Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

View previous topic View next topic Go down

Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by ceqtom on Wed Apr 23, 2008 10:37 am


ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by ceqtom on Wed Apr 23, 2008 10:40 am

cantik gile kan ACCORD baru..
Dgn harga permulaan RM137,000.00
Mmg berbaloi membeli n memakainya...

ceqtom pun teringin nak "tangkap" accord ni..

Apa pulak pandangan korang.............................. Laughing

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by medangtamang on Wed Apr 23, 2008 11:05 am

Mahalnyer... tak mampu den... baik beli umah!! hehehe!!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 12:09 pm

itule pasal.. cantikkan..

tapi setakat ari ni kami pakai waja aje.. kalu long distance pun ok jer..

tengoklaa kalu ada rezeki apa salahnya.. masih sayang ngan waja...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 4:10 pm

our first car is honda fit aka jazz..

sebelum datang uk berminat dgn honda civic yang baru keluar masa tu..lepas tu ada keluar honda crv model baru tu kan..

tapi belum ada seru nak tukar kereta..kalau husband decide nak beli lagi satu kereta pun nash minta jgn jual honda fit tu..boleh haku pakai hantar anak2 pi sekolah ke..kereta tu jimat minyak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:02 pm

nash.. cantiklaa jazz.. memang cantik dan comei kan.. memang sesuai sangat ngan org pompan... kawan kita pun ada satu.. kita aje yg tarak.. hahaha..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 11:04 pm

comel..

kereta tu kami bawa masuk dari jepun..so spec jepun..

masa kat malaysia nash ler rajin drive..

tapi jgn suruh drive manual..wa tarak berani..auto ok..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:10 pm

hehe... nash kita dah lama tak bawa kete.. jadi tak bani.. lesen pun tarak agi.. pehtu yg tukang ajor dia asben sendiri.. tak penah2 dia garang.. masa ajor keter tu garang sangat..

nanti ingat nak bajor semula..

haa itule pasal.. waja kami pun dah auto..

psst.. so masih ada lagi laa jazz nash tu.. memang comeilaa nash.. kenala plak ngan nash yg bawa.. amboiiii cun melecun gitu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 11:25 pm

ada lagi honda fit kami tu..sekarang ni tumpang rumah pil..

kami pun anak2 tak ramai, elok la pakai kereta kecil aje..

husband tak suka pakai mpv atau kereta2 besar..

lesen kereta nash ambik masa balik dari jepun, dah ada anak satu pun time tu..

husband ajar pun lepas nash dapat lesen kereta..cara pegang stereng pun org memandu tu ajar tak betul ok..sakan aku kena gelak dgn husband..and then benda2 lain yang dlm kelas memandu tak diajar tu nash tanya husband aje la..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:32 pm

nash tehingat haku masa bajor bawa kete dulu.. bawa kat perumahan kami yg lama tu.. masa tu haku bawa slow2 jer.. sampai ada budak2 yg cakap.. wehhh wat pe haa keter tu slow sangat.. hahahhaa.... kesian kat ahkak taw...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 12:26 am

hahahahahahaha...hahahahahaha...

adeh la!

nakal la otak bebudak tu mengusik..

sabo je la..

tak pe, janji menten beb! ekekeke

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 12:53 am

kekeke.. ada lagi peristiwa.. masa tu haku koje jadi receptionist, masa tu anakdara lagi.. tak kenal ngan asben pun.. haa adalah member same age pempan laa nak ajor naik motor..

so kami pinjamle motor pekerja kat situ.. dia pulak kasi aje.. memula tu sonok sangat bawa.. pehtu makin laju.. haku ni plak gelabah, coz nak samakan beskal ngan motor.. kan nak brek beskal kita brek kat atas.. haku nak brek motor tu pi tekan minyak lagi.. melaju giler.. pehtu terhoyong hayang.. member tu kejor dari belakang takut tengok aku..

opis plak masa tu kat area perumahan gak.. aduhai.. masa hoyang tu terjatuh bebetui kat tepi parit.. pun kat situ penuh ngan budak2 lelaki yg sekolah rendah kot.. derang gelak kan aku.. booooo padan muka jatuh motorrrrr boooooooo.. malunyerrrrrrrr... ada juga mamat ensem lalu kat situ sambil senyum simpul kat haku.. caitt ilang kontrol cun aku kejap..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by ceqtom on Thu Apr 24, 2008 9:38 pm

ceqtom dah pi tgk depan2 honda ni td..
mmg mengancam.. Down payment 10%..
Mmg puas hati ( sempat test drive td)..
saja je.. sbb keta ceqtom ni dah abis byr so nak cr le yg second car plk..

skrg ni ceqtom pakai KIA CAREN.. boring la bwk MPV so nak "tangkap" la keta pulak..

baru test drive aje beli nye kena tgg " cik abg" kata ON..
Ni pun td dia kata tgg dia plk cr keta apa yg dia minat... Mad Mad Mad

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:01 pm

lerr..

ingat ceqtom and husband sama2 minat..

comfortable tak masa test drive tadi...?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by ceqtom on Mon Apr 28, 2008 10:39 am

nashra wrote:lerr..

ingat ceqtom and husband sama2 minat..

comfortable tak masa test drive tadi...?

nash...
mmg comfortable.. tu la masaalahnye hubby ni skrg tgh mabuk nak tangkap mecd..
angin betul la.. x tau la mcm mana kalau dia beli kompressor pun ceqtom lanyak je nnt..
tp ceqtom dah TANGKAP CINTAN ngan accord ni... I love you I love you I love you I love you I love you I love you

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: Honda Accord baru.. 2.0, 2.4 & 3.5V6

Post by Sponsored content Today at 11:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum