best friend

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: best friend

Post by firdaruddin on Tue Apr 01, 2008 1:44 pm

ala..contoh nyer macam kat satu kilang di nilai,n9 la...dulu ada banyak anjing n kucing stray kat kilang tu..sejak masuk pekerja asing ni,semua nyer makin ilang sampai skg ni ,spesis binatang tersebut dah pupus..hanya jumpa fosil yg belum reput jer..jadi kesimpulannyer..??hehehe

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Wed Apr 02, 2008 1:25 am

firdaruddin wrote:ala..contoh nyer macam kat satu kilang di nilai,n9 la...dulu ada banyak anjing n kucing stray kat kilang tu..sejak masuk pekerja asing ni,semua nyer makin ilang sampai skg ni ,spesis binatang tersebut dah pupus..hanya jumpa fosil yg belum reput jer..jadi kesimpulannyer..??hehehe

uwaaaaaaaaaa Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Wed Apr 02, 2008 2:42 am

meowlin wrote:oh begitu ya nash.. hmm tapikan kat US ada juga strays.. adik lelakiku penah bajor kat US.. dan yg sorang lagi pun penah pegi US ikut jalan2 makbapa angkat dia bawa.. memang gebu2..

nash tak teringin kaa nak membela kucing lagi.. Smile

semlm nash sempat tanya husband (dia pernah dok US 5 tahun) biasa jumpa stray cats ke kat sana..

dia kata susah nak jumpa sebab kat US animal yang berkeliaran ni kena pounded, taruk kat tempat macam spca..

kalau tak de org amik bela diaorg suntik ubat mati..gitu la lebih kurang..

i think adik meow tu jumpa kucing org punya tapi terlepas la kot..kekadang tuan nya lupa nak taruk collar..hehehe

walau apa pun, kat tempat org depa dah banyak kesedaran pasal haiwan ni and apart of their life juga kan..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Thu Apr 03, 2008 1:36 am

mebi kot nash.. disamping tu selalu gak tengok animal precint.. kekadang derang ni di abandon oleh tuan2 mereka.. sampai kurus kering.. tapi sekarang senang aje.. kebanyakan derang dah cucuk dan tanamkan cip dlm tubuh kucing2 atau anjing so senang nak trace bila hilang..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Thu Apr 03, 2008 10:36 pm

meowlin wrote:mebi kot nash.. disamping tu selalu gak tengok animal precint.. kekadang derang ni di abandon oleh tuan2 mereka.. sampai kurus kering.. tapi sekarang senang aje.. kebanyakan derang dah cucuk dan tanamkan cip dlm tubuh kucing2 atau anjing so senang nak trace bila hilang..

kita pun kena buat cam tu kan kat haiwan peliharaan kita..

kalau hilang tak ada la hilang terus..

at least ada alat pengesan tu..

tau2 la kucing ni jenis susah nak dok dlm rumah je..hehehehehe

cam kita2 gak aa..suka nak merayap..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by mama_anggun on Fri Apr 04, 2008 3:52 pm

loh...ni topik bfren ke pet shop nih? x tau nk citer aper dah..bbalik lah ke pgkal jln...

mama_anggun
Moderator
Moderator

Posts : 149
Join date : 2008-03-11
Location : sebelah tv

View user profile http://www.envytouch.blogs.friendster.com

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Fri Apr 04, 2008 8:16 pm

nash
jadi sekarang nash ada kucing baru kaa.. waaa bestnyaa..

oppss mama
ehek sorilaa.. minta2 momod tak marah daa... ok2.. nak cubalaa kembali ke pangkal jalan ni.. cheers

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by medangtamang on Sun Apr 06, 2008 9:42 am

medangtamang wrote:Ahh... medang pun ada besfren ni... nama dia Shahril... dia sama umor dgn medang tp perangai dia agak kebudak2an sket laa... dia teller kat Bank Islam Pontian... kitorang kenal sejak dari umor 8thn... kira dah masok 18 thn laa medang kawan dengan dia... sampai awek dia pun medang yg rekomen kan.... hehe!

skang ni shahril dah terkeluar dari list 'besfren' medang.... sbb dia dah mula menunjukkan perubahan yg membuatkn org menyampah nk kawan ngan dia... huh!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by PeAh on Thu Apr 10, 2008 11:41 pm

sudah....akak2 nie kwn baik ngan kucen plak.....aaawww....x koser tau nyah!!!...... geek geek


PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by ceqtom on Fri Apr 11, 2008 12:16 am

Cerita psl kucing ni..
Dulu masa stay kat scotland kita org ada bela kucing hubby beli dr DUBAI, cantik sgt.. X tau mcm mana entah kucing tu terlepas keluar dr sangkar, cr le satu lorong rmh kita org tu tgk2 dah takda..

Nextweeknya ada satu minah saleh ni bwk kucing dlm sangkar sebijik mcm kucing kita org tp dia dah siap pakaikan rantai letak nama.. Anak ceqtom nangis tgk kucing tu.. Nak buat mcm mana x kan nak gaduh sbb kucing plk.. Sad

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by PeAh on Fri Apr 11, 2008 12:25 am

ala sedeynya kak tom....sayangla....

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by ceqtom on Fri Apr 11, 2008 1:04 am

PeAh wrote:ala sedeynya kak tom....sayangla....

Sedih n bengang Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

ceqtom
Moderator
Moderator

Posts : 160
Join date : 2008-04-06
Age : 41
Location : Tgk le kat mana dan......

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by Sponsored content Today at 4:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum