CARA KORANG BERPAKAIAN

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 12:07 am

oye.. kami selalu beli levis.. tapi haku ada gak jeans murah... suka sangatlaa ngan jeans ni beli kat 19 hengget aje.. jenis bell bottom.. kalu pakai jeans tu makin tampak haku tinggi daa..

pehtu ada yg jenis nature project.. beli kat kl masa tengah sales dulu kat one utama.. yg ada levis ni 3 lai.. kaler itam satu, kuning air satu dan putey satu.. haa.. itu aje kot jeans haku..

dedulu masa koje kan.. kita ada beli jenis ladylike kaler coklat.. masa tu beli kat 79 hengget.. ntah kenapa tak jual dah brand ladylike yaa kat sini.. hmm

tapi itule beli jeans yg tak branded ni bila basuh.. siaple shrink hahahha..

tapi kalu baju.. memang haku tak memilih.. kalu dah suka.. harga 12 hengget aku pakai pun org ingat 30 hengget huhu..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 12:16 am

ala meow..

org skang ni pakai branded sebab nakkan kualitinya..

contoh macam levi's tu kan..berkurun dah labelnya tapi masih org percaya dan suka nak beli although mahal..

tapi kan meow, kalau meow dok uk ni mesti ghairah shopping..sale memang setiap masa la..dah tu memang murah sangat dari malaysia..kalau betul2 time sale yang best, depa discount sampai 75% tau..bukan barang biasa aje, designer label yang mahal2 nak mampus kat kl tu pun sale ok..hehehe

jeans ladylike pun kita pernah pakai..masa sekolah dulu...now masih ada la meow..tapi belah2 kl la..lupa plak nampak shopping complex tu..tapi tak dijual meluas cam dulu..kita punya jenis skinny..ekekeke..kaler purple..

meow bukan nampak tua, tapi sebab meow kata meow pangkat kakak kan..ku agak lebih kurang umur kakak sedara ku tu ler..nash beza dgn husband pun 6 tahun..kakak sedara nash tu pun nampak muda gak walaupun dah beranak 5..org kata kalau kita kurang berfikir pun tak nampak tua, betul ke? kurang stress la kiranya..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 12:38 am

hahaha.. haku tak amik ati pun nash.. coz jiwaku dan ragaku sentiasa berusia 25 tawun.. biorle org nak ckp hakuk ni pahsan..aahahah..

tapi nak dengor citer kelakor tak.. paling2 masa ada family day kat perumahan sini.. masa tu aku lakimini pegi tolong2laa.. then sorang kakak tu tanya awak ni baru kawin ke.. jarang nampak.. pehtu tanya umur aku suruhle derang guess.. hahahaha.. derang ckp 26 kot.. tapi paling ramai ckp 27 tongue masa tu seme bahagian badan rasa kembang semacam.. haku ckp saya dah tuo.. kekekee..

ekceli nash ni pun nampak comei cam budak2 lagi.. ada gak penyewa omak ku dulu tu.. anak 6 org tapi muda sangat nampak.. org ckp kena basuh dek anak kot..

bestnya dok obersi leh shopping bila ada sales kan nash.. hmm ckp pasai sales ni.. tadi lepas garib kami kuor shopping ku saja ajak asben beli besday presen dia in advance .. besday dia 13 may nanti daa.. belikan suor dan baju kemeja long sleeve tu.. biar dia pilih yg berkenan dihati.. sebenornya bebaru ni dah ada ku beli blazer YSL kat dia.. tu aku nak suprised utk dia nanti..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 3:44 am

kuantan ni mesti advance shopping complex nya kan?

sebab ada designer label goods..

rasanya kat jb pun tak de advance sangat..org jb kalau nak beli designer label stuff depa masuk singapore..

oh! tak lama lagi tu birthday husband..meow sorok mana birthday pressie dia? ekekeke..pandai meow ye...

meow dgn husband weekdays pun keluar gak ye..? nash kalau weekdays duduk rumah aje..husband very homely type, dari bujang tak berapa gemar nak jalan2..nasib la kan dia dapat wife cam nash ni..asyik tarik dia aje keluar..so weekend aje kami keluar..

husband meow hari2 pakai blazer ye? dia pegawai ek? ye la baca hari tu meow cakap dia pi course, mesti pangkat besar ni..

husband nash pakai coat time ada meeting, tak pun time ada presentation besar, jumpa org besar..gitu la..tu pun sepasang aje coat yang elok, lagi dua tu dah rosak..satu ada bekas iron, lagi satu dah kecik sket..tu la berkat dia rajin rowing..ingat nanti nak belikan dia juga la coat sepasang..tapi kena bawak dia, nanti dia bising tak suka material ke apa..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Thu Apr 24, 2008 12:47 pm

kat kontan ni dah bertambah maju nash.. tapi kekadang boring gak.. ashik2 kat situ aje kan.. tapi ujung bulan ni carrefour dah bukak yahoo.. mesti jam gila nanti..

eh jarang sangat kami kuor weekdays.. coz kekadang asbenku ni balik malam2.. penat dia.. cuma malam tadi aje.. ku ckp kat dia jomlaa belikan terus.. dia pun dengar gitu apalagi lompat sakan laa.. tengok muka dia pun dlm penat cam hepi sangat..

weekend memang wajib kuor... dulu2 masa lom dok ngan omak.. kami pun masa dok area bandor nak kuor pun susah.. dok aje rumah.. coz kawasan perumahan kat sana seme dah ada.. pasaraya.. kalu pasar malam pun pasar malam yg paling besar dan meriah laa kat kuantan nih..

tapi lepas dok ngan omak.. dia suka berjalan kan.. sampai haku pun rasa weekend memang wajib kuar bandor.. tapi selalu juga walau dah pindah umah ni kami bawa omak dan kazen ku jalan2.. tapi ada masa kami berdua aje yg kuor.. kekadang tu bawa si cici dan bobo dok diam2 lam bakul.. hehe..

ala asbenku ni opicer biasa aje.. mana pangkat besor tu.. dia ckp sebab kat opih dia sejuk coz ekon bebetul belakang badan dia daa.. so rasanya blazer lebey elok dari coat yg nampak agak korporat kot..

course tu org keje bank memang biasa nash.. kalu kerani biasa pun selalu gak kena course heehe.. tapi bila dah abih exam ni rasanya lambat sketlaa dia nak pi course susulan kot.. dah masuk 4 kali dia amik exam.. fail aje.. kalu kita masa sekolah dulu 50 ke atas dah luluskan.. derang tak 80/100 baru lulus.. isk2.. yg kali ke 3 tu dia dpt markah 78.9 gitula kot.. siannya..

haa dia amik exam ni bukan pasal nak naik pangkat taw.. ramai yg pk dia exam ni nak naik pangkat.. tapi sebenarnya tidak.. memang law bank negara mewajibkan setiap officer bank dlm msia ni kena amik bagi tujuan apa tah.. lupa lak asben ku ckp.. dahle tu yuran sekali amik kena 200 kot.. sib baik public bank dari mula amik dan seterusnya kalu org tu fail public tanggung.. cam bank lain tak memula aje pihak bank derang bayor..pehtu kalu fail derang kenalaa bayor sendiri.. gila kan.. ntah apa2 kerajaan nih.. pandai derang cari duit.. pirat

selalunya setiap tawun memang derang akan ada meeting besor dan majlis makan2 yg hanya khas utk officer , manager dan bigbos so masa tu memang dia pakai coat laa..

hahahaa... kalu tak keberatan leh citer tak asben nash keje camne yaa.. mesti dia ni lagi besor pangkat sampai kena pi obersikan... gaji pun mesti 5 angka ni.. beruntung nash..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 8:37 pm

cam gitu ye org keje bank..kena selalu attend course, ada exam..macam ala2 ptd plak..public bank tu every year ada annual dinner la ye? mesti meow selalu ikut kan? exam depa memang susah ye? diaorg ni terus2 pi amik exam cam gitu ke atau ada manual kena baca dulu ke..

tapi untung la public bayar utk pekerjanya..sepatutnya cam tu la..dah exam tu pun sebahagian dari kerja kan...seharusnya anything yang related to work company kena la tanggung..

dari segi benefit bagus tak public bank ni? haaa...nak tanya meow la sebab husband meow keje bank kan, meow ada masuk apa2 jenis simpanan tak, macam asb ke..apa2 la..so far apa yang paling best?

alah, sorry la, termeleret sesekali..

husband nash engineer, design engine..hehehe..tapi sekarang lebih kepada buat research...gitu la..alah, bukan dia aje selalu travel, colleagues dia yang lain pun memang nature kerja travelling..kalau tengok scope keje derang ni agak2 dlm 25% tu mesti travel..

seriouly, nash yang dah 5 tahun kahwin dgn dia pun masih lagi susah nak faham kerja dia..complicated..ekekeke

pasal pangkat and gaji tu no comment tapi alhamdulillah, Tuhan permudahkan segala urusan berkaitan wang ringgit dan sebagainya..harap2nya mudah sampai bebila..time dia ada interview, presentation, performance review, nash, mil and mak sama2 buat solat hajat minta dipermudahkan..nak tolong cara lain kami bukan reti sangat..kalau ada rezeki syukur, kalau tak ada kami redha dan ikhtiar cara lain..gitu aje la..

semua yang baik2 pun datang dari Allah...yang buruk tu dari kami..

tapi kelemahan nya bila dia dah selalu sangat travel time nash ajak pi satu2 tempat tu dia dah tak mo..sebab dia dah sampai.. No pasal tu kalau dia pi conference ke, business trip ku usahakan juga ikut..hehehehe

gitu la sedikit sebanyak..tak la hebat mana pun..maaf ler kalau ada ayat2 nash macam riak..ampun!

meow, nak tanya la kan, setiap kali husband meow dapat raise ke, atau dapat untung ke..apa2 la yang molek..tentu meow suka kan? tapi dlm hati meow tu ada risau tak?

macam nash, setiapkali dapat berita baik tu memang la seronok tapi hati ni selalu berkata, 'apa la dugaan utk ku kali ni ya Allah'..nash tak plak rasa cam bertuah ke apa..tapi lebih kepada dugaan nak uji sejauh mana kita ni handle benda2 cam ni kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 8:41 pm

jom kita cakap pasal kasut plak..

meow suka pakai kasut cam mana?

kalau heels tu tinggi berapa inci max?

nash tak berani nak pakai tinggi2, tapi lebih suka ala2 wedges..

kalau heels biasa tu setakat 1 inch aje kot..

nanti terpelecok adeh! mampus kena gelak..wakakaka

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Thu Apr 24, 2008 8:48 pm



suka wedges cam ni, tapi tapak depan tu tak mo tebal2 sangat..sebab tumit tinggi nya tu tak la runcing kan, so kurang la sket kebarangkalian nak terpelecok..hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:05 am

nash.. public bank sejak masa negara kita dilanda gawat dulu memang kedekut nak mampus.. kalu annual dinner tu memang dari dulu lagi tak bawa spouse pun.. cuma kalu ada dinner2 yg biasa aje.. selalulaa pi kat hotel2 tu..

tapi sekarang ni memang dah jarang.. asben pun kalu pegi selalu balik awal coz dia boring.. hehe..

bebaru ni dia dpt kenaikan tak banyak cuma 300rm aje.. tapi syukur mebi gaji dia berkat.. setakat ari ni kami bolehlaa kalu nak merasa apa2 yg kami mahukan.. alhamdullillah.. tapi kenalaa berjimat gak..

haa sekarang ni derang sibuk ngan public mutual laa nash.. memang tengah terhangat sekarang.. kami tak adala simpan.. tapi asbenku memang every year dia dpt saham dari public.. lepas tu kalu naik dia juallaa..

syukurlaa nash.. rasanya memang asbenmu gaji besor.. baguslaa bila kita beringat dan bersyukur bila mendapat rezeki.. seme pun Allah yg beri tul tak nash..

dlm hati tu tak pernah risau mana nash.. cuma kita selalu ingatkan dia.. agar jangan wat hal.. dont ever main kayu 3.. coz haku ni dahle tak bapa sihat.. kalu laki wat hal memang leh jadi gila..
setakat ari ni.. asbenku memang baik sangat.. alhamdullilah tapi tak mohlaa puji dia lelebih.. nanti takut jadi riak.. anak sungai lagi berubahkan..

dia ckp kalu ada pompan cantik biasala tengok juga.. nak kata tak tengok menipu namanya.. tapi tak laa sampai nak cari lain.. sama gak haku pun ckp gitu kat dia.. kalu nampak yg ensem.. mata pompan mana tak menjeling kan nash.. tapi dlm hati hanya dia saja..

ada gak member lelaki aku dulu2 ckp.. alah lelaki ni kekadang depan bini aje pijak semut tak mati.. tapi belakang bini.. haku akui memang ada yg camtu..
tapi setakat ari ni ku kenal sangat sapa asbenku..

member aku tu dia pun ckp dia minat sangat ct pehtu kalu ada lam tv cepat2 bini dia tukor channel.. dia ckp peliklaa org pompan napa tak leh tengok ke.. padahal dah tak bukan leh dapat punya..

so aku ckple.. apa ko ingat asben aku tak minat artis.. dia pun suka tengok juliana banos tu.. kalu ada kat tv.. aku siap panggey dia.. dia pun kalu tengok tak adalah sampai meleleh air lior tu..

asbenku ni syukurlaa sangat.. dia pandai jaga hati.. ada kekadang tu.. lelaki jenis suka bergurau kan nash.. ckp depan bini bila nampak pempan lain.. siap ckp nak cari lain laa.. apalaa.. walaupun gurau.. aku cukup tak berkenan.. syukurlaa asben ku tak camtu..

haku ckp kat asben kalu dia nak cari lain.. lepaskan aje aku ni.. dia leh cari lain.. sekiranya aku pergi dulu.. nampak sangat dia sedey bila aku ckp gitu.. dia ckp setakat ari ni.. cinta dan kasih sayang dia makin bertambah.. walaupun hari demi hari kami semakin bertambah usia.. tapi cinta tetap mekar.. dia ckp nak jaga aku sorang pun macam2 hal.. nak cari yg lain plak.. lagi timbul masalahlaa..

tapi setiap masa setiap abis solat.. katakan bila nak doa panjang tu.. memang berjela2 doaku minta ngan Allah agar rumahtangga kasih sayang cinta kami sampai hujung nyawa.. dan semoga suamiku akan lebeh menyayangiku, mencintaiku dan tidak akan jemu memandangku..tidak akan jemu serta curang dgnku dari hari ke hari.. begitulaa juga dengan diriku.. antara doaku cam itulaa..

rasanya setakat ari ni alhamdullilah Allah banyak perkenankan doaku.. tambah2 lepas dah tutup aurat ni.. cuma anak aja lom dpt.. tentu ada hikmahnyaa.. setiap kejadian Allah yg taw baik buruknya..

haa kasut.. adaaa.. masa koje dulukan nash.. memang suka pakai high heels pun.. paling tinggi ku berani 2 1/2 inc aje. itu pun dah tinggi melayut daa.. tapi bila pakai ni.. cara jalan kita pun tampak seksi dan anggun kan..

sekarang ni tengok waktu laa.. kalu ada function ke.. majlis kawin ke.. suka pakai sandel yg paling tinggi pun 2 inc aje.. lama2 tak pakai high heels ni jadi agak kekoklaa.. takut terpelecok nayaa abih nak kontrol cun guana.. Razz

haa ni haah.. koleksi gambor sebelum ni.. ada sandel terbaru tapi tak snap pun gambor..

kasut kuning yang sebelah kanan adalah kasut hantaran kawinku dulu..


sanddal yg selalu kugunakan utk kemana2..


antara kasut yg jarang pakai..





meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:21 am

suka la kasut meow yang last tu..suka sangat design cam tu..

laa..kasut kahwin meow ada lagi? pandainya meow jaga..

nash punya kasut dgn bag hantaran dah rosak la..memang tak best betul brand carlo rino tu..masa tu nash bukan tau pun brand2 ni..ikut sedap pakai je..kalau la tau dan dah kenal forum masa tu botak la husband nash ni dikerjakan..hahahaha..

ye la meow, terharu baca posting meow..memang kalau meow menulis kan, sedih pembaca membacanya..tambah2 kisah benar kan..meow pun ada bakat menulis..tengok gaya posting meow pandai susun ayat..toksah kira la yang bahasa pasar tu kan..hehehe

gaji besar ke kecil ke, janji berkat meow..dapat makan dan tempat tinggal pun syukur sesangat..kalau ingat tempat org yang asyik berperang tu..lagi la kan..?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 12:31 am

ekceli kasut kawin tu jenis alfio raldo.. handbag pun.. tapi handbag dah kukasi pada bini pak gad kat opis asbenku..

kasut tu tak terjaga juga nash.. penah kucing mana tah dtg dia pancutnya.. geram sungguh haku.. beria2 laa basuh ngan sabun .. sib baik jenis material elok.. kalu jenis biasa..lama dah hancur..
lupa lak nak kasi taw.. pakai pun baru 2 3 kali kot.. hehe.. lebey suka ngan sandel ..

amboii pandaile ko mengayat aku yaa.. lol! bahasa haku ni bahasa poyo jer.. Razz

psst nash.. bebaru ni disamping dpt raise 300 tu.. asben dpt bonus lagi.. selalu nya dlm setahun dapt 2 kali.. tapi yg ni dpt sebab public bank dpt untung 3 billion gitulee.. tapi still kedekut.. nyampah aku..

kalu maybank tu.. derang jaga staff.. ada family day.. pehtu kalu nak wat instalment beli barang2 rumah pun dpt.. cam public hampeh..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Fri Apr 25, 2008 12:42 am

public bank ada buat tak skim cam kalau mana2 pekerja nak sambung belajar depa tanggung, but bila dah habis belajar ikat kontrak dgn bank for few years gitu..ada tak?

dulu maybank ada buat..tak sure sekarang ada lagi ke tak..ada tu kerja dgn maybank masuk result spm je..tapi dia kerja lepas tu maybank hantar sambung belajar..kira sponsored by maybank..habis belajar kerja dgn maybank..untung kan gitu..? kerja and gaji jalan, belajar dan ilmu pun dapat..kerja dah tentu menanti tak perlu nak cari2..

pasal bahasa tu bukan mengayat..memang betul pun..nash tak pandai nak karang2 ayat cam tu..karang kena gelak aje..haku baru cakap sayang kat husband pun dia gelak..ye la cam lucu plak sebab haku bukan romantik..ekekeke...

bagus la meow dapat bonus..lagi semangat pekerja nak bekerja..sebab kerja bank ni stress..pandai2 la amik hati pekerja tu kan..ntah2 husband meow tu ada suprise tak utk meow..hehehe..saja aje buat2 kedekut..kikiki..

mengulas pasal lelaki suka mengusik tu kan, husband nash ni memang macam tu..dia suka sangat usik..dah kekadang tu sampai mengigau haku..bangun pagi bagitau dia siap gelak2 aje..hehehe

kalau ikutkan kat ofis husband tu lagi la..awek2 sume jenis bergaya korporat..cun melecun plak tu..status toksah cakap la..background anak2 org kaya kebanyakkan nya..tpai ye la kan, kalau asyik layan cemburu tak best lah..

dia pi kerja hari2 nash iring dgn doa aje minta Allah lindung dia..kena percaya lah kat husband..kalau asyik fikir bukan2 susah gak..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 8:32 pm

tak adalah nash.. mana ada.. public ni kedekut.. nash taw tak dedulu kan.. kalu parents staff pi klinik public kasi claim.. sekarang ni langsung tak boleh.. yg boleh hanya spouse aje.. apa nyer kedekut..
dah tu kan.. kalu kita kena admitt kat hospital ke memana pun tarak ley claim.. isk2.. hanya panel clinic aje yg leh..

cam maybank seme tanggung kan.. biasalaa.. boss melayu.. tapi kalu nash pi jengok bank2 lain compare ngan public terutama tempat asbenku koje ni.. memang jauh berbeza.. bukan nak puji.. biasalah koje ngan cina.. seme nak perfect.. susah kan.. cam asben ku sendiri walau officer ni.. tapi anak buah yg lombab tu.. last2 asbenku juga yg wat sendiri koje kerani.. gitulaa... dlm 1 hari tu.. paling kurang 20 org customer taw.. mana nak jwp hp lagi.. boss lagi.. sian dia..

sebut pasai ngigau ni nash.. 2 tawun lepas laa..masa dok ngan omak kan.. asben ku citer haku ngigau daa.. masa tu haku tidor dulu.. dia baru nak masuk bilik.. memula tu dia ingatkan aku tanya dia.. "seme masing2 dah tidor ke tempat masing2 ke"? asben aku plak gi layan "haa dah tidor dah".. pehtu aku tanya lagi.. abih si tompok dah masuk tidor ke..? hahhahaha.. laa si tompok mana pulak.. macam2.. daa asbenku taw le aku meracau tu..

paling kelakor member opis dulu.. sorang kakak tu citer.. asben dia ngigau lagi teruk.. ingat tak iklan surat kabar lama tu dulu.. ala cina bawa motor ke van jerit2 surattttt kabarrrrrrr lamaaaaaaaaaaa...
haa camtulaaa asben dia ngigau.. kuat plak tuh.. hahaha..

sama laa nash.. yg penting bukan hanya tindakan .. tapi mesti seiring ngan doa.. Very Happy


Last edited by meowlin on Fri Apr 25, 2008 8:36 pm; edited 1 time in total

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Fri Apr 25, 2008 8:33 pm

oo lupa plak.. hadiah suprised tu memang dah dptlaa nash.. tu yg bebaru ni dia pi course tu.. bawa balik EL perfume tu.. hehehe...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Mon Jun 16, 2008 4:40 pm

masa pi umrah bebaru ni, nash beli abuya (jubah hitam arab), serta dgn selendang plus tutup muka..nampak la 2 bijik mata je lepas pakai..

kalau pakai sunglasses langsung la hitam je from top to toe..hehehe

tapi kan, selesa pakai abuya ni tau, cuaca panas tapi jubahnya sejuk..kat dlm nash pakai jeans and shirt biasa je..nak solat nash boleh straight solat gitu je tanpa pakai additional kain sembahyang..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Tue Jun 17, 2008 7:32 pm

syukurlaa nash dah selamat kembali dari umrah.. agak2 mahal tak jubah tu ya nash.. kalu nash pakai cantiklaa.. elok je.. sebab nash kecik molek.. tak macam haku ni kalu pakai tentu macam dinasor sebab tinggi..

nash tak ley lelama.. tak larat sangat.. ada pm nanti nash baca yaa.. rasanya member cyber yg bebetul concert adalah nash dan onde2... yg lain.. dah tau hp kita pun still wat tak taw.. Sad

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by nashra on Wed Jun 25, 2008 5:26 pm

meowlin wrote:syukurlaa nash dah selamat kembali dari umrah.. agak2 mahal tak jubah tu ya nash.. kalu nash pakai cantiklaa.. elok je.. sebab nash kecik molek.. tak macam haku ni kalu pakai tentu macam dinasor sebab tinggi..

nash tak ley lelama.. tak larat sangat.. ada pm nanti nash baca yaa.. rasanya member cyber yg bebetul concert adalah nash dan onde2... yg lain.. dah tau hp kita pun still wat tak taw.. Sad

banyak range meow..

25 riyal pun ada..paling mahal ribuan riyal pun ada..tu sebab kain dan sulaman serta kristal swarovski yang depa lekatkan kat abuya tu..

tapi nash cari kat kedai..sebab nak buat kenangan, cari yang elok sket..bukan jenis ada kristal..biasa2 aje..

kalau ikutkan, org tinggi lampai macam meow la cantik pakai abuya tu..tak meleret macam nash ni..hehehehe..

tak pe..nanti nash balas pm meow tu..hari tu dah type panjang lebar sekali internet pulak buat hal..aiyaaakkk!

meow jaga diri..jgn buat kerja berat2 k!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by meowlin on Fri Jun 27, 2008 8:01 pm

pepandailaa nash ni.. nanti bila haku dah ok sket nash tempeklaa gambor ek.. nak gak tengok..

ok laling.. ni pun dah banyak sangat rehat ni.. masak pun jauh sekali.. tiap2 ari pun tapau jer.. kalu masak pun nasi air atau nasi.. lauk seme tapau.. kekadang baw lauk pun sampai muntah2..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: CARA KORANG BERPAKAIAN

Post by Sponsored content Today at 4:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum