Medang nk tukar ketaa....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Tue Mar 25, 2008 11:25 am

Minat ngan 'Abang Ja'... might be dapat laa keta baru by end of this week... tp sian kat kancilku... yg sama2 bersamaku... ke maner jua...

ku harap dia dapat menerima takdir bahawa aku akan menukarkannyer dengan 'Abang Ja' yang dapat memuatkan 7 orang di dalamnyer...

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by meowlin on Tue Mar 25, 2008 5:09 pm

Medang haku rasa kalu ko rasa ko mampu.. apa salahnya.. uitt apa itu abg ja.. avanza kaaa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Wed Mar 26, 2008 7:20 pm

Aah lerr meow... Avanza... hehee!!

(psst... meow... naper lama tak nampak? cam sepi jerk eh revolusi skang ni...? Sad )

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Wed Mar 26, 2008 9:15 pm

hehehehe...abang ja..

ku ingatkan keta apa la tadi..

kereta baru warna apa?

tak pe ler tukar kereta besar sket, medang pun dah berkeluarga..

kena ler upgrade sket kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Thu Mar 27, 2008 3:29 am

avanza lime green... mmg besar pun... cukup untuk 7 org... nnt balik gemas (kampung org rumah medang)... bole bwk MIL & FIL jln2...

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by meowlin on Thu Mar 27, 2008 9:15 am

ala haku ada laa medang.. tapi ko tuh kot jarang bukak ym daa. hmm lagipun bebaru ni haku bz amat.. badan pun biasalaa.. sakit datang & pergi..

agak2 kaler apa yg ko suka ngan abang Ja ni medang weh..

oittt.. hmm kot porum kita kan porum baru.. ko cubale risik ngan abe admin camne nak tingkatkan lagi porum nih..
abe admin pun lama tarak nampak woooo.. dia pi mana.. obersi umah bini no 2 dia ka.. ekekekekek...(ampun abe admin baik haku lari..)

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by firdaruddin on Thu Mar 27, 2008 11:02 am

abe admin?saper ek?

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by meowlin on Fri Mar 28, 2008 11:53 am

.fir ekcelikan haku pun tak kenai ngan abe admin tu.. kenai gitu2 aje.. dia tu misteri dan cukup berahsia orangnyaa.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Sat Mar 29, 2008 10:01 pm

ALHAMDULILLAH.... Avanza 1.3 AT kaler hijau sudah pun menjadi milikku.... Very Happy

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Sun Mar 30, 2008 3:08 am

amik gambo keta then tayang sini keta baru tu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Sun Mar 30, 2008 8:26 pm



Gini laa kete medang... gambar lum sempat amik lg... baru jerk dapat semlm... bini medang pun tak sempat nk melaram secara keseluruhan... sibuk betul medang ari ni nk pasang tinted cermin... wat karpet extra (yg ada bulu2 tu)... pasal original dapat karpet... bukan rubber matt... then karpet ni pepaham jerk laaa senang kotor... so wat karpet extra tu letak on top karpet original... so karpet original akan sentiasa bersih... Very Happy

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by firdaruddin on Mon Mar 31, 2008 12:42 pm

meowlin wrote:.fir ekcelikan haku pun tak kenai ngan abe admin tu.. kenai gitu2 aje.. dia tu misteri dan cukup berahsia orangnyaa.. Very Happy
kalau camtu, cammaner sumer leh terhasut masuk sini nie?hehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Mon Mar 31, 2008 10:30 pm

fir,

nash dihasut oleh meowlin..hehehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Mon Mar 31, 2008 10:33 pm

medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by firdaruddin on Tue Apr 01, 2008 1:38 pm

nashra wrote:fir,

nash dihasut oleh meowlin..hehehehehe
sama la kita..dihasut oleh org yg sama..hehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Wed Apr 02, 2008 10:23 am

nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by honeynuyun on Wed Apr 02, 2008 5:35 pm

medangtamang wrote:
nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!

iye ke statement yg kaler merah tu..

nuyun baru je cadang nak ambik avanza..mcm best plk tgk org drive kete tu..

tak suka myvi..no choice lah..

proton yg baru pun tak berkenan..

avanza gak kat dlm hati..

honeynuyun
Moderator
Moderator

Posts : 102
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Wed Apr 02, 2008 10:35 pm

medangtamang wrote:
nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!



actually nak pakai kereta jenis apa tu tengok kemampuan juga..

kalau ikutkan hati, memang yang muda2 ni cun kalau pakai yang ala2 sporty bagai..

tapi kalau tengok kat malaysia tu yang pakai keta sport pun rata2 dah tua..hehehe

avanza ni actually more on family car..lagi pun medangkan plan nak tambah ahli keluarga, ye tak?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by mama_anggun on Fri Apr 04, 2008 4:37 pm

kite tingin sgt nk drive estima/alphard..cermin gelap plak lg..doa2 kn la ku dpt mmiliki keta idaman ku..

tu psl kena work smart drp skg..bisnes kite plak br start..bisnes hubby plak br nk naik..

insyaAllah..ku target 2 thn dr skg..mmg dgn bniaga je dpt ku usahakn sgala impian..kalu hrp makan gaji, smpai tua la jwbnye x merasa keta2 mewah nih..

yg Allah janjikn 9/10 tula yg kami nk kejar sgt.. flower

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Sat Apr 05, 2008 12:33 am

mama suka drive kereta besar2 ye..

kita plak tak tau la next car apa, perhaps A class..

nak merasa pakai kereta comel tu..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by mama_anggun on Sat Apr 05, 2008 11:47 am

haa lar nash..kite suke sgt mpv car..skg ni kite ngan hubby pakai ford hurricane..

hubby ku ini seorg kontraktor..tu psl kena pakai pick-up tuh..

senang nk ngangkut simen, batu-bata, keta sorong lar..mcm2..

tp still use as a famly car..mesti bersih slalu..wpun slalu angkut brg2 keje.. Cool

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by nashra on Sun Apr 06, 2008 3:19 am

wah!

rajin husband mama cuci keta..

tentu jenuh kan nak buang stain like simen yang terabur, habuk batu bata tu...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Sun Apr 06, 2008 8:47 am

honeynuyun wrote:
medangtamang wrote:
nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!

iye ke statement yg kaler merah tu..

nuyun baru je cadang nak ambik avanza..mcm best plk tgk org drive kete tu..

tak suka myvi..no choice lah..

proton yg baru pun tak berkenan..

avanza gak kat dlm hati..

eh? rilek rilek... biasa nyer laa MPV cam avanza ker... alphard ker... grand livina ker... tgk jerk laa sapa owner kete tu?? ada ker yg muda2?? selalunya owner kete2 cam dah dapat title 'papa'... jarang lerr tgk owner yg muda belia (cam medang ni.... hehe!!) pakai MPV besar2 cam tu...

walau camner pun... medang rasa bersyukur dan bangga pasal dapat memiliki keta cam tu dgn titik peluh medang sendiri... kene keje keras sket lg laa... selama ni pun dah 7 thn medang ulang alik Spore gi keje... penat tu mmg laa... tp hasilnyer muai... kalu nk banding ngan keje kat jB ni... alahai... byk maner aa sgt...?? sure tak mampu nk pakai MPV punyer...

so tak der masalah sbnrnya nak pakai kete aper pun... and kalu kak nuyun nk pakai avanza... its recommended... skang ni pun tgh promotion... ada rebate RM1500 untuk down payment and ada free body kit lg... baik cepat gi order skang... kang lambat melepas lak...

satu lg nk bg tau... kalu akak nk study pasal avanza... click jerk kat sini.... : Avanza Forum

Akak bole study kat situ... medang pun before beli Avanza... medang study abis2... compare FC... then tips serta penjagaan... n macam2 lg... kalu nk jd membership pun bole... Very Happy

so far... Avanza mmg best... FC pun tak byk maner laa lebih kurang cam Iswara jerk... medang recommend kalu akak amik Auto... lebih senang... spec lain tu kalu akak nk amik 1.3 pun OK... 1.5 pun OK... medang amik 1.3 jerk...


and satu lg... before order akak tanya laa dulu showroom toyota tu ada ready stock ker tak? kalu ada mmg cepat dapat... medang 6 ari jerk dah dapat... cepat kan??

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by medangtamang on Sun Apr 06, 2008 9:27 am

nashra wrote:
medangtamang wrote:
nashra wrote:medang, cantik warna keta tu..

masa kawen dulu pun memang tema hijau apple..pasal suka hijau..hehehe

haah, kat malaysia tu selalu hujan, nanti kalau masuk kampung ada tanah selut ke berlumpur memang comot ler carpet keta tu nanti..alternative taruk carpet extra tu bagus..

actually medang lg prefer warna grey... tp pasal memandangkan jangka masa menunggu tu agak lama... jd medang pun amik laaa warna ijao tu...

lg pun dalam stok derang yg ada just itam ngan ijao... so ijao lg ok pasal itam nnt senang nampak kotor... keta iswara medang pun warna itam... obvious nampak kekotoran degil tu...

tp kan rasa cam kelaka jerk... patut org muda2 cam medang ni pakai laa keta cam vios ker... latio ker... kira keta sedan laa... tp medang ni suker sgt ngan MPV... kalu ikotkan cam tak kene jerk laa biler medang drive avanza tu... pasal biasa avanza ni dimiliki oleh org2 yg berumor 30 ke atas... dah cam uncle2 laa medang ni... hehe!



actually nak pakai kereta jenis apa tu tengok kemampuan juga..

kalau ikutkan hati, memang yang muda2 ni cun kalau pakai yang ala2 sporty bagai..

tapi kalau tengok kat malaysia tu yang pakai keta sport pun rata2 dah tua..hehehe

avanza ni actually more on family car..lagi pun medangkan plan nak tambah ahli keluarga, ye tak?

satu advantages pakai MPV besar ni kan.... jarang kene tahan time road block (kecuali kalu mmg betul langgar peraturan jalan raya laa...) hehehe!! baru last week kat jB lepas medang gi karaoke ngan wife & frens... time nk balik tu... time tu kul 2.45AM... sekali ada roadblock besar2an... medang pun rileks laa... pasal medang tak der wat salah aper2... time tu medang nampak mmg byk aa motor kene tahan... lebih kurang ratusan gak laa... then kete... ada laa dalam puluhan kete yg kene... majoriti kete biasa laa yg kene tahan tu... cam waja... wira... iswara... savvy... kancil... and yg pasti 80% from all the cars yg kene tahan tu dah di modifiedkan... masa medang lalu jerk... polis tu suroh jalan terus... hhehehe!! avanza la katakan... maner ada budak2 muda nk pakai avanza... walaupun avanza medang dah siap complete ngan body kit... but still its a family car...

org2 yg dah berumor pun ada yg pakai kete sport... tp tak ramai laa... bole dikira... nash lak camner?? suker kete jenis MPV ker or yg sporty punyer? Very Happy

Errkk??!! tambah ahli keluarga? hehe... dlm proses laa nih.... Embarassed

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by mama_anggun on Sun Apr 06, 2008 5:20 pm

tp kn medang, trus trang ckp arr..hubby ku slama drive keta ford ni da byk kali kena tahan polis yg kuang ajar mtk duit kopi..bkn sikit bro.., skali tahan nk rm2k!

keta2 pick-up cam ni mmg slalu kena..hubby ku x wat salah ape pun, tp polis tu leh 'ada' kn ksalahan tu, then ugut nk saman gak kalu x bg duit..

ade skali tu dlm wallet hubbyku cuma ade rm150 je..tu nk beli susu ngan pampers anakku..polis tu paw sumer gak..mmg arr sumpah seranah gak..tp duit hasil titik peluh kite bkn senang nk cari..

tmbh lg kalu time dia bw pekeja indon dia gi site..pun ugut nk rampas dokumen itu ini..

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: Medang nk tukar ketaa....

Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum