Cara korang sterika pakaian..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

sila vote

57% 57% 
[ 4 ]
14% 14% 
[ 1 ]
29% 29% 
[ 2 ]
 
Total Votes : 7

Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 12:43 am

korung gunakan apa utk sterika/iron baju..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 12:46 am

haku dah vote dah... masa anakdara dulu guna coffee table yg lama alas kain utk sterika.. tapi sekarang memang dah terbiasa ngan iron board.. kekadang kalu kain baju melambak.. punyalaa lengoh berdiri lelama.. berpeluh2 dibueknyaaa... tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 3:22 am

biasanya guna iron board.. but now jarang gosok baju..

baju kerja husband gosok sendiri...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by firdaruddin on Thu Apr 10, 2008 10:03 am

duduk sambil guna iron board yg rendah tu...

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:31 am

hmm nash..
cam kita kan.. dah terbiasa kot.. kat ampaian khas baju koje asben kita tu... kita nak penuhkan selalu.. paling kurang utk 3 minggu punya.. asben tak suruh pun.. tapi kita dah terbiasa.. kalu nampak aje kosong rasa cam tak senang hati laa..

fir..
boleh ye ko duduk bro.. haku tak boleh.. cam tak selesa aje..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by mama_anggun on Thu Apr 10, 2008 12:59 pm

guna iron bod..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by firdaruddin on Thu Apr 10, 2008 2:44 pm

meowlin wrote:hmm nash..
cam kita kan.. dah terbiasa kot.. kat ampaian khas baju koje asben kita tu... kita nak penuhkan selalu.. paling kurang utk 3 minggu punya.. asben tak suruh pun.. tapi kita dah terbiasa.. kalu nampak aje kosong rasa cam tak senang hati laa..

fir..
boleh ye ko duduk bro.. haku tak boleh.. cam tak selesa aje..
duduk jer...dah kiter ni org berat..hehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 10:47 pm

meowlin wrote:hmm nash..
cam kita kan.. dah terbiasa kot.. kat ampaian khas baju koje asben kita tu... kita nak penuhkan selalu.. paling kurang utk 3 minggu punya.. asben tak suruh pun.. tapi kita dah terbiasa.. kalu nampak aje kosong rasa cam tak senang hati laa..

fir..
boleh ye ko duduk bro.. haku tak boleh.. cam tak selesa aje..

nash memang dah pakat dgn husband, dia gosok baju kerja sendiri..

sebabnya nanti kalau nash gosok asyik kena complain aje..

hahahaha...

jadi pepagi lepas subuh, dia gosok baju kerja nash siapkan breakfast..

sesambil dia gosok baju tu layan la transformers cartoon ke, news...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:30 pm

fir..
ahkak nengok ko tu tinggi kurus aje..mana ada beratnya...

nash..
cam kita plak.. kekadang adalah suruh asben iron sendiri baju dia tu.. tapi kita still tak puas hati plak.. hikhik..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 11:47 pm

hahaha..

kalau suami tak banyak karenah tak pe meow..

cam suami nash nak kena ada align kat baju, seluar tak leh kilat sket (considered rosak)

so since dia beli seluar baru agak seriau nak gosok kan..jadi nash biar dia aje uruskan..lagi pun dia gosok baju 5 minit je..nash gosok baju campur seluar setengah jam!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Thu Apr 10, 2008 11:55 pm

bestlaaa gitu.. kira2 asben nash ni.. pandailaa jaga penampilannya kan.. hehehe..

bukan maksud asbenku tak pandai jaga penampilan.. tapi lain org lain ragamnyaa..

lama bebenor ko gosok nash.. gamaknya masa ko gosok tu ko berangan tak.. sib baik tak hangit suor tu ko kojekan..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by PeAh on Fri Apr 11, 2008 12:16 am

x kesah asal kan ader tmpt plain.... kdg2 atas katil pun gosok jgk.... lol! [b]


PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 12:34 am

laa boleh ko peah sampai atas katil pun menggosoknyer.. sabor aje.. bahaya dak peah ni.. aku takut kang masa mensterika tu ko ngantuk pehtu terus tertidorr.. ooo tidakkkkkkk

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by firdaruddin on Fri Apr 11, 2008 10:30 am

meowlin wrote:fir..
ahkak nengok ko tu tinggi kurus aje..mana ada beratnya...

nash..
cam kita plak.. kekadang adalah suruh asben iron sendiri baju dia tu.. tapi kita still tak puas hati plak.. hikhik..
x berat?lg 10 kilo cukup 100kg tau..

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 10:37 am

tak pe laa.. ko kan tinggi..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by firdaruddin on Fri Apr 11, 2008 10:39 am

tinggi skit jer la,kak..

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 9:24 pm

meowlin wrote:bestlaaa gitu.. kira2 asben nash ni.. pandailaa jaga penampilannya kan.. hehehe..

bukan maksud asbenku tak pandai jaga penampilan.. tapi lain org lain ragamnyaa..

lama bebenor ko gosok nash.. gamaknya masa ko gosok tu ko berangan tak.. sib baik tak hangit suor tu ko kojekan..

hahahahahaha...

kalau nak tau, husband nash tak pakai material lain utk ke ofis selain cotton..

so imagine la pure cotton tu cemana time gosok kan?

hatta dok spray air kasi kurang renyuk pun tak jalan..memang sakit hati time gosok baju dia..rasa cam nak bergaduh dgn baju je..hehehehehe

nak kata pandai jaga penampilan dia biasa je..nash cuma pastikan baju2 kerja dia although nash tak gosok mesti bersih, putih and tak de bau hapak..

kalau pakai selekeh nanti segan pulak dia dgn kawan2 ofis..rasanya sapa2 pun cam tu gak, kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 11:55 pm

ic.. kot dia pakai cotton kan selesa.. tak kira apa cuaca cotton memang selesa ye dak nash..

tapi itule pasal.. kalu time nak gosok memang penatlee.. cam kita ni ashik berdiri..kalu tak spray ngan air tu jangan haraple nak elok..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Sat Apr 12, 2008 12:29 am

tak silap kalau kulit jenis allergy cotton la terbaik, kan?

nash pun tak sure..

masa kat malaysia, kami punya ironing board tu jenis kaki pendek, so boleh dok bersila mengadap tv sesambil iron..

tapi sebelum datang uk nash ada maid so maid yang uruskan ironing baju..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Sat Apr 12, 2008 12:38 am

hmm ia kot nash.. kita pun tak taw menahu sangat.. tapi memang bila pakai cotton rasa selesa sangat kan..

bestlaa ada maid yg tolong ironkan.. cam kita ni seme wat sendiri..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Sat Apr 12, 2008 12:50 am

maid uruskan bab2 ironing, kemas rumah..

kita ambil alih tugas memasak dan jaga keluarga..

now dah ok sket kot tanpa maid..

kalau sebelum ni anak2 kecil lagi so tak menang tangan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Sun Apr 13, 2008 8:08 pm

tul tu nash.. bab memasak kita setuju sangat.. coz air tangan isteri serta ibu ni akan mengeratkan lagi kasih sayang ahli kuarga..

bestnyaa ada maid.. tapi bukan senang nak cari yg bebetul baik dan leh dipercayai kan.. lelebih lagi zaman sekarang nih..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by medangtamang on Mon Apr 14, 2008 8:49 am

aku ni cakap terus terang mmg tak reti nk iron baju... tp biler keadaan terdesak tu aku iron gak laa... cantik lak tu aku iron walau dalam keadaan tak reti tu... hehehe!! tp kalu suroh masak ker... no hal punyer... anytime bebeh!! Very Happy

aku iron baju mesti guna iron bod... tu pun terkial2 nk iron... takut kene panas... kehkehkeh!!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by nashra on Tue Apr 15, 2008 8:01 pm

meow,

memang best ada maid tika kita ada anak2..

sebab nash punya banyak masa dgn husband, keluar berdua aje..

kalau nak bersiap keluar satu keluarga maid ambik alih uruskan anak2, tau2 dah siap..

kalau sekarang semua kena tunggu turn, nash prefer siapkan diri sendiri baru anak2..cepat sket..hehehe..

kalau simple ironing like t shirt utk outing nash selalu buat time mlm..tu pun anak2 suka nak datang dekat2..sekali datang kena sergah pi jauh2..bukan apa, takut nanti diaorg berdua tu main kejar2 sekali pakat datang terpa nash tengah iron baju, naya je!

haku jadi singa kejap time iron baju..wakakakakaka

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by meowlin on Wed Apr 16, 2008 12:05 am

medangtamang wrote:aku ni cakap terus terang mmg tak reti nk iron baju... tp biler keadaan terdesak tu aku iron gak laa... cantik lak tu aku iron walau dalam keadaan tak reti tu... hehehe!! tp kalu suroh masak ker... no hal punyer... anytime bebeh!! Very Happy

aku iron baju mesti guna iron bod... tu pun terkial2 nk iron... takut kene panas... kehkehkeh!!

baguihle renganle sket bebanan bini ko nak seterika baju hang... Laughing

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Cara korang sterika pakaian..

Post by Sponsored content Today at 5:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum