td adik aku call cite psl semlm dia pi tgk konsert CELINE DION. Havoc katanya.. Aku tukang dgr je..

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 12:27 am

meow,

pi bodium castle semlm..

castle tu banyak spiral stairs, lenguh kaki sampai area peha ni dah sakit2..nak solat pun terasa tegang gitu urat2..

tapi sebab nash dgn husband memang suka sangat ziarah castle, dah berapa banyak castle kat uk ni kami jelajah..

Insya-Allah kalau dok lama lagi boleh la kami join national trust, murah sikit nak jelajah tempat2 menarik..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 12:30 am

bestnyaa.. kalu nash amik gambor tentu lebey sonok..leh kami seme kat sini cuci mata tawww..

nash.. penat2 pun tapi tetap sonok kan.. bukan senang nak pegi tempat besejarah nun.. kita ni kat msia ni pun lom abih diterokai ..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 12:42 am

memang seronok kalau org cam kami ni jenis suka kan history dan ziarah peninggalan zaman dahulu kala..

kalau kat malaysia tu nash pun tak tau nak ziarah mana..selain ziarah pusat membeli belah (ekekekekeke) pantai2 je la kot yang cantik kat tempat kita tu..

nak tengok history masuk museum..

gambar memang banyak kami snap..tapi banyaknya kat pc husband..nanti la bila dah upload masuk photobucket tu sesikit boleh nash kongsi..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 12:57 am

ok nash.. thanks.. sonoknyaa dpt tengok negeri orangkan..

haa ckp pasai muzium ni kan.. penah pi muzium raja kat pekan pahang.. tapi so scary laa.. terutama bila part baju2 lama.. pehtu barang2 lama.. memang ada rasa something jer.. biasalaa raja2 zaman dulu kan ada memakai .. eee tatut..

tapi kejap aje.. kita bacalah ayat kursi dan pelindung.. tapi lepas ni tak bani dah nak pegi..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:34 am

kerabat pahang kan memang ada something scary aje about them..

dulu2 masa nash kecil2 biasa dengar pasal kisah sultanah pahang ni ada memakai..takut la dengar pasal tu..

tak tahu la betul ke tak, wallahualam..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 1:40 am

hmm kita dengar citer bukan raja pahang aje nash.. sultanah kedah pun.. eee ramai jugalaa.. terutama yg lama2 dulu.. eeee...naik bulu roma..

pasai yg arwah sultanah pahang dulu tu..memang heboh laa.. isk2 nak citer pun tak baikkan orang dah tak ada..moga2 Allah cucuri ke atas roh beliau..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 1:43 am

tu la..

rasanya kerabat2 ni memang ada memakai kot..

tak pun diturunkan dari keluarga sebelumnya..

ye la nak jaga harta diaorg yang banyak tu..

tapi kalau dah sampai bukak bumbung, memang la cam citer jangan pandang belakang..hu hu hu..ala hantu raya..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 1:52 am

uwee nash ni meremang taw bulu roma.. abih segala bulu pun naik.. kuang2..

tapi haku suka citer hantu.. tapi itule kita plak lemah semangat.. kalu citer hantu siam lagilee..bahaya sket..sebab penggunaan sihir siam ni memang bebetul berlaku kan.. kita pun ada experience gitu.. eee.. seremmm.. oppsss.. shhhh..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 2:05 am

ilmu siam ke, ilmu indon ke..

semua tu penggunaan setan..

memang la kuat..

tapi kan kalau citer hantu nash suka tengok indon..

sebab citer hantu indon adoi!

hantunya tu menakutkan...

lagi takut dari hantu omputeh!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 11:44 am

ekcelikan bebaru ni tengok kat astro prima..citer hantu indon.. tajuk ada hantu disekolah.. banyak2 citer hantu indon citer tu le paling tak takut.. ehek..

nash.. bukan apa kalu dari thailand mari memang seram dia lain macam coz ada guna mentera dan puja2.. tu yg wat badan kita rasa lain sket coz kita penah ter.... dotdotdot kan.. bukan sebab takut dek hantu tu.. hehe..

tapi betui ckp nash.. ada sesetengah citer indon tu memang takut sangat.. camne derang wat yaa.. Shocked

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Tue Apr 15, 2008 6:28 pm

Salam semua.. Hr ni ceq x sihat la..
Badan dah rasa semcm.. Mgkn nak demam kot..
Hr ni cite psl antu ke??? Tatut la..

Meow kalau tgk cite pucong indon seram gilekan...
Lps tu nak pi toilet pun jd takut..

nashra.. dulu ms ddk kat abedeen teringin jgk nak pi museum tp x pernah ada peluang...

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 6:37 pm

padan pun ceqtom pi klinik.. rasanya musim kan ceq.. asben haku bebaru ni pun selalu kena jangkit dak opis dia.. sian ni pun dia tak bapa sihat sangat coz selalu selsema..

ceqtom jaga diri bebaik yaa.. jangan wat koje berat2.. yg berat2 tu ko suruh laki ko yg buatkan.. Laughing

ceq..masa2 kecik lagile.. takut gila bila time pucong lalu.. sampai bawak gebor kat depan tv..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 7:52 pm

salam ceqtom...

nash kalau museum ada kurang sket, kecuali kalau museum tu dlm castle, so related dgn castle history tu sendiri..

edinburgh castle dah pernah pergi ke ceqtom? nash belum sampai tapi husband dah, kata nya besar..i wish boleh pi someday..

every castle kat uk ni ada history sendiri, tak terkecuali ghostly stories..so nash before pi visit castle selalunya nash rajin baca dulu apa yang dikatakan istana berhantu tu...

cakap pasal indon movie seram ni, kalau tengok movie yang pasal sundel bolong tu..haiiyoooo! dia punya sundel bolong sangat la kembang rambutnya, dgn lubang kat tengah badan...

latest movie indon yang nash tengok sebelum datang sini tajuknya, 'terowongan casablanca'...tu pasal sundel bolong ler..pompuan mengandung mati kena bunuh oleh kekasih sendiri..

tapi dah macam trend plak movie seram indon ni kalau sundel bolong nyer character rambut mesti kembang ala afro dan panjang, dark circle kat mata tu bulat dan hitam, anak mata putih, muka pucat, baju putih...hehehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 7:54 pm

hantu pocong..

i have encountered these thing few times..

nanti kalau korang nak tau citer lanjut nash citer..

karang kalau nash citer lebih2 nanti ada yang takut plak nak masuk forum..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 15, 2008 11:29 pm

hehehe nash kami tunggu nih... Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 12:44 am

amboi..!

berani ye meow..ekekekeke

ok..ok..

benda ni jadi somewhere tahun lepas tak silap, masa pameran alam ghaib kat museum shah alam tu..pernah dengar tak?

masa tu pagi jumaat, nash dgn husband serta fil visit la museum tu sebab dok keluar paper cakap pasal jenglut la, pocong la..

so masa kami masuk tengok pameran tu tak de apa2 la..just biasa2 aje..then masa kat selekoh tu ada kotak bercermin, lepas tu ada org dok intai2..nash tengok juga pada mulanya, tapi tak ada apa2 pun dlm tu, kosong je..

guard yang jaga area situ kasitau la apa dia yang dok dlm kotak cermin tu..dia kata kalau org boleh tengok, boleh nampak 2 pocong gitu...so nash terdengar dia cakap gitu dlm hati terus berkata2, 'biar la aku boleh nampak'...

bila toleh tengok kat cermin tu suddenly nampak ada benda putih loncat2, laju ok! benda loncat2 tu cam loncat pakai spring aje..org lain ramai kat situ sume pakat dok skodeng tapi nash tak tau pun diaorg tak boleh nampak..

tiba2 husband toleh tengok kat nash dia tanya, 'nampak ke?'

then i point to the glass cakap kat dia, 'tu! tak nampak ke?'

rupa2nya nash sorang je kat situ yang boleh nampak! semua org yang dengar nash tunjuk ke arah dikatakan tu pakat cari2...haiiyooo! tetiba rasa terkejut plak sebab ingatkan semua org nampak...

then kami beralih jalan ke arah pameran 'anak kerak'...masa tu nash agak jauh sket dari husband dgn fil..disebabkan jauh sket bahan pemaran tu dan dihalang oleh kayu2 penghadang so nash kena jungkit sket kaki nak bagi tengok dekat2..

suddenly nash dengat baby nangis, kuat sangat...like few seconds away..then bila nash panggil husband terus suara baby tu hilang..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 12:50 am

mlm nya selepas balik dari museum tu nash tido macam biasa..

dlm pukul 2-3 pagi gitu la, tiba2 tersedar..

disebabkan kepala katil nash betul2 sebelah tingkap, jadi dgn cahaya lampu jalan tu agak samar2 juga la keadaan dlm bilik nash..

di satu sudut dekat dgn stand lamp, kat situ la nash encounter cik pocong ni tengah berdiri..memang nampak la ikatan ala cam gula2 tu kan..

nash tak cakap banyak, jerit pun tak, terus pejam mata, peluk bantal, pusing badan menghadap suami..kebetulan suami nash tido membelakangi nash jadi tak nampak la muka husband..

few minutes later dengar suara husband tengah humming..amboi! lepas aku nampak cik pocong tu ada suara pulak dok humming bagai! tapi suara yang nash dengar suara husband..

the next day nash tanya husband apasal nyanyi dlm tido, ada mimpi apa..dia jawab dia tak recall pun nyanyi ke mimpi ke apa..memang dia nyenyak tido..

after that lepas 1-2 kali terserempak dlm bilik tido, dah tak ada..

pernah juga masa terjaga tengah mlm tiba2 betul2 kat telinga macam sekali lalu gitu suara husband panggil nama nash..bila nash masuk bilik cari husband dia tengah nyenyak tido ok!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 12:52 am

mak kata nash berani, tapi nash tak rasa pulak cam tu..

until now dok anggap alah!

bayangan aje tu..

sungguh pun dah dengar suara la apa la..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by Sponsored content Today at 5:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum