best friend

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

best friend

Post by nashra on Thu Feb 28, 2008 11:54 pm

jom kita sembang2 pasal friendship ni..

korang ada best friend tak?

lama mana korang dah kenal best friend korang ni?

berapa ramai best friend korang?

kat mana kenal?

macam mana korang maintain friendship tu sesama korang yang boleh bertahan bertahun lamanya..

adakah korang gaduh dulu then rapat or memang masing2 amat menjaga hati sesama kawan..?

apa yang korang missed most about best friend korang tu?

pernah ke korang atau best friend korang tu berkorban demi satu persahabatan? berkorban cemana tu?

banyak pulak soalan..rasa korang pun dah dapat picture kan?

jom kita borak!

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by PeAh on Fri Feb 29, 2008 4:09 am

erm..pnjg tuh kisahnya..lg2 zaman belaja neh mcm2 ragam kwn yg kita jmp...nnti peah fikir n buat karangan dulu...hehehehe

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Fri Feb 29, 2008 8:38 pm

peah..

kalau panjang buat cam few posting pun tak apa..

macam slot drama kat tv tu kan..haaa..ada sambungan gitu..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Mon Mar 03, 2008 5:27 pm

macam mana plak citer tuan ghumah.. Very Happy

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by kmkd on Tue Mar 04, 2008 7:45 am

emm.. best friend.. K payah sikit la.. coz kalau K jenis senang lupa nama orang... lagi2 kalau dah tak jumpa 3++ tahun.. sure lupa langsung..

kmkd

Posts : 12
Join date : 2008-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by medangtamang on Wed Mar 05, 2008 8:36 am

Ahh... medang pun ada besfren ni... nama dia Shahril... dia sama umor dgn medang tp perangai dia agak kebudak2an sket laa... dia teller kat Bank Islam Pontian... kitorang kenal sejak dari umor 8thn... kira dah masok 18 thn laa medang kawan dengan dia... sampai awek dia pun medang yg rekomen kan.... hehe!

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by PeAh on Wed Mar 05, 2008 1:13 pm

apa definisi best fren... adakah org yg kenai kita paling lama atau or yg paling memahami dan sekepala???

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Fri Mar 07, 2008 4:10 pm

mana tuan ghumah ni.... eloooooo..


haaa peah... apa jawapan mu pada pertanyaanmu..ekekekeke...

pada haku laa.. dulu2 adalaa best pren ni.. tapi sekarang aku anggap asben aku jer best pren...coz dia yg paham aku.. org lain pun leh baik gak tapi tak laaa sepaham asben aku..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by mee_ maggie on Mon Mar 10, 2008 4:42 pm

best friend ialah org yg paling dekat dengan kita la . Dpt berborak ,
kongsi masalah tanpa rasa segan segan . Pada pandangan mee lah.

skarang nie besh friend mee 2 ekor tucen yg ari2 mintak makan tu . hi! hi!

mee_ maggie

Posts : 18
Join date : 2008-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Tue Mar 11, 2008 12:29 am

mee ada kebenaran ckp mee tu.. kekadang kita rasa kucinglaa leh jadi best pren kita..coz kucing JUJUR tak hipo.. kucing akan lahirkan perasaan depa sejujur2nya.. Wink

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by PeAh on Wed Mar 12, 2008 2:44 pm

Laughing Laughing ... kan.. kucing kalo mrh trus cakar jer x cover2.... kalo nak mkn pndi manja2... mmg x cover lngsung.... geek

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Wed Mar 12, 2008 5:13 pm

PeAh wrote:Laughing Laughing ... kan.. kucing kalo mrh trus cakar jer x cover2.... kalo nak mkn pndi manja2... mmg x cover lngsung.... geek

uikk tak seme kucing yg marah cakar rabbit ada yg merengus aje.. ekekekeke..
tapi kebanyakkannya sukalaa cakar2.. cici plak kalu nak makan suka betul kejor kaki aku dan gigit2 betis kalu lambat sket.. eee tak paham tul lee..cam cici dan bobo haku ni tak kisah bukan time nak makan aje derang manja time aku nak manja ngan asben aku pun derang suka menyedeng daaa... cebok kaco daun ajer... Razz

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 1:13 am

best friend ni ikut definition memasing ler..

but generally someone who understands you very very well..

suka, duka, susah senang your best friend selalu ada di sisi..

tak kisah sapa pun..

ada org jadikan suami kawan baik yang memahami..ada pulak jadikan kawan sejantina best friend, ie kawan masa sekolah ke..gitu ler..

nash punya best friend 2 org back in malaysia, while the other 2 kat ireland..dah 16 tahun kami kawan tanpa ada masalah...

sesekali jumpa memang la riuh rendah..lepas tu ingat2 balik kenangan masa sekolah, sungguh lucu!

truly, i am glad jumpa and kawan dgn mereka2 ni..walaupun sekarang masing2 ada life sendiri, tapi bila jumpa/borak masih macam dulu2 jugak..

gitu ler lebih kurang...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 1:18 am

meowlin wrote:mee ada kebenaran ckp mee tu.. kekadang kita rasa kucinglaa leh jadi best pren kita..coz kucing JUJUR tak hipo.. kucing akan lahirkan perasaan depa sejujur2nya.. Wink

kucing tak reti back stab ok..

sama juga dgn haiwan2 lain..

pasal tu haiwan macam kucing, anjing contohnya boleh jadi peneman hidup manusia sampai bila2..

meow ada pengalaman dgn kucing2 tersayang..tentu kucing2 meow sangat memahami meow kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Thu Mar 13, 2008 1:20 am

PeAh wrote:Laughing Laughing ... kan.. kucing kalo mrh trus cakar jer x cover2.... kalo nak mkn pndi manja2... mmg x cover lngsung.... geek

hehehehe..

tu pasal kita manusia kena pandai train kucing yang kita bela tu..

macam anak2 kecil juga la, kalau buat salah, kita tak tegur di ingat nya perbuatan dia tu betul..so dia akan continue buat..

so sama ler kaedahnya dgn kucing..

kalau dia mencakar tepis sket paw dia tu sambil buat muka marah..believe me, kucing faham tau!

next time memang dia tak buat dah..hehehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Thu Mar 13, 2008 1:45 pm

nashra wrote:
meowlin wrote:mee ada kebenaran ckp mee tu.. kekadang kita rasa kucinglaa leh jadi best pren kita..coz kucing JUJUR tak hipo.. kucing akan lahirkan perasaan depa sejujur2nya.. Wink

kucing tak reti back stab ok..

sama juga dgn haiwan2 lain..

pasal tu haiwan macam kucing, anjing contohnya boleh jadi peneman hidup manusia sampai bila2..

meow ada pengalaman dgn kucing2 tersayang..tentu kucing2 meow sangat memahami meow kan?
haaa tul tu nash.. setuju sangat.. ha ah sejak kita kecik sampai dewasa ni ada aje dikelilingi oleh kucing.. kalu diikutkan kat beratus dah membela.. ada yg mati, ada yg hilang, ada yg org curi macam2 lagi.. Surprised

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by firdaruddin on Thu Mar 27, 2008 11:47 am

nak bela kucing dengan ikan dalam akuarium..tp x sampai hati ..takut kebajikan depa x terjaga,..huhu

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Sat Mar 29, 2008 12:31 am

firdaruddin wrote:nak bela kucing dengan ikan dalam akuarium..tp x sampai hati ..takut kebajikan depa x terjaga,..huhu

kalau rasa tak terjaga kebajikan mereka, tak yah bela..

tak semestinya nak kena bela baru kita dikatakan buat kebajikan terhadap haiwan, betul tak?

kita kasi makan kat kucing2 liar tu pun asalkan seikhlas hati kira kebajikan juga tu..

pahala pun dapat, Insya-Allah..

kat sini, depa buat satu container contained cats/dogs food for charity..

so kekadang org beli then taruk situ...

depa ni punya concerned about animal hari2 keluar news pasal donations/ animal abused and so on..

teringat nash masa dok tengok friday ad (case nak menengok barang2 best kat carbooth ler ni..hehehe), sapa nak beli haiwan siap ada paperwork sume..macam adopt budak je..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Sat Mar 29, 2008 2:48 am

nash kan bagus kalu undang2 berkenan haiwan sama cam kat US atau kat UK tuh.. nasib derang pun terbela..

biasa kan tengok kat animal planet siri animal precint.. sesapa yg dera haiwan peliharaan boleh kena saman dan masuk jel.. huh padan muka...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Sat Mar 29, 2008 7:16 pm

haah..

pasal tu procedure nak beli pun susah..

and then mahal kalau nak beli haiwan kat sini..

tu pun ada juga yang tak reti2 bahasa..

kucing2 area rumah nash sume gemuk2..geram aku!

hehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Sun Mar 30, 2008 12:11 pm

nash kan bagus kalu undang2 dpt digubal semula kan..

bestnyaa... member kita citer strays kat obersi walaupun strays seme gebu...

nash.. agak2 nash penah tak memain ngan strays kat UK tu.. kalu kita gi sana maw haku gomoi puas2.. rabbit

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by firdaruddin on Mon Mar 31, 2008 12:51 pm

ye la..kat sana,kucing dianggap sebagai kawan..\

kat asia jer nie..kucing bleh dianggap sbgi kawan n "makanan" Sad

firdaruddin
Moderator
Moderator

Posts : 151
Join date : 2008-03-27

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by nashra on Mon Mar 31, 2008 10:24 pm

meowlin wrote:nash kan bagus kalu undang2 dpt digubal semula kan..

bestnyaa... member kita citer strays kat obersi walaupun strays seme gebu...

nash.. agak2 nash penah tak memain ngan strays kat UK tu.. kalu kita gi sana maw haku gomoi puas2.. rabbit

kat sini tak ada stray cats..

sebab depa will be automatically pounded..tak boleh ada stray animals berkeliaran..

that is why owner kucing yang nak kasi kucing depa main2 sendirian kat luar kena ada collar..then tak kena pounded..

nash biasa la pegang kucing2 yang dok main2 kat luar tu (normally with collar)...

but kucing2 yang dibela ni tak tame dgn outsider, they tends to run away if they see strangers nak pegang..

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Tue Apr 01, 2008 2:36 am

oh begitu ya nash.. hmm tapikan kat US ada juga strays.. adik lelakiku penah bajor kat US.. dan yg sorang lagi pun penah pegi US ikut jalan2 makbapa angkat dia bawa.. memang gebu2..

nash tak teringin kaa nak membela kucing lagi.. Smile

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by meowlin on Tue Apr 01, 2008 2:40 am

firdaruddin wrote:ye la..kat sana,kucing dianggap sebagai kawan..\

kat asia jer nie..kucing bleh dianggap sbgi kawan n "makanan" Sad

setuju ckp fir tu.. terutama kaum pendatang cam vietnam, nepal tu.. suka2 hati derang aje kidnap kucing2 dan anjing2 terutama yg strays jadi mentekedarah derang..

contohnya.. ada 2 ekor kucing yg abg sepupuku selamatkan dari tempat koje dia.. dia koje kat kilang air gas dan ramai kaum pendatang nepal yg kerja sekali.. dia selamatkan si labu dan si kundur..

dah besar pun derang ni.. si labu pun dah bapa kali banak.. kawin ngan kucing omak haku silito tu.. namun si kundur umur tak panjang.. baru aje dia meninggal pada bulan lepas.. sakitnya akibat mebi kena patuk ular atau dari sumber mak teh aku ckp kena makan racun tikus.. ntahle.. Sad sian Mak teh sayang sangat ngan kundur.. tapi kami rasa si kundur tu mebi pergi akibat kena patuk ular coz kawasan umah Mak teh dan umah omak aku bebetul tepi belukar... RIP wat kundur...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: best friend

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum