detik perkenalan dgn spouse

View previous topic View next topic Go down

detik perkenalan dgn spouse

Post by nashra on Fri Feb 22, 2008 11:39 pm

hehehehe..

saja nash buka topic ni nak baca kisah cintan cintun korang forumers di sini..

macam mana korang boleh bertemu dgn spouse memasing, bila detik2 cinta itu bermula..dan segala nya laaa..

topic romantik la ni kiranya..mengimbas detik2 korang terjatuh cinta..

kalau nak buat karangan pun boleh..tapi biar ler berperenggan ye..senang org nak baca..

apalagi..jom lerrr...

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 12:42 am

amboiii nash.. ko pun kena gak citer haaa.. Razz

oklah kisahnya gini..
kuang2..

tawun 1995 dulu masa tu bulan posa.. aku koje kat surveyor firm bebetul bedepan ngan opis asbenku.. masa tu tengah lunch dah lepas makan aku temankan kakak acc.clerk tu pi tengok kedai pinggan mangkuk satu blok ngan opis asbenku laa..

haa aku boring.. masa tu..ialah aku tengoh lawo kot(pahsan jap) ngan rambut yg ada highligh dan ala2 model aku ngan pahsannya diri kat luor kedai tu.. sesambil tu aku terpahsan sorang mamat(asben akulaa) dia dok intai2 aku pehtu naik turun tangga opis dia.. huh dalam hatiku berkata2.. huh.. mamat kurus ni mesti nak takel aku daa.. laa betullaa..pehtu dia dtg kat aku.. err miss2 sudi tak berbuka posa ngan saya.. wakakakkaak... gitule cara dia approched aku nih.. aku pun ckp laa saya tarak kenal awak.. apa daa.. tapi kesian lak tengok muka dia serba salah merah tahan malu..

aku plak memang masa tu ramai peminat.. ekceli aku penah tengok asben aku masa tu dia tak lah kurus sangat seperti masa dia approch aku tu.. ensem sungguh masa tu dia dah lama senyum kat aku.. manis aje wajah dia.. aku ckp kat kakak opis aku ada mamat senyum kat aku.. kakak opis tu ckp aku pahsan.. laaa..

rupa2nya dia kurus akibat break off ngan gf cina dia tu.. hmm sian la plak.. akhirnya kami berkawan rapat.. aku tak terima dia lagi.. juz kawan coz masa tu aku ada bf.. tapi bf aku wat perangai..

paling kelakor dlm masa kami kawan tu.. aku kenalkan asben aku ngan member2 pompan ku yg masih solo dan cantik2 lah kalu dicompare nga aku nih.. sampai 3 orang.. tapi seme asbenku tak leh pegi..

dalam dok masa kami berkawan tu.. kami saling kutuk mengutuk.. ada gak opismet asben dan opismet aku yg saling mengejek kami berdua.. konon kami sepadan.. weh tak suka sungguh aku.. kami plak dalam seminggu mesti kuor lunch sama2.. memang masa tu langsung tarak apa2 perasaan coz dah macam sahabat karib. segala problem dia aku taw..begitu juga sebaliknya..

haa lama2 ada satu perasaan yg sangat lain dari sebelumnya.. dia plak makin lama kalu ckp lam tepon dah kurang mengutuk2 aku.. banyak cam bagi hint aje.. ntahle.. lama2 kami saling jatuh centa..
dan pada satu malam dia kol aku ckp dia sukakan aku.. aku masa tu memang dah sukakan dia.. tapi aku ckp kita kawan aje dulu..konon jual mahal laa..

pehtu kami dah lain.. sari tak jumpa angau laa.. dan startlaa kami becenta.. memang banyak dugaan dan halangan masa kami bercenta.. macam2.. tapi jodoh kami panjang.. Alhamdullilah syukur..semoga rumahtangga kami kekal hingga ke akhir hayat..
dah tak ada lelaki lain yg paling ensem(bagi aku laa) paling baik paling menyayangi dan boleh bersabor ngan karenah ku selain dari asbenku..

arakian tima kaceh..

jeng2 nak tau citer nash plak What a Face

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by nashra on Sat Feb 23, 2008 1:17 am

wah! romantik nya..

spontan plak tu..

masa meow belum kawen meow free hair ye..

mana ler cik abang tak tergoda..

dgn rambut yang boleh buat style tu..hehehehe

dugaan masa bercinta tu cemana meow?

kalau tak keberatan citer la..

dugaan org ketiga ke dugaan family ke cemana?

tapi korang memang setia laa..

nash pun tak boleh nak setia macam meow time ada bf..hehehehe

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by nashra on Sat Feb 23, 2008 1:20 am

nash nyer citer nanti ada masa nash karang.. tengah seronok nak baca kisah kawan2 forumers lain..hehehe

ye la..bukan apa, bila kita imbas balik tu rasa seronok dan indah je kan?

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 1:30 am

nashra wrote:wah! romantik nya..

spontan plak tu..

masa meow belum kawen meow free hair ye..

mana ler cik abang tak tergoda..

dgn rambut yang boleh buat style tu..hehehehe

dugaan masa bercinta tu cemana meow?

kalau tak keberatan citer la..

dugaan org ketiga ke dugaan family ke cemana?

tapi korang memang setia laa..

nash pun tak boleh nak setia macam meow time ada bf..hehehehe


hehehe.. nash.. shhh..dedulu aku ni org nak amik jadi model daa.. boleh tahan aku dedulu suka benor bergaya.. aku dah tinggi pakai heels lagik.. pehtu mulalah pahsan lawow Razz
pakai tudung pun baru 3 4 tawun kebelakangan ni aje..
pakai pun biarlah benar2 ikhlas dan sebenornya aku dah puas pakai pesyen yg agak menjolok mata
dan juga kesiankan asben, dosa kita juga dosa dia.. tak pasai2 dia kena tanggung dosa yg kita mulakan.

Alhamdullilah tak ada orang ketiga.. cuma nash kan taw aku penah sakit.. shhh..
dugaan dari family dia pun ada.. coz parents dia dah maw menyunting orang lain utk asbenku..
Masa alam pertunangan pun derang tak berapa sukakan aku ni.. Tapi Alhamdullilah lepas aje kawin..
kita kenalah pandai amik hati IL kan.. sebab family dia kita kena hormat cam family kita gak..
semestinya kita lebih sayangkan parent kita sendiri dari IL ni.. cuma hormat tu kena sama.

Biasalah nash.. aku ni kawan lelaki memang ramai.. tapi bukanlah niat aku untuk mempermainkan depa.
cuma dengan asben aku ni rasa lain sangat.. memang dia lain dari yang lain. itu yg buatkan aku terpikat kot ngan dia.. Tapi kerna jodoh pun ya juga daa..

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by meowlin on Sat Feb 23, 2008 1:31 am

ok nash.. ku nanti.. bebila pun okey... Very Happy albino

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by nashra on Tue Feb 26, 2008 12:14 am

hehehe..

amboi meow..

nanti paste gambar masa meow tengah free hair dulu tu kat thread meow 'edisi paste gambar' kat beauty tu..

kalau dah tahap org pernah offer meow jadi model makanya memang cun melecun lah cik kak nan seorg ni..

patut la cik abang tangkap leleh.. Laughing

bertuah ye dia kawen dgn meow..dah la cantik, serba serbi bagus..pandai ambik hati mertua..sejuk je rasa..

ni kena ambik ilmu dari meow tips memenangi hati mertua.. sunny

nashra
Moderator
Moderator

Posts : 555
Join date : 2008-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by meowlin on Fri Mar 07, 2008 4:01 pm

laaa nash. nih.. dia tu pakai spek mata rabun kot Razz ..
haku ni tak lawo mana mebi sebab tinggi kot.. itu jer..

seganle nak tempek gambor tu..

ala nak compare ngan nash.. nash lagi lawo.. idung mancung.. cam hindustani pun ada.. haku ni biasa aje..

haa tips.. biasa aje.. mana ada banyak pun.. ekekekeke.. cuma kita kena hormat laa.. itu aje.. Razz

hai bilalaa nak dengor kisah centa si nash ni plak ek...

meowlin
Moderator
Moderator

Posts : 1329
Join date : 2008-02-10
Location : celah peti ais

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by medangtamang on Fri Mar 07, 2008 4:26 pm

medang senang jerk... setelah berhempas pulas mencari gF... hampir2 medang mengalah dan hampir2 gak medang bertukar 'alam'... tp medang tetap rilek... naluri n nafsu tetap pada pompan... cuma kengkadang tu rasa cam tak puas ati... pasal tak dapat gak gF...

kebetulan medang jd jurulatih koir kat sekolah menengah... hampir abis course koir tu... one of student medang jemput gi umah dia... untuk open house (hari raya aaa...)

then kat situ laa medang kenal spouse medang... mmg tak sangka... seminggu kenal terus kapel... lepas sebulan tunang... then lepas 8 bulan... ijabkabul... Alhamdulillah...

_________________
Be My ValenTine?

medangtamang
Moderator
Moderator

Posts : 188
Join date : 2008-02-11
Location : Ada laaa...

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by PeAh on Wed Mar 12, 2008 2:54 pm

wah abg medang... kalao da jodoh kan... org kata jodoh neh mcm rama2.. kalo kita kejar2 nnti dia lari... kalo duk diam2 dia mai plak.... Very Happy

PeAh
Moderator
Moderator

Posts : 246
Join date : 2008-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: detik perkenalan dgn spouse

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum