desperate housewives

View previous topic View next topic Go down

desperate housewives

Post by mama_anggun on Sat Apr 05, 2008 12:56 pm

setelah diriku ini dibakar oleh meowlin, maka sumer pminat2 drama bsiri desperado hwives yg dah pun tbakar djemput bceloteh ttg siri kgilaan mu di cni..

jgn lupe trus menyapot siri ini dgn without failed mnonton citer nih tiap2 minggu di 8TV tiap selasa 10.30pm & siaran ulangan jumaat 11.45pm
utk lebih gile lg, leh surf
http://abc.go.com/primetime/desperate/index?pn=index


mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 3:11 pm

wahkakaka.. mak juga terkena nyah.. kejap korang ckp mak ngasutlaa.. kejap mak bakarlaa.. wakakka tak pe mak merelakannya.. Razz

apa2 pun citer ni memang bestlaa.. ada aje idea baru nak menghidupkan watak serta jalan citer yg memang menarik dan membuatkan org ternanti2 apa yg bakal berlaku..

syabasss mama laling.. siap ngan gambor2 menarik lagi.. jom kekawan kita gempurkan rumah mama nih...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Sun Apr 06, 2008 5:38 pm

hehe..tengkiu2..

meow, wpun kite minat sgt ngan gaby, tp x tau nape gambo gaby yg kite tepek tu yg plg besor drp yg lain..

undercontrol lar.. cheers

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Sun Apr 06, 2008 8:33 pm

mama.. agak2 apa bakal terjadi next week kan.. haku rasa jiran baru derang si dana delany tu mesti ada agenda dia sendiri.. si susan kan dedulu konon baik sakan ngan dana delany(eh nama dia apa ye lam citer ni lupa lak) anak pompan si susan tu pun pelik camne anak jiran dia dulu konon2 baik sangat ngan dia masa kecik, tapi tak ingat apa2 bila budak tu flashback zaman silam.. entah2 bukan anak dia betul kot..

haku pun tak sabor tengok berapa lama si bree leh tahan bawa perut tipu tu kesana sini.. hikhik... gasak ko laa bree.. tapi haku tabik spring kat laki baru si bree ni coz sanggup ikut karenah bree..kan kan..

bab gambor si gabby besor2 tu.. cantik nyaaa... tempeklaa sebesor mana , si gabby tetap cantikkkkkkkkkk

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Mon Apr 07, 2008 5:40 pm

haah la..x sabo nk tunggu besok..

laki baru bree tu mmg gentleman ar..dia punye idea la suruh pegnen tipu2..

tp dia mmg syg kt bree & family..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Tue Apr 08, 2008 5:13 pm

sian sungguh kat laki bree masa org tuduh dia jadi pembunuh tu.. laa ropa2nya mentua sibree tu yg jahat.. isk2.. kan mama..

haa jangan lupa ini malam 10.30pm owkey kita tungguuuu

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Wed Apr 09, 2008 1:03 am

jengjeng.. kisah malam ni.. isk2.. si bree dan si katherine(dana delany) tak moh beralah.. memasing nak tunjuk kononnya memasinglaa paling pandai dlm hal memasak.. si bree plak suka betul arahkan org itu ini. si kath tu plak degil dan berlagak gak.. sian bree sampai selinap masuk umah kath tu nak curi resepi.. last2 tak leh plak sebab peti resepi tu kena mangga.. kuang2.. hikhik.. then bree terdengar kath dan lakinya berborak pasal rahsia depa.. jeng2 tak sabor nak tunggu minggu depan..

lagi satu memang ada rahsialaa perihal kedatangan kembali si kath ni.. memang dylan tu bukan anak dia kot yg sebenornya..

si susan tu tak abih2 ngan kebodohan dia.. selalu tak pandai nak tangani masalah kan... ashik2 anak dia si julie tu aje yg lebih cerdik dan matured dari ibu sendiri.. sakit perut haku bila kawan2 julie kat parti tu ingat si susan tu stripers..

Hmm agak2 apalah si carlos nak suruh orang upahan tu buat kat edie.. samada nak bunuh atau nak buat si edie tinggalkan carlos.. ngan cara apa yeee...

agak2 amacam.. jahat gak si carlos nih.. huhu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Wed Apr 09, 2008 3:11 pm

carlos tu da bengang tahap cipan da tuh..si edie nggak ngerti2 lg..dia rasa dpermainkn sjk jumpe pil prancang edie tu musim lps..

susan tu x patut seksi sgt kok ye pun nk msk parti bdak2 muda..malukn julie dpn kengkwn jer..sian julie x smpt borak2 ngan anak katherine..tp julie ni mmg matured lar..

x sgka bree ni 'jihad' btul nk kn recipe kath tu..tp kath tu muke je baik & sweet, tp leh thn gak keras ati nye tuh..kedekut! siap perli mak bree amik recipe dr buku masak plak..

klakarnye si orson tu konon nk puji pie yg wife dier buat, tp salah puji org len punye pai plak..bree bengang jer..

tp tula, nk tau ape rahsia yg kath sorok drp ank die tu..

at last, br tau baiknye ati si gaby..rupe2nye, dia x smpai ati tgk lynette..& tingatkn bapak dia dlu..igtkn dia mmg x suke g hosp. ..

jgn lupe, jumaat ni pun ade ulangan tau.. Razz

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Wed Apr 09, 2008 6:07 pm

mama..
yg kelakornya bukan laki si bree aje sangka pie tu pie bree.. gang derang pun cengitu.. sian bree..

sanggup tu si bree pegi penjam ngan mike playor besor nak pecahkan mangga tu.. sib baik bree tak jadi pecahkan.. kalu tak nahas memang kath tu tuduh si bree yg wat.. sebab bree yg beria2 nakkan resepi.. ciann bree..

tak sukalaa ngan karektor si kath tu kan..

sian gak ngan laki lynette tu.. kena marah dek lynette sebab lynette tak suka org simpati ngan dia .. hehe..

laa mama.. kita plak ingatkan si gabby tu pada mulanya tak moh teman lynette kat spital sebab nak berendek ngan carlos tu.. huahaua..

kalau ingat nak gak tengok ulangan.. malam tadi asbenku tak tengok sekali coz dia demam kuat daa... cian asben cayangku.. ni ari pun dia mc.. whoppss off topic sat haaa... Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Thu Apr 10, 2008 1:02 pm

better soh asben mu tgk..mesti cpt kebah nyer tgelak sakan..!!

maklumla.., laughter is the best medicine maa..!!

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by nashra on Thu Apr 10, 2008 10:56 pm

nash pun minat gabby aka eva longoria...

kalau dia jalan tu ala tergedik je..tapi comel!

susan myers plak cam cartoon je, very clumsy ok!

the rest like lynette is a very strong woman, bree is a perfectionist in every way while edie tu character dia rajin aje nak ngenakan org lain..tapi she is doing it wisely...heheheeh

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Fri Apr 11, 2008 1:08 am

hmm apalaa agaknya si carlos tu upah org samada nak bunuh edie ke.. nak buat edie bencikan carlos ke.. tak sabor tunggu episod seterusnyaa..

nash..
ada karektor makcik tua yg suka amik taw hal jiran2 tu.. nash tak suka ke.. hikhik Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by nashra on Fri Apr 11, 2008 9:46 pm

actually kan..

makcik tua tu kelakar tau..

ala2 cam bree gak, ada aje kunci spare setiap rumah org kan?

ekekekeke

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Sat Apr 12, 2008 12:09 am

haa kan kalu tak ada karektor makcik tua tu.. tak syiok gak.. tapi tak padan ngan tua suka bebenor ngambik taw hal orang taw..

kisah lam citer ni menunjukkan seme org tak kira kaum, agama, bangsa mesti nak bergosiplaa.. suka bertandang umah org laa.. nama pun manusia biasa.. hehe...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by nashra on Sat Apr 12, 2008 12:39 am

memang ler..

ingat omputeh tak suka gossip ke?

hehehehe...

kalau buat gather macam geng desperate housewives ni ada aje nak digosipkan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Sat Apr 12, 2008 12:45 am

kuang2.. itule pasal kan.. tapi ramai juga yg suka menyalahkan sket2 ckp "Biasalaa orang melayu" kekadang sakit hati lee bila org suka sangat menyalahkan kaum melayu.. sket2 ckp kaum melayu pemalas.. begitu begini.. tapi bukan seme.. walaupun bangsa lain yg banyak monopoli perniagaan tapi kita patutnya tetap berbangga ngan bangsa kita sendiri..

memang kaum melayu sering disalah ertikan.. tapi jangan lupa kaum mana yg paling ramai hantar mak bapak derang kat umah orang2 tua.. bila pk2 kaum lain lagi bodoh.. derang beria2 kumpul duit kasi anak sekolah tinggi2.. pehtu bila tua derang kena humban kat rumah kebajikan.. so sad.. ialah tak semua kan.. tapi yg jaga mak bapak derang memang boleh bilang ngan jari ajer.. paling tidak pun yg jaga sebab ada udang sebalik mee.. sebabnya.. ni kisah benar.. ada tu yg kaya raya.. still lom wat surat wasiat.. jadi nak tak nak anak2 depa terpaksa jaga mak bapak.. hehe..

erkkk alamak.. terpesong dah ni.. soriiii mama anggun.. jangan mare ek.. haku melencong sket aje nih weh..
baik aku cabut duluuuuu

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by nashra on Sat Apr 12, 2008 12:53 am

hehehehehehe....

nanti mama cekak pinggang ko dah tersasar dari borak pasal slot siri kesayangan dia ni tau..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Sun Apr 13, 2008 4:05 pm

kihkihkih..nash, ni bkn cekak pinggang lg dah..ni cekak musang dah ha..mlampau2 sesatnyer..hehe..

tp mmg ar meow..budaya mat saleh yg keje kt msia ni x mcm geng desp.hwv tu ha..

pie punye psl pon jd umpatan..tp nape kath tu nk bsaing sgt dgn bree ek? mmg lar bree x patut aturkn stp org kena bw makanan apa..tp tu kn tradisi dorg..respek ar sket..

tp bree leh terima hakikat yg pie kath tu lg sdap, kire ok la tuh..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Sun Apr 13, 2008 8:16 pm

oikkk haku sesat kojap ajer.. sebab spotlite si desperate housewives ni seme besor2, nampak balik jalan terang. wakakakka...
lol!

tak moh haku tetap nak bree menang.. heehe.. tongue

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by mama_anggun on Mon Apr 14, 2008 1:33 pm

sokong meow..

bree tu baik ati tau sbenarnye..cume dia perfectionist jer..

kath tu muke jer cam baik, tp byk yg hidden kt dia tuh..

kite suke anak kath tu btindak agresif sket..biar kath rasa tdesak smpai citer hal yg sbenar..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by meowlin on Mon Apr 14, 2008 4:45 pm

sama2 le kita sokong menyokong.. Razz

yg kelakor nya citer ni.. bila ada jiran baru jer mesti hidden something kan mama..

tul tu.. tapi siannya si dylan baru dia rasa curiga sket ngan omak dia.. terus dapat penampor besor..

tup2 esok dah ari selasa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: desperate housewives

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum