konsep rekaan dalaman umah korang

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 11:00 pm

oh! ye..

lupa nak tanya meow, rumah meow banyak gantung gambar tak?

gambar2 pemandangan tu meow suka tak?

nash sampai beli puzzles pemandangan gunung fuji just nak cantum cantik2 pas tu hantar kedai kasi lekat and frame..hehehehe

nash suka gambar pemandangan yang sejuk mata memandang instead of gantung gambar sendiri..kalau gambar2 family tu utk taruk atas coffee table ke..gitu la..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Tue Apr 22, 2008 11:04 pm

dining table plak kita punya jenis kayu, tapi gambar nya tak ada..

ingat nak ganti baru juga..

tengah survey..nash suka jenis kayu..lepas tu kalau boleh ada cam cermin atasnya..jadi kayu tu tak rosak kalau tertumpah air ke lauk pauk ke..

cam gambar atas yang kita jumpa ni, cantik betul..tak la makan space sangat..simple aje..kami pun tak la ramai..kerusi tu nampak comfortable sangat..heehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 1:11 am

hehe.. sabor nash.. ragam anak2 kan.. tapi kalu derang tak bising nanti nash plak risau.. napa anak aku tak bising daa.. huhu..

nash katil victorian bed ni ada gak org panggey kanopi bed kan.. kazen kita katil ginilaa.. kita pun minat.. tapi haku ni jenih maleh takut bersawang nanti.. huhu..

cantik gak sofa nash.. gebu aje.. bila duduk mesti tenggelam tuh.. waw campur ngan rotan lagik..

ekceli kami ni kurang suka ngan kayu2.. tapi kalu utk dining sukaaa sangat.. tapi itule.. takut susah nak jaga kan.. pehtu senang naik fungus.. haku kalu dah nampak fungus tu..mulaaa rasa tak senang hati taw..

nash.. setakat ari ni yg tertempek kat dinding ada ayat2 besor.. 1 atas tv tu.. ayat kursi dan satu lagi ayat seribu dinar.. 2 gambor kawin kami kat nak naik tangga atas tu.. pehtu 1 lam bilik tidor kami..

haa kat dining ekceli ada 2 cermin besor.. so nampaklaa ruang tu luas sket kan..

bebaru ni aje beli.. 2 cermin besor ngan 1 pasu besor tinggi atas pada pinggang tu lam 600rm lebey gitu.. tapi puas hati juga..

nash suka juga ngan konsep meja makan kayu yg ada 4 kerusi tu.. tampak klasik tapi modern laa.. bergaya sungguh.. english style kan..

psttt... comeinyaaaaaaa dak montel tu.. rasa nak cubit2 aje pipi dia yg merah gebulaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 10:52 pm

anak2 ni tak bising time demam aje..aman sekejap rumah..hehehe

tak sure canopy bed tu sama ke tak dgn victorian bed..first time dengar..actually tak la mudah bersawang, cuma habuk aje..kalau nak ikutkan kat mana2 tempat pun sume ada habuk..hehehe

meow pasang cermin kat dining? paste kat dinding ke? rumah tak de anak tak pe..kalau ada anak harus la seriau..ada yang pi ketuk2 cermin la, pas tu nanti nampak la tapak tangan, bekas mulut..hehehe

cantik kan dining table tu..kalau besar2 sangat risau la plak..cukup kecik cam ni pun ok..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:07 pm

hehe..

haa ah pasang kat dinding.. tapi rasanya kalu budak kecik2 tu tak sampai kot nak ketuk cermin tuh.. pasang pun tak tinggi tak rendah.. sedang elok..

kanopi bed tu kita minat.. tapi tak mampu nak beli hehe..

ermm masa pindah rumah baru ni kan nash.. satu perabot pun tarak.. coz masa kami pindah dedulu masa sakit pindah dok ngan omak.. umah omak dah penuh barang.. so banyak yg donate kat orang laa.. ada yg dijuallaa... ada juga yg tinggal lam store kat umah MIL nih.. cam katil kawin kami dan pinggan mangkuk..

yg kami ada cuma tv yg 29 inc tu pehtu pc.. yg lenlain memang tarak.. so nak tak nak.. memang berhabis betul kami.. asben pun tak moh beli sket2 beli sekaligus.. naik kontang saving kami taw..

pehtu kami decide nak beli set tidur baru... sementelahan bilik tidur ada 4.. jadi kalu tetamu datang kami guna katil lama kami wat utk tetamu gitu.. begitule citernyaa...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Wed Apr 23, 2008 11:17 pm

oo..gitu..

mesti luas bilik2 kat rumah meow tu kan?

ye la tanah luas, kat kuantan pun tanah tak semahal kat kl kan..

untung la..

setiap bilik tu agak2 muat queen size bed tak? kalau muat meaning besar la tu..

kucing2 kesayangan tu ada bilik sendiri tak?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Wed Apr 23, 2008 11:25 pm

master bedroom memang agak luas.. leh connect terus ngan bilik air..

ekceli setiap bilik leh laa muat ngan queen size ni.. tapi bilik2 lain tak leh laa taruk manyak perabut coz nampak sempit.. bilik tetamu kat bawah ni.. yg satu lagi wat bilik pc ni haa..



pehtu ngan tv 20inc.. juga leh wat bilik tetamu.. cuma tarak katillaa.. cuma kalu ada yg leh sanggup tidor atas toto.. memang muat sangat2..

kucing2 ni tak ada bilik nash.. derang malam2 tidor kat cage derang yg 3 tingkat tu.. siang2 sebab kat porch panas so masukkan derang lam umah.. pehtu ada lagi cage kat wet kitchen ni.. cage kecik masa derang kecik2 dulu.. t

erpaksa gak taruk derang lam cage masa2 kita nak solat atau ada koje yg perlu perhatian.. coz bahaya takut derang garu2 sofa daa...
makin membuas sungguh. dah besor pun makin buas.. pening2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 12:24 am

hehehe...

makin explore kan kucing2 tu..

macam baby je..time kita nak buat kerja baby masuk cot..hehehe

kucing meow tak suka garu kat tempat penggaru tu ke?

kucing nash pun sama..dah beli tempat penggaru dgn tempat panjat2, sofa rotan ku jugak jadi mangsa..berketak2 bunyi tu siap la nanti kena jerkah..hehehe..kekadang paw dia atas lap kita pun boleh dia urut2 kuku dia..kalau sedap tak pe la juga..ni sakit la tajam!

masa solat pun kucing meow suka ngacau ke? memang sah ler nakkan attention..manja!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 12:47 am

gitulaa gayanya nash.. memang buas laa.. ha ah tempat garu tu beli tak sampai seminggu abih punah ranap.. tapi derang masih garu lagi.. kekadang tu kotak tutup telur pun ku tak buang terus kasi derang main2 bila dah ranap baru buang daa..

bestkan derang urut2 ni.. masa arwah miss uji kecik dulu dia suka urut perut.. kecik aje tapak tangan..

si cici dan bobo ni jangan harap..kalu bergurau..abih cakor2 nya haku.. tapi pandai pula bila kita baringkan dia atas riba dan dekat muka kita ngan perut atau badan dia..dia stopkan muka kita ngan tangan dia.. memang tak kuor kuku.. hehehe..

pehtu sering juga derang nak main kejor2 nak curi kaki aku nih.. sib baik tak kuor kuku gak.. kalu tak parahlee.. betis haku dah le berparut..

bukan apa nash.. masa solat .. solat kat atas kan.. so hati takut laa derang main cakor sofa tu.. asben sayang sangat sofa tu.. masa belum beli tu dia yg tak tidor malam kenangkan sofa camtu.. so terpaksalaa masuk cage kat wet kitchen jap..jer.. pehtu kita kuorkan semula..

teringat plak masa solat dulu arwah miss uji suka betui kacaulaa.. teutama bila kita sujud tu kan.. tetiba rasa 2 tangan dia pegang2 wat macam bola kat kepala kita.. nak ketawa pun ada.. sabor aje..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 1:31 pm

edited


Last edited by meowlin on Wed Apr 30, 2008 1:14 am; edited 1 time in total

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 9:14 pm

hehehehe..

kita nampak bayang meow dekat cermin tu..actually, dulu kita pun ada baju cam gitu..sekerat tang lutut je kan? gambar snoopy kaler biru..

luas la bilik2 kat rumah meow..tiles area atas tu memang provided gitu ke atau meow renovate? senang nak cuci kan tiles cam ni..lepas tu tak la nampak kesan tapak kaki kalau mop..

rumah sewa nash dulu tingkat bawah lantai marble.. dari tangga sampai tingkat atas parquet..tak suka sangat parquet sebab mudah tercabut kayu2 nya..lebih prefer lantai kayu sekeping2 besar tu..macam casa impian tu kan depa selalu pakai lantai kayu..

rumah sepah tak pe meow, janji bersih..meow ada kucing pun rumah bersih aje..tapi kan jenuh nak buang bulu2 kucing tu..meow kucing bulu pendek tak pe la gak..cam nash dulu dua2 ekor kucing bulu panjang..ya Allah! memang melekat2 kat carpet, sofa..

padahal makan pun kasi iams je, minum air mineral masak, inject sume cukup..agaknya nash tak kasi vitamins kot..tu yang bulu gugur aje..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 11:38 pm

laaa nampak gak yee.. haa baju tidor kaler pink agi.. selesalaa wat tidor kan nash.. yg ni bukan gambor katun.. tapi ada bunga2 kecik jer.. murah aje.. 10 hengget kalu tak silap..

haa ah nash.. memang patern tiles tu dah sedia gitu.. tu yg suka tu.. haku pun suka ngan parquet tak bisa sangatkan kaki bila pijak.. cam kami ni dok lam umah memang pakai sipor la jawapnya. haa tengok dlm casa impian tu derang wat kat bilik tidor pasang lantai kayu.. best jer..

uhuk.. si cici ni bulu dia panjang gak nash.. coz cici ni ada part2 dia kembang kan.. si bobo pun camtu.. memang ya rabbi pengsan nak sapu.. ni sekarang kapet dpn tv tu selalu laa kena tutup.. kalu derang nak lepak pun bahagian bawah kapet jer.. tapi memang bulu melambak..

itule pasal.. tanya doktor mebi kekadang tu derang stress .. tapi haku tengok kucing tu tak cam stress pun.. bila tengok aje kelibat mama derang ni purr gila2..

derang ni ku kasi makan iams.. pehtu royal canine.. pasai royal canine ni agak mahal.. tukor iams plak.. tapi yg paling baik samada royal canine atau acana.. tapi derang cam tak bapa selera laa.. agaknya biskut tu kan utk kesihatan.. biasalaa tak ada perisa sangat kot.. last2 haku amik sikit ikan lam canned food tu campurkan amboii selera sekali dong..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 11:59 pm

nash baca somewhere kot ada cakap kalau kucing bulu selalu gugur ni jgn kasi canned food..tu lagi la teruk gugurnya..

tapi ye la kan, dah nature kucing gitu..

lepas ni kalau ada rezeki nak cari kucing bulu pendek plak la..tapi nak cari yang baka besar dan gemuk..hahaha..haku suka kucing gemuk..kalau pi rumah pakcik tengok kucing dia..dekat 9 kilo..nama pun pipin..bulu pendek, tapi gendut giler..! best siot..hehehe

pipin tu baka maine coon..tapi ada campur lain so tu bulu pendek..badan je besar, tapi penakut..kami datang dia lari la nyorok bawah katil..penat haku selongkar bilik pakcik cari kucing dia..

time dia lepak tu dia bukan boleh tido cam kucing biasa, terkangkang je..sebab gemuk..ekekekeke...pandai plak tu, time nak kencing ke berak ke masuk bilik air..kalau bilik air tu occupied siap la dia mengiau2 suruh org dlm tu keluar..

pakcik nash citer, ada sekali tu pipin ni tak sihat, so dia termuntah dlm basket tempat tido dia..tau apa kucing ni buat? dia lipat kain yang kena muntah tu elok2, tak sepah2..hu hu hu..cerdik makhluk Tuhan bernama kucing ni kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:14 am

oo gitu ke nash.. tapi tak selalu kasi.. cuma kesianlaa.. derang pun cam kita kekadang merasa gak nak makan udang ke ketam ke.. gitulaa kaedah nya.. kalu tekak makan ikan aje jemu gak huhu..

pipinn.. amboii dengar ko citer pun haku dah geram ni.. terbayang mesti dempol kan nash.. cerdiknya dia..

nash.. ni plak gambor si lito kucing yg dtg umah omak lepas 1 bulan perginya arwah miss uji dulu.. dia ni jadi 6 nash pasan tak jari dia tu.. dia ni dah jadi bohjan kampung dah.. abih seme anak dara serta mak janda kucing kampung dia dia rogoi.. kalu nampak kittens yg ada kaler puteh atau jari 6 tu.. haa si lito nyer kojele tuh.. Razz

si labu kucing mak teh haku pun kena rogol dek lito.. tapi kurasa dia merelakan juga.. labu ni bulu belang.. dpt anak nama TEK bulu belang tapi jari 6.. hehehe..

ni gambor lito sewaktu lom jadi bojan.. masa kat umah omak..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:19 am

alamak besornya gambor.. malasnya nak msk potobaket nak kecikkan.. isk2.. kat sini sama tak function cam cari leh ubah ya.. kejap aku cuba..
[img=400,300]http://i65.photobucket.com/albums/h229/meowlin/lito/IMG_0036.jpg[/img]

laa tak bolehlaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:51 am

cemana la tak jadi romeo meow..

si lito tu rupa kasanova ler..

handsome cat!

tengok ler dia tenung camera tu cemana..

ala2 cam joey nak mengorat awek kan dlm siri friends tu..

'how ya doin..'

ekekekkekeke...

nasib baik lito tok leh cakap..kalau tidak mesti lagi teruk la kucing2 betina kena goda..hehehehe

tapi memang handsome lito ni...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 11:07 pm

hahaha... sekarang ni tak adalah putey beseri lepas dia jadi bohjan sepenuh masa tu.. masuk lam umah tak sampai 2 saat pancut sana sini.. so omak ckp si lito juga si doni diharamkan masuk lam umah daa.. abih2 derang lepak ajele kat porch tu.. kekadang derang suka temankan si oyet dok atas buai kat luor..

nash.. ada kan siri baru JOEY.. tapi tak sesyiok citer friends ..

si lito ni sekarang hobi dia selain membojan tu.. dia suka naik atas atap zink umah mak teh haku.. senang dia nak mengendap kucing2 lawo sekeliling kawasan.. Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: konsep rekaan dalaman umah korang

Post by Sponsored content Today at 11:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum