apa yg korang buat ari ni

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:02 am

affraid eeeeeeeeeeeeee seremmmmmmmmm ... tatutnyaaa.. itule penangan kalu pi muzium kan.. sket sebanyak mesti ada yg menunggu.. tak apalaa banyakkan ayat2 suci.. kelam kelibutle menda tu seme larik..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:05 am

haah..

org yang dok pergi tu pernah cakap benda tu ikut diaorg balik..

nash ni mana ler nak percaya, kan..

pergi pun siang hari masa tu..

yang dok visit museum tu mlm2 lagi laaa...eeeiii

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 1:43 am

nash siang malam setan2 ni memang suka menyibuk kan.. eee masih terasa keseramannyaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 1:53 am

betul tu..

so nash sekarang lepas solat aje mesti doa baca ayat kursi..

ye la utk perlindungan keluarga juga kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 2:07 am

bagus tu nash.. Allah dah beri jaminan kita hanya boleh singkirkan setan2 tu ngan bacaan yg betul dan yg pentingnya yakin.. kalu masih ada gangguan tu biasalaa.. Allah tu nak uji..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Wed Apr 16, 2008 12:10 pm

Nash..
Pd aku kau mmg POMPUAN BERANI gitu..
kalau aku la yg dgr n nmpk mcm tu.. X tau la mau semgg tu aku REBAH...
X tau la nak kata apa...
Aku x pernah pi mana2 museum masa kat abedeen.. Ms tu anak2 kecik x de sapa nak jaga..
Aku pun jenis penakut so benda2 yg melibatkan perasaan takut aku ni jgn harap aku nak pi tgk..

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Wed Apr 16, 2008 8:07 pm

tak tau la ceqtom..

nak kata berani tu kalau tengok citer hantu kat tv mata tu bukak sikit je..hehehehe

selain terjumpa cik pocong ni pernah juga nampak benda lain..semua pun dlm bilik..yang hairan nya kalau tiba2 terjaga tu ada la yang tak kena..

mungkin juga jadi gitu sebab neighbour nash kat row depan rumah masa tu ada few houses kosong tak ada penghuni..org kata kalau lama2 tak ada org duduk ni ada la yang tumpang tinggal..

mungkin juga laluan dia..tapi tak ada la mengusik ke apa..just menonjolkan diri gitu aje..tapi risau juga sebab nash masa tu anak2 kecil2..

maid pun bila dengar nash cerita dia pulak yang takut..nash pesan jgn biar diri takut, baca ayat kursi..kalau tak tau ayat kursi baca al-fatihah pun tak pe..benda cam ni lagi kita takut lagi la kuat nak usik..kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Thu Apr 17, 2008 2:59 pm

Suspenn aku dgr nash.. Hrp2 ceqtom x alami la...
Aku ni mmg jenis penakut yaamat.. Kdg2 kalau blk kg nak pi toilet pun mintak hubby teman...punya la penakut..

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Thu Apr 17, 2008 11:50 pm

penah tak kita terpk.. sebenarnya setan2 tu laa yg patutnya takut kat kita...coz kita ada cara utk setan2 sakit ... bukan hanya ayat2 suci quran.. tapi bila azan dilaungkan pun setan2 dah lintang pukang lari... panassss tu..

haa.. mebi kita ni manusia kan.. asalnyaa kita tak penah tengok benda2 yg pelik.. coz setan macam2 bentuk.. ada yg bertanduk laa.. kalu terkena yg buruk tu.. Ya rabbi.. buruk amat.. so kita ni dah terbiasa di momokkan dengan itu seme..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Fri Apr 18, 2008 1:57 pm

Mmg la sepatutnya mcm tu.. Tp bila "benda" tu dah menjelma dpn kita mulalah hilang semangat..
Sbb tu la org tua2 mrh kalau waktu maghrib atau tgh mlm berjln2 dan buat bising..
Gamaknya setan suka waktu2 mcm ni

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Fri Apr 18, 2008 9:07 pm

betui ceq..memang waktu garib le setan paling banyak berkelioran..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 10:01 pm

kalau ada anak2 kecil lagi laa..

budak2 yang masih belum boleh bercakap ni mudah aje nak nampak apa yang kita tak nampak..

macam my son, masa dia umur 2-3 tahun gitu, cakap pun masih babbling lagi..

satu mlm tu dia tido lambat, dok tengok cartoon kat astro..nash dah tertido sebelah dia..suddenly dia nangis merengek gitu..

terbangun la nash tanya kenapa..dia suruh nash tutup langsir, takut ada hantu katanya..sambil tangan dia tunjuk kat tingkap..

nash tengah mamai, terus bangun, jenguk2 kat tingkap tak de apa2 pun..terus tarik langsir..peluk anak and pujuk dia suruh tido..

esok pagi tu tanya la dia nampak apa..dah tak mo kasitau..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 10:09 pm

masa study, dok kongsi apt dgn kawan2..

satu bilik tu dlm 3 org gitu..

since katil double decker, mlm nya tu tengah study nak final..nash dok katil atas, dua org kawan dok katil bawah..ada sorang dua dok kat ruang tamu study juga..

tengah2 mlm time nak final memang almost semua tak tido..jadi ada la kalau student lelaki nakal2 tu buat bising la, bunyi2 la..

alkisah dlm kami tengah study dengar la bunyi pompuan nangis, sayup2 aje..sayu sangat bunyinya merintih macam dlm kesedihan yang amat gitu..nash ni terbuka la mulut tanya kawan kat bawah tu, 'eh! ko dengar tak? aku dengar cam suara org nangis minta tolong'

kawan nash ni dia diam je..dia just jawab abaikan..aku ni gatal tak puas hati..turun bawah nak gi bukak tingkap..sangka nash ada la mana2 student sakit ke apa ke kan..

sekali budak2 ni meloncat, 'jgn nash! ko gila ke..ko tau ke bunyi apa tu?'

aku tengah nganga lagi tak tau...sekali diaorg kata tu bunyi langsuir!

dgn sepantas kilat nash tak cakap banyak, lari naik atas katil tutup muka dgn bantal, pejam mata dok diam2..

apt kitaorg tingkat atas sekali jadi paling dekat dgn bumbung..so nash plak dok katil double decker dan tingkat atas plak tu..

adoi! makin kuat bunyi langsuir ni merintih..nyaring plak yang sebelum ni sayup2..betul2 cam jerit kat telinga..berpeluh2 nash lintang pukang baca apa yang teringat..

esoknya aku kena gelak dgn member sebilik..rupanya diaorg biasa dengar but buat tak peduli..hu hu hu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Fri Apr 18, 2008 10:12 pm

langsuir memang famous kat tempat tinggal kitaorg tu..

kata budak2 situ, itu laluan dia..ntah la..

mungkin dia tak kacau, just buat bunyi aje..

ada juga yang claim time dok study mlm2 tu nampak langsuir mencangkung atas bumbung apt bertentangan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 12:05 am

uwwweee seramnyaa nash.. macam2 peristiwa gak berlaku pada nash kan..

kira2 nash selalu dengar menda2 pelik juga kan.. heee seriau nyeee.. dapat ku bayangkan mesti masa tu jantung nash berdegup sakan kan...

cam kita plak.. masa kita kecik kan.. omak citer masa tu kat garib..omak plak bawa kita pi jenjalan..(omak masa tu muda sangat bukan taw apa2pun umur baru 18 tawun dah dapat kita) arwah abah masa tu tak ada rumah kot..

lepas bawa masuk umah..kita ashik nangih tak benti.. puas dah bawa pi jumpa org yg pandai jampi2 nih.. tapi kita nangih cam org gila.. omak ckp dia dah tak taw nak wat apa..dia tadah tangan ngan yakin dia baca ayat al fatihah aje.. pehtu usap kat muka kita.. terus kita senyap.. uhuhu..

cam asben pun ada citer.. kejadian masa dia sekolah rendah lagi kot.. dia ni kongsi bilik ngan abg dia.. dia tidor katil atas.. satu malam tu dia ckp tersedor dari tidor.. adalah lebey kurang pukui 2 3 am kot.. then dia bebetul jaga masa tu.. tengok ada pompan kat tepi katil dia membelakangi dia.. macam pakai baju semayanglaa..pehtu perlahan2 pempuan tu berpusing.. baru aje nak nampak muka asben terus tutup muka tak tengok2 dah.. eee..seram juga kan..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 12:25 am

ada la juga few yang jadi..

tapi kan kalau ikut takut payah laa..

sebab husband nash selalu travel..

karang daku nak lari pi mana time dia pi business trip..hehehe

kadang2 kalau terperasan pun buat2 tak nampak aje lah..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 12:26 am

actually pengalaman nash tak de la seram mana..

kalau dengar pengalaman relative nash lagi la..

kes dia melibatkan SAKA..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 12:42 pm

Saka? ekceli ustaz ckp haku pun ada gak terkena.. so sebab itu bila tekena org buat kat kita dan bila pi tempat keras, mudah sangat menjadi.. dan jadi lemah semangat..(walaupun hakikatnya nampak haku ni cam berani) belah omak.. ntahle.. susah org jaman dedulu ni.. kekadang derang tak taw .. derang nak belajor ilmu banyak2 tanpa pk akibatnya..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 6:45 pm

SAKA ni turun temurun punya..

org dedulu guna SAKA dgn tujuan nak menjaga harta benda mereka..

tapi bila nak diturunkan kat anak cucu cicit sume mencicit lari tak mo..

lagi pun org zaman sekarang dah celik ilmu, jadi bab berkaitan macam ni org tak percaya sangat..

my relative tu terkena kat anak dia..benda tu dok jaga anak dia sedari kecik lagi..benda tu memilih, nak yang cantik, yang suka bersolek..gitu la..memang character tu ada pada anak my relative ni..

hmm..nanti la kita cerita..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Sat Apr 19, 2008 6:46 pm

kita ni kan patut kena tukar tajuk depan..hehehehe..

dah masuk borak part kisah seram plak..

misteri dan paranormal..heheehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Sat Apr 19, 2008 8:22 pm

wakakaka.. gasakle nash.. kita pakat borak jer laa.. Razz abe admin tu tak taw menahu puns..

momod peah pun mesti kasi can.. peahhhh tak leh memarah sebab kalu dia makin marah makin besor taik lalat dia.. hahaha..

itule susah kan nash.. sebelah arwah tok ki.. ayah omak ku laa.. susahle.. omak pun tak berapa sihat.. ustaz ckp memang ada pada omak dan silih berganti bawa kat haku.. uwaa... tu sebabnya masa kami dok ngan omak ..

kekadang perasaan panas tu lain maacam sangat.. susah sket nak bersaborlaa.. umah peninggalan arwah tokki bebetul dok depan umah omak.. mak sedara kami mak teh yg tinggal ngan anak2 dia.. derang ni agak susah setelah mak teh bercerai ngan asben dia dulu.. so kasilaa tumpang.. tanah tu atas nama omak dan kakak dia yg sorang lagi.. mak teh plak cuma anak tiri arwah tok ki.. kira2 mak teh ni lain ayahlaa ngan omak.. sebab itu dia tak ada kena mengena ngan tanah..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by nashra on Mon Apr 21, 2008 3:26 am

oo..gitu...

aaaa...

peah kalau dia marah nanti hilang la manis tu..

hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by ceqtom on Tue Apr 22, 2008 1:57 pm

x abis lg ke cerita seram meram ni....

ni cerita psl apa pulak ni Very Happy

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by firdaruddin on Tue Apr 22, 2008 5:15 pm

pergi seminar...pwtc....DSA

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by meowlin on Tue Apr 22, 2008 9:26 pm

ntahle ngomel apa2 daa..hehehe..

haku ni ashik demam urat ajer.. bosan sungguh..

ni sambil tunggu isyak haku OL jap.. sambil tunggu nasi masak pun yaa.. nak dinner ngan asben tersayang..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: apa yg korang buat ari ni

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum