Medang nk tukar ketaa....

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by mama_anggun on Sun Apr 06, 2008 5:34 pm

keta mpv yg mahal2 x semestinya org yg bumur je drive medang..kt kl/shah alam ni ramai bdak muda pun pakai..

si mawi tu pakai alphard rilek jer..okla, kalu bg cth mawi kang medang ckp x adil plak compare dgn die..

ade member kitorg tu umur lom cecah 30 mampu pakai wish..dgn syarat, BISNES! kalu mkn gaji mmg susa arr..member ni bisnes cybercafe..ade sorg lg member kite pakai estima..pun sama wat bisnes beauty cam kite gak..tp dia senior kite..

pendek kata, hanya dgn bisnes je leh mampu idup mewah..harap mkn gaji bole, tp ntah bile ntah..dlm bisnes income kite leh capai infiniti..depend pd skuat mane usaha..tp mkn gaji, duit mmg abis dmakan..

dlm bisnes, rezeki Allah janji 9/10..bkn stakat mewah keta, malah mewah makan, mewah shopping, kalu sakit leh gi swasta, pdidikn anak2 pun cukup, umrah & haji utk mak bapak tu x yah citer ar..

umah selesa..rezeki dberkati Allah..makin tua hutang makin langsai..tidur smakin nyenyak..insyaAllah..ini la kmewahan yg dicari stp org sbenarnye.. Smile

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Mon Apr 07, 2008 8:45 pm

errkk!! jgn laa nk compare kan medang ngan mawi... dia dah jutawan... medang ni apa 'wan' pun tak tau lerr... hehehe!! yg pasti medang dah berjaya memiliki kete idaman medang... walaupun dream car yg 1st medang tak dapat... tp asal MPV jerk laa...

bisnes?? mmg betul... tp tak sumer org pandai bisness... ada member medang pun bisness gak... mcm2 derang wat... kete lak pakai mitsubishi lancer... tu harga mau dekat 100k... sekali medang dapat tau dari member... dia dah susah skang... bisness tak maju... skang keje angkat kotak... sian lak biler dgr...

medang pun ada gak plan nk bisness... tp biler memandangkan perlu modal yg BESAR... tangguh dulu laa... igt nak simpan duit dulu... nk masuk FD... Unit Trust... ASB... kumpul duit... sebelum tu nk settlekan utang kedit kad yg makin lama makin byk... (Aduhhhss)

dah settle utang tu... tinggal concentrate byr kete jerk... tak laaa teruk sgt...

lepas ni belum ada plan nk tukar kete lain... cuma... biler terpandang toyota Rush... cam berkenan lak... tp slack... dia cam 4WD... tak best laa... Razz

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Tue Apr 08, 2008 9:12 pm

mama_anggun wrote:keta mpv yg mahal2 x semestinya org yg bumur je drive medang..kt kl/shah alam ni ramai bdak muda pun pakai..

si mawi tu pakai alphard rilek jer..okla, kalu bg cth mawi kang medang ckp x adil plak compare dgn die..

ade member kitorg tu umur lom cecah 30 mampu pakai wish..dgn syarat, BISNES! kalu mkn gaji mmg susa arr..member ni bisnes cybercafe..ade sorg lg member kite pakai estima..pun sama wat bisnes beauty cam kite gak..tp dia senior kite..

pendek kata, hanya dgn bisnes je leh mampu idup mewah..harap mkn gaji bole, tp ntah bile ntah..dlm bisnes income kite leh capai infiniti..depend pd skuat mane usaha..tp mkn gaji, duit mmg abis dmakan..

dlm bisnes, rezeki Allah janji 9/10..bkn stakat mewah keta, malah mewah makan, mewah shopping, kalu sakit leh gi swasta, pdidikn anak2 pun cukup, umrah & haji utk mak bapak tu x yah citer ar..

umah selesa..rezeki dberkati Allah..makin tua hutang makin langsai..tidur smakin nyenyak..insyaAllah..ini la kmewahan yg dicari stp org sbenarnye.. Smile



betul la tu, memang kalau kerja sendiri ni kalau kena gaya memang cepat mewah..but in terms of risk memang besar..

tapi tak semua kerja makan gaji tak boleh mewah..

depends juga..

kalau kerja dgn company besar memang boleh bermewah...dan tengok pada gaji juga ler..

pasal mama sebut yang kalau kerja makan gaji duit habis dimakan tu tak boleh nak apply pada semua..

tengok cara hidup seseorg tu juga..

kalau kerja sendiri tapi pemboros ya amat duit habis juga...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Tue Apr 08, 2008 9:19 pm

medangtamang wrote:
nashra wrote:
medangtamang wrote:
nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!



actually nak pakai kereta jenis apa tu tengok kemampuan juga..

kalau ikutkan hati, memang yang muda2 ni cun kalau pakai yang ala2 sporty bagai..

tapi kalau tengok kat malaysia tu yang pakai keta sport pun rata2 dah tua..hehehe

avanza ni actually more on family car..lagi pun medangkan plan nak tambah ahli keluarga, ye tak?

satu advantages pakai MPV besar ni kan.... jarang kene tahan time road block (kecuali kalu mmg betul langgar peraturan jalan raya laa...) hehehe!! baru last week kat jB lepas medang gi karaoke ngan wife & frens... time nk balik tu... time tu kul 2.45AM... sekali ada roadblock besar2an... medang pun rileks laa... pasal medang tak der wat salah aper2... time tu medang nampak mmg byk aa motor kene tahan... lebih kurang ratusan gak laa... then kete... ada laa dalam puluhan kete yg kene... majoriti kete biasa laa yg kene tahan tu... cam waja... wira... iswara... savvy... kancil... and yg pasti 80% from all the cars yg kene tahan tu dah di modifiedkan... masa medang lalu jerk... polis tu suroh jalan terus... hhehehe!! avanza la katakan... maner ada budak2 muda nk pakai avanza... walaupun avanza medang dah siap complete ngan body kit... but still its a family car...

org2 yg dah berumor pun ada yg pakai kete sport... tp tak ramai laa... bole dikira... nash lak camner?? suker kete jenis MPV ker or yg sporty punyer? Very Happy

Errkk??!! tambah ahli keluarga? hehe... dlm proses laa nih.... Embarassed

oh!

nash dah sebut next car yang nash harap dapat merasa pakai dlm page sebelah..

Insya-Allah..

nash tak berapa minat dgn kereta besar2 ni..dah ler nash ni jenis tak berapa terer nak parking kereta..lagi nak pakai kereta besar2..

cukup la yang comel2 aje..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Tue Apr 08, 2008 11:45 pm

medangtamang wrote:errkk!! jgn laa nk compare kan medang ngan mawi... dia dah jutawan... medang ni apa 'wan' pun tak tau lerr... hehehe!! yg pasti medang dah berjaya memiliki kete idaman medang... walaupun dream car yg 1st medang tak dapat... tp asal MPV jerk laa...

bisnes?? mmg betul... tp tak sumer org pandai bisness... ada member medang pun bisness gak... mcm2 derang wat... kete lak pakai mitsubishi lancer... tu harga mau dekat 100k... sekali medang dapat tau dari member... dia dah susah skang... bisness tak maju... skang keje angkat kotak... sian lak biler dgr...

medang pun ada gak plan nk bisness... tp biler memandangkan perlu modal yg BESAR... tangguh dulu laa... igt nak simpan duit dulu... nk masuk FD... Unit Trust... ASB... kumpul duit... sebelum tu nk settlekan utang kedit kad yg makin lama makin byk... (Aduhhhss)

dah settle utang tu... tinggal concentrate byr kete jerk... tak laaa teruk sgt...

lepas ni belum ada plan nk tukar kete lain... cuma... biler terpandang toyota Rush... cam berkenan lak... tp slack... dia cam 4WD... tak best laa... Razz

toyota rush ni model baru ke?

eh! medang kalau ada plan nak buka bisnes nak menceburkan diri dlm bidang apa?

seeloknya kalau nak buat bisnes kena kaji betul2 sebelum terjun dlm bidang tersebut..

and make sure ada back up plan, kalau tidak susah nanti..

masalah lain pulak yang timbul..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Mon Apr 14, 2008 9:05 am

nashra wrote:
medangtamang wrote:errkk!! jgn laa nk compare kan medang ngan mawi... dia dah jutawan... medang ni apa 'wan' pun tak tau lerr... hehehe!! yg pasti medang dah berjaya memiliki kete idaman medang... walaupun dream car yg 1st medang tak dapat... tp asal MPV jerk laa...

bisnes?? mmg betul... tp tak sumer org pandai bisness... ada member medang pun bisness gak... mcm2 derang wat... kete lak pakai mitsubishi lancer... tu harga mau dekat 100k... sekali medang dapat tau dari member... dia dah susah skang... bisness tak maju... skang keje angkat kotak... sian lak biler dgr...

medang pun ada gak plan nk bisness... tp biler memandangkan perlu modal yg BESAR... tangguh dulu laa... igt nak simpan duit dulu... nk masuk FD... Unit Trust... ASB... kumpul duit... sebelum tu nk settlekan utang kedit kad yg makin lama makin byk... (Aduhhhss)

dah settle utang tu... tinggal concentrate byr kete jerk... tak laaa teruk sgt...

lepas ni belum ada plan nk tukar kete lain... cuma... biler terpandang toyota Rush... cam berkenan lak... tp slack... dia cam 4WD... tak best laa... Razz

toyota rush ni model baru ke?

eh! medang kalau ada plan nak buka bisnes nak menceburkan diri dlm bidang apa?

seeloknya kalau nak buat bisnes kena kaji betul2 sebelum terjun dlm bidang tersebut..

and make sure ada back up plan, kalau tidak susah nanti..

masalah lain pulak yang timbul..

Rush ni mmg baru kat market malaysia... tp kat spore dah lama dah ada... kalu perati bebetul.... rush ni ada persamaan ngan RAV4 n one model from Daihatsu (lupa laa nama model tu...) kalu avanza lak ada persamaan ngan daihatsu Xenia... model ni dah launch kat China...

ntah laa medang pun tak tau lg nk bukak bisnes aper... cuma ada keinginan jerk laa... susah2 jual burger jerk... hehe!

wife medang ada cakap pasal satu pelaburan.... ntah pelaburan Jihad katanyer... cam gitu laa... try jerk laa... kalu rugi pun tak banyak... RM50 jerk... huhu!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by Sponsored content Today at 4:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum