Akademi Fantasia - No future....

View previous topic View next topic Go down

Akademi Fantasia - No future....

Post by medangtamang on Thu May 22, 2008 12:37 am

Setelah aku renung jauh2... bagus gak aku tak dpt masok AF... buang masa... and tak der future... Skang ni dah nk akhir AF6... tgk jerk laa nasib pelajar2 AF yg lain tu nnt akan datang... terkontang kanting cam gitu jerk laaa... yang glamer tu hanya pemenang jerk... tp camner lak ngan Lotter? Farhan? even faizal AF4... pun tak senaik Mawi, Mila... even Vince n Zahid pun...

dah baper ramai pelajar2 AF yg hanya nk kejar glamer... tp akhirnya... diam gitu jer... maner peginyer Zizi... Nija... dll...??? tu baru AF1... AF2, AF3, AF4, AF5 dan akan datang AF6....

kesimpulannyer skang ni... bakat most of the pelajar ni dipermain2kan gitu jer... hanya some of them jerk yang bernasib baik... jd pelakon... DJ radio... dapat rakam album... walaupun masa kat AF nyanyi cam hampeh... tp tetap dapat rakam album... jd penyanyi... contoh cam Didie & Dafi... (Sorry kalu ada peminat or sedara mara Dafi dalam forum ni... ni cuma pendapat aku jerk)... Dafi ni TAK BOLE nyanyi langsung... harap muka ensem... ENSEM KER?? I don't think so... aku bukan nk kutuk... tp industri muzik kat negara kiter skang ni... hanya pandang pada RUPA bukan BAKAT... so di manakah letaknya kualiti industri muzik kiter?? nk compare ngan industri muzik kat US?? Jauh punggung dari api...

kiter tgk cam Bob... dia ni dperlukan as Backup jerk biler artis kene gantung... padahal sore dia mmg bole pegi... and ada ramai lg.... yg sore tak sedap pun.... dapat jd pelakon... tgk cam MAS (AF2 kalu tak silap...) maner dia skang? takkan jual sate balik kot??

derang ni sumer mungkin masih lg dalam jagaan MAESTRO... tp nasib derang ni tak menentu laa... kalu ada show ker... baru kene panggil... kalu tak der show... melanguk jerk laa kot?

nasib baik aku tak masok realiti TV ni... bayangkan... Kerjaya aku dan gaji aku yg mencecah 4K - 5K sebulan... dikorbankan untuk kejar glamer... dan akhirnyer aku pun tak pasti sama ada aku akan terus glamer atau pun tenggelam gitu jerk... dan lepas tu mustahil untuk aku berpatah balik... kembali ke kerjaya aku yg lama... dan peroleh gaji yg sama macam dulu... IMPOSSIBLE!!!

anyway i must say thanks to meow and some of my frens yg memberi sokongan padu kat untuk masok realiti TV ni... mmg best masok realiti TV sebenarnya... dapat jumpa ramai org... dapat jumpa pelbagai bakat... kalu ada chance... dapat kenal2 ngan awek2 cun (this one I LIKE!! hehe!) tp untuk jadikan penyanyi sebagai karier yg digilap menerusi realiti TV... i don't think so! i think i better stay in this IT line... or other environment yang bebetul kukuh... untuk terus hidup... biarlah aku bawa bakat aku ni... dan gunakannya ke jalan yg lebih baik... dari dpermainkan oleh org2 yg tak bertanggungjawab... dan mementingkan diri sendiri....

macam RAJA LAWAK pun... kawan aku pernah masok (ACAD) dan terkeluar masa minggu ke baper aku tak sure... kontrak dia ngan MAESTRO just untuk 6 bulan.je.... tu pun if ada apa2 show and kalu ada panggilan from MAESTRO then dia kene pegi laaa tp tak der pun... glamer pun kejap jerk... biler time RAJA LAWAK tu laaa... skang ni kontrak dah abis... he's back to his old job... nyanyi part time kat Danga Bay... nasib baik dia ada business shisha n car wash... tu pun car wash tak baper naik... and lagi kesian baru2 ni aku dgr from kawan baik dia... keje nyanyi part time tu dah kene stop... pengurusan restoran dah tanak lagi ada nyanyi2... shisha pun dia dah discontinued... income tak masok... last2 keje cari kotak kat pelabuhan... dapat la sehari RM50 - RM100... sedih aku dgr... sebak rasa tgk member camtu...dah la utang keliling pinggang.... mmg dia ada angan2 tinggi... dia ada bakat... bole nyanyi... bole berlakon.... tp bakat dia tak dipandang.... nak kata dia tak ensem... ensem lg dia dari DAFI... pandai bergaya.... tp tu la nasib dia skang....

so aku harap lepas ni tak der lagi lah AF7 dan yg sewaktu dengannyer... jgn musnahkah bakat2 org dan duit org (SMS tu)...jgn pikir nak kaut untung jerk...

tu jerk laa pendapat aku... renung2 kan dan selamat beramal....

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Akademi Fantasia - No future....

Post by ati1402 on Thu May 22, 2008 1:11 am

Aku setuju sgt!
Especially season ni laa...x best lgsg! iskk

ati1402
Moderator
Moderator

Posts : 29
Join date : 2008-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Akademi Fantasia - No future....

Post by ceqtom on Fri May 23, 2008 1:42 pm

ala AF ni bdk2 je yg sms..

aku mmg jarang tgk AF ni kecuali zaman AF3..
masa 2 mmg havoc gile AF ni..

tu lah kal pertama n terakhir aku mengAFUNDI

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Akademi Fantasia - No future....

Post by medangtamang on Sat May 24, 2008 8:31 am

Apa yang kiter dapat dengan mengundi derang ni?? aku pun tak paham naper ada konsep cam ni...

adik angkat aku Dina Malaysian Idol... dulu masa belum jd artis... baik giler ngan aku... datang umah aku... jalan2 ngan aku... lepak2 kat kedai... skang ni biler dah jd artis... cam dah tak kenal jerk ngan aku... cakap kat phone pun cam nk tanak jerk.... nasib baik aku tak undi dia... adalah satu penyesalan kalu aku undi dia masa Malaysia Idol tu....

sama gaks cam yg lain2... kiter undi... kiter bazir duit... then kalu org yg kiter undi tu menang n jd artis... dia wat album... kiter tetap kene bazir duit untuk BELI album dia tu pulak... jd fikirkan laa sendiri... hmmm....

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Akademi Fantasia - No future....

Post by nashra on Mon Jun 16, 2008 4:48 pm

jadi artis ni pada pandangan nash macam satu pertaruhan juga..

kalau you ada luck bagus naik lah..

at one time dulu pun, ramai org baru dlm industri music..top dgn satu album/satu lagu je..lepas tu hilang..

sama la juga kes dgn reality tv show..i would say org macam mawi tu luck dan rezeki dia juga la..penonton pun minat masa the show runned at that time..cuba tengok bila dah habis satu2 season utk reality tv ni, masih mendapat tempat di hati peminat lagi ke?

kalau minat nak jadi artis, boleh la..cuma biar ada back up plan..sebab sememangnya kita tau dunia glamour ni sementara aje..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Akademi Fantasia - No future....

Post by Sponsored content Today at 4:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum