sufiah yusof aka shilpa lee

View previous topic View next topic Go down

sufiah yusof aka shilpa lee

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 3:38 am

http://www.youtube.com/watch?v=Q1evA-u8DzM

kisah sufiah yusof, once a child prodigy now has becoming a escort girl..


nak baca lanjut go to this link containing her interview about being escort girl..


http://vangardx.net/blog/video-pengakuan-shilpa-lee-sufiah-yusof-di-news-of-the-world/


i hope someday dia sedar dan kembali ke pangkal jalan..lawa betul dia ni..

kasihan kat mother dia..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by firdaruddin on Thu Apr 10, 2008 9:55 am

giler ah dia nie...

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 12:09 pm

otak genius tapi sian kan.. dia ni mix blood juga kan nash..
ayah dia pun dengar citer ada problemlaa.. naik court sebab kes cabul ke apa tah.. nauzubillah..

ada baca kisah dia ni.. malam tadi lam berita pun ada.. ntahlaa apa agaknya yg bersarang lam kepala otak dia kan.. muda2 lagi dah jadi gini.. harap2 dia sempat bertobat kan nash..

Kita ni sebenarnya sapa nak judge org.. hanya Allah sendiri taw naluri hati setiap hambaNya.. walau setinggi dan segunung dosa yg kita perlakukan.. Insyaallah kalu kita bebetul bertobat ngan sesungguhnya tak moh mengulangi kesalahan Allah akan ampunkan..
Kasih sayang Allah kepada umatnya melebihi kasih sayang sorang ibu kepada anaknya.. Bayangkan itu aje.. Wallahualam..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by mama_anggun on Thu Apr 10, 2008 12:55 pm

sdikit sbyk punca drp bapak dia tu..dia ngaku da x thn dicabul bapaknye slama 15thn dia idup..

tp apepun mslhnye, x patut cari jln kuar dgn cara mcm ni..slama ni tlalu stress dgn kongkongan bapa, tu psl sonok sgt bile dpt enjoy..

tp da x kenal dosa pahla dah..sygnye, dlu dpt suami yg baik & smakin mdalami Islam, tp dia plak yg wat hal..alasan pceraian pun sbb dia makin mjauhi Islam bbanding suaminye..(tu x-suami dia yg kata lar..)

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by firdaruddin on Thu Apr 10, 2008 2:41 pm

bapak dia kena tahan pasal kes cabul 2 budak yg tusyen dgn dia..

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 10:41 pm

mama_anggun wrote:sdikit sbyk punca drp bapak dia tu..dia ngaku da x thn dicabul bapaknye slama 15thn dia idup..

tp apepun mslhnye, x patut cari jln kuar dgn cara mcm ni..slama ni tlalu stress dgn kongkongan bapa, tu psl sonok sgt bile dpt enjoy..

tp da x kenal dosa pahla dah..sygnye, dlu dpt suami yg baik & smakin mdalami Islam, tp dia plak yg wat hal..alasan pceraian pun sbb dia makin mjauhi Islam bbanding suaminye..(tu x-suami dia yg kata lar..)

eh!

ye ke dia kena cabul dgn father dia?

i rasa bukan..

father dia cabul budak pompuan lain masa private tutor..

yang i baca dia tak tahan tekanan emosi dari father dia yang dok paksa dia belajar sampai tension sebab nak kan title child prodigy tu..tak ada pulak baca pengakuan dia father dia cabul dia...all she said was her parents memang tak kasi dia bergaul sangat, even dgn anak jiran sekali pun..home schooled aje and tak de bersosial dgn rakan2 sebaya..so she end up matang cepat and bila dia dah masuk st hilda's college, oxford, dah kenal dunia luar tu dia jadi memberontak..

father dia tu memang ada juvenile case when he was 19..and then ada beban debt lagi..

kalau tengok video dia confess about her job as escort girl ni, memang dia happy with what she is doing..tak ada unsur2 paksaan pun..she does not view her job as something seedy, unpleasant ke apa..

tapi ye la, dalam hati dia tak de sapa yang tahu, mana kita nak tau terseksa dia 15 tahun kena kurung dgn parents asyik belajar aje..ni la hasilnya bila dia memberontak..and she even confessed parents dia memang tak ajar dia cara hidup sebagai seorg muslim..memang kasihan lah tengok dia..

cumanya, apa yang keluar kat news malaysia tu? i tak faham la apasal gov kita sibuk sangat pasal sufiah ni? dengar kata nak tubuh dana bagai..i rasa membazir je..dia bukan heran pun, she is happy with what she is doing right now..lagi pun kat uk ni kan ada islam association, diaorg ni yang patut approach sufiah tu dulu..dia pun tak pernah ngaku dia malaysian, she is only half malaysian because of her mother..and she is not malay, dia british, agama aje islam...dan dia pun membesar kat uk..

news kat sini memang tak ada la kisah sufiah ni..lagi pun sufiah is doing a legal job, ada agent sume..org keluarkan kisah dia pun sebab tau dia ni dulu famous dgn panggilan 'child prodigy'..

i wonder macam mana la mak dia sekarang..apa yang i baca mak dia shaking bila dapat tahu keadaan anak dia sekarang..

i actually sedih baca kisah dia ni..kita tak merasa berada dia tempat dia kita tak tau apa dia rasa..i dok baca juga ramai sangat dok kutuk2 dia..siapa la kita nak kutuk or judge dia..bayangkan perasaan mak dia dok baca org kutuk anak perempuan dia..seteruk2 sufiah tu i percaya masih ada kebaikan dlm diri dia..

kita doakan aje la dia berubah dan kembali pada mak dia..amin!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:38 pm

pening kapla haku ngan kisah dak supiah ni..

wahai supiah aka shilpa lee.. moga ko cecepat le bertobat, gunakanle otak genius ko tu utk menjadi manusia yg terbilang dan mengharumkan negara..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:00 am

dia pernah bagitau kawan dia gift kepandaian yang dia dapat tu semacam sumpahan pada diri dia..

ya Allah!

sampai macam tu sekali..tak tau la nak kata apa..

semoga bila dia berubah, harapnya akidah dia pun dapat la dipulihkan..kasihan sangat2..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:14 am

Insyaallah satu hari nanti dia akan berubah..

jangan lupa wali Allah rabiatul adawiah dulu2 pun asalnya dari pelacur.. setiap org ada baik buruknya.. cuma Allah saja yg taw.. Insyaallah adalah hidayah yg bakal mendatang.. kita ramai2 doakan agar dia berubah dan menjadi org yg boleh dihargai..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 12:19 am

betul tu meow..

kekadang sedih dgn komen org2 kita (nash baca kat banyak site pasal dia)

rata2 yang kutuk dia semua org melayu...patutnya instead kita kutuk kita ambik kisah dia jadi pengajaran..tapi biasa la, org memang suka aje nak cerca yang buruk2..asal sebut pelacur aje tak ingat mengutuk..Nauzubillah!

nak tau apa yang berita dlm tv malaysia tu cakap actually..depa nak tubuh dana sufiah ek?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by wulan_cinta on Thu Apr 17, 2008 3:31 pm

JANGAN SALAHKAN IBU MENGANDUNG

wulan_cinta

Posts : 26
Join date : 2008-04-15
Location : Utara

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by meowlin on Thu Apr 17, 2008 11:41 pm

hmm dah lama sebenornya tak tengok biter..

ada bebaru ni member kasi email dan gambor si sufiah ni.. memang seksi abih.. memang dia ni cantik sangat..

ku rasa dia ni cam kurang kasih sayang.. dan rasa diri ibarat hanya boneka semata2..

ntahle nash.. org2 yg suka mengutuk tu.. elok sangat ke akhlak derang ye.. walau derang semayang bang.. adakah betul surah al fatihah derang tu..

ku penah dengar dengar.. Allah tu maha pengampun.. jadi walau seberat mana dan setinggi gunung dosa2 hambaNya.. Dia tetap akan mengampunkan dosa2 tersebut.. asalkan hambaNya betul2 bertaubat dan tidak akan sekali2 menyekutukanNYa.. jadi siapala kita nak hakim orang.. wallahualam..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: sufiah yusof aka shilpa lee

Post by Sponsored content Today at 4:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum